به گزارش خبرگزاری مهر، نشست دیدار و گفتگوی الکساندر مازیرکا، دبیر اول سفارت روسیه در ایران و نماینده سازمان «روس ساترودینچیستوا» با زهرا محمدی استاد زبان و ادبیات روسی دانشگاه تهران و نماینده بنیاد روسکیمیر در ایران و علیاصغر محمدخانی معاون فرهنگی و بینالملل شهر کتاب عصر دیروز سهشنبه 5 تیر در مرکز فرهنگی شهر کتاب برگزار شده و درباره همکاریهای متقابل فرهنگی ایران و روسیه شد.
در این دیدار محمدخانی به برنامههایی که در طول ده سال گذشته درباره ادبیات و فرهنگ روسیه در شهر کتاب برگزار شده اشاره کرد و گفت: برگزاری همایش سعدی و پوشکین، همایش تولستوی و یک هفته با تولستوی با حضور ولادیمیر تولستوی، همایش ایوان بونین، پل ادبی ایران و روسیه با حضور هفت نویسنده و شاعر و منتقد از روسیه، عصری با بولگاکف، عصری با فاضل اسکندر، دعوت از ویکتور ارافیف نویسنده رمان استالین خوب و ... برنامههای متعدد دیگر تاکنون در شهر کتاب برگزار شده و لازم است مراکز ادبی و نهادهای فرهنگی روسیه درباره معرفی فرهنگ و تحولات ادبی معاصر روسیه بیشتر همکاری کنند.
وی افزود: با وجود اینکه ایران و روسیه همسایهاند، مسافران و سیاحان روسی کمتر از جهانگردان دیگر کشورهای اروپایی به ایران مسافرت کردهاند. در حالیکه ایرانشناسی در روسیه سابقه طولانی دارد. تدریس زبان و ادبیات فارسی از قرن نوزدهم در شوروی مورد توجه قرار گرفت و پیشرفت زیادی داشت و علت پیشرفت نیز این بود که چون تدریس هرگاه با پژوهش همراه باشد، آفرینندگی را سبب میشود و در روسیه دانش زبانشناسی همواره با پژوهش و تحقیق همراه بوده است و از این روی پیشرفت چشمگیر داشته است و متقابلا در دو دهه اخیر نزدیک به ده دانشگاه در ایران رشته زبان و ادبیات روسی دایر شده است و زمینه برای همکاریهای فرهنگی گستردهتر مساعد است.
معاون فرهنگی شهر کتاب به دیدارها و برنامههایی که در روسیه داشته اشاره کرد و گفت: شهرکتاب چندین برنامه فرهنگی با مرکز چخوف، بنیاد تولستوی، انستیتو سولژنیتسین، بخش شرقشناسی دانشگاه مسکو و انجمن نویسندگان سنپترزبورگ داشته است و علاقهمند است که بیشتر در حوزه تحولات ادبی روسیه در سه دهه اخیر همکاری کند.
الکساندر مازیرکا نیز در این دیدار به وظایف سازمان روس ساترودینچیستوا اشاره کرد و گفت: این سازمان، سازمانی فرهنگی برای برقراری ارتباط فرهنگی با کشورهای مختلف جهان است و نمایندگی این سازمان در ایران حدود یکسال است که فعالیت دارد و ما علاقهمندیم که در حوزه ادبیات با مرکز فرهنگی و بینالملل شهر کتاب همکاری بیشتری داشته باشیم.
وی افزود: آمادهایم که ارتباط گستردهتر مراکز ادبی روسیه را با شهر کتاب فراهم کنیم و در شهریورماه سال جاری در زمان برگزاری نمایشگاه بینالمللی کتاب مسکو با مدیران خانه پوشکین و دیگر نهادهای فرهنگی گفتوگوی مستقیم صورت گیرد و پل ادبی ایران و روسیه تقویت و تحکیم گردد.