ماهان شبکه ایرانیان

فعال اقتصادی پاکستانی:

"پاکستان" نیازهای تجاری خود را از تولیدات ایرانی تامین کند

فعال تجاری پاکستان و عضو اتاق بازرگانی شهر سیالکوت با تبیین ظرفیت های بالقوه توسعه تجارت کشورش با ایران گفت: بازرگانان پاکستانی آماده اند به جای خرید از کشورهای دور از ظرفیت همسایگی ایران استفاده کرده و نیاز خود را از تولیدات و کالاهای ایرانی تامین کنند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری میزان، عرفان نواز با با اشاره به کیفیت مطلوب تولیدات ایرانی، گفت: مبادلات تجاری و بازرگانی بین دو کشور با احیاء روابط بانکی گسترش می یابد.

وی تصریح کرد اگر چین، کره جنوبی، هند، روسیه و ترکیه می توانند با توسعه روابط اقتصادی با ایران مبادلات بانکی دوجانبه داشته باشند، چرا پاکستان نباید از این پتانسیل بهره مند شود.

عرفان نواز اظهار امیدواری کرد که با سفر بازرگانان و تجار دو کشور، ظرفیت ها و توانمندی های ایران و پاکستان شکوفا شود.

وی از شهر 'سیالکوت'به عنوان مرکز صنایع مهم این کشور یاد کرد و افزود:بسیاری از تولیدات ورزشی و پزشکی این شهر به بازارهای بین المللی صادر می شود و ایران نیز می تواند از این فرصت استفاده کند.

عضو اتاق بازرگانی شهر صنعتی سیالکوت پاکستان با بیان برخی مشکلات مبادلات مالی بین دو کشور،خاطرنشان کرد:پیش از این، مبادلات مالی با ایران را به صورت غیر مستقیم و از طریق دوبی انجام می دادیم، که این مسیر نیز به تازگی مسدود شده است.

وی اظهار امیدواری کرد که مسئولان دو کشور راهی برای ارتباط مستقیم بانکی بین دو کشور بیابند.

بر اساس آخرین آمار منتشر شده از سوی سفارت جمهوری اسلامی ایران در پاکستان، حجم مبادلات بازرگانی ایران و پاکستان با وجود مشکلاتی نظیر برقرار نشدن روابط بانکی، وجود مشکلات گمرکی و موانع تعرفه ای و قرنطینه ای، با 42.3 درصد افزایش نسبت به سال 1394 و 13.2 درصد افزایش نسبت به سال 1395 به یک میلیارد و 324 میلیون دلار در پایان سال 1396 رسیده است.

بر اساس این آمارها، حجم مبادلات ایران و پاکستان در سال 94، حدود 861 میلیون دلار و در سال 95 نیز، یک میلیارد و 160 میلیون دلار بوده است.

بر اساس این آمار، میزان صادرات ایران به پاکستان در سال 1396 با 15.8 درصد افزایش نسبت به سال 1395 به 931 میلیون دلار افزایش یافته است.

میزان واردات از پاکستان نیز در این مدت با 7.3 درصد افزایش نسبت به سال 1395 به 392 میلیون دلار در سال 1396 رسید.

قیر، نفت، روغن های سبک و دیگر فرآورده های نفتی بجز بنزین، پسته، شکلات، پروپان مایع شده، گازهای نفتی و هیدروکربن های شکل مایع از مهم ترین اقلام صادراتی ایران به پاکستان در سال گذشته عنوان شده است.

با بررسی آمار و عملکرد اقتصادی ایران و پاکستان، این مهم را نشان می دهد که با وجود برخی مشکلات گمرکی و نبود روابط بانکی، حجم مبادلات بازرگانی دو کشور طی دو سال گذشته 42.3 درصد افزایش یافته است.

این در حالی است که بانک مرکزی پاکستان و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران طی ماه های گذشته توافقنامه احیای روابط بانکی بین دو کشور را امضاء کرده اند که هنوز به اجرا نرسیده است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی