آذر منصوری در خصوص مفهوم اصلاح اصلاحات گفت:نباید فراموش کرد که گفتمان شعار نیست. شاید به عنوان مثال باید گفتمان اصلاحات به جنبه عدالت اقتصادی روشنتر بپردازد که البته در ابعاد کلی موضوع عدالت مورد توجه قرار گرفته است. اما به نظرم طرح اصلاح اصلاحات بیشتر از آنکه معطوف به گفتمان اصلاحات باشد معطوف به اصلاحطلبان است. اینکه اصلاحطلبان در چند انتخابات اخیر آمدهاند و با همه توان خود از کاندیداهای نه حداکثری، بلکه حداقلی حمایت کردند و نه تنها در برابر آن حداقلها هم مقاومت میشود مسئلهای است که باید به آن پرداخته شود.
منصوری افزود: روشن است اصلاحطلبان با شعار نجات کشور و برای تقویت منافع ملی در این سه انتخاباتی که پشت سر گذاشتیم فعالانه شرکت کردند، تکلیفشان با براندازان هم کاملا روشن است و بارها اعلام کردهاند. میبینیم که امروز براندازان قبل از نظام، اصلاحطلبان را نشانه گرفتهاند و برای نمونه در فضای مجازی با لشکری از اکانتهای جعلی برای زدن اصلاحطلبان بسیج شدهاند. اما با این حال از جانب طیف تندروی داخلی نیز متهم به براندازی میشوند. اصلاحطلبان با تمام قوا برای مشارکت حداکثری مردم در انتخابات فعالیت می کنند و بعد از انتخابات این میشود اتهامشان و برایشان پروندههای قضایی تشکیل میدهند.
قائم مقام دبیرکل حزب اتحاد ملت گفت: شورای نگهبان تقریبا دو سوم اصلاحطلبان را در انتخابات ردصلاحیت میکند و اصلاحطلبان باز هم با همان دغدغه منافع ملی در انتخابات شرکت میکنند و ناگزیر لیستهای حداقلی میبندند. خب نتیجهاش چه میشود؟ نتیجهاش از خاصیت افتادن و عدم کارآیی حداکثری نهادهای انتخابی در اداره کشور میشود.
منصوری افزود: اصلاح طلبان پیشنهاد گفتوگوی داخلی میدهند و پاسخی که می شنوند این است که شما غلط کردید که پیشنهاد گفتوگوی ملی میدهید؟ البته از فرصتطلبی برخی از افراد جریان اصلاحات ضربههایی خورده است و دلیل اصلی آن را باید در حلقه تنگ مدیریت در کشور جستوجو کرد که ناگزیر امیر کبیرها را خانهنشین میکند و بر چرخه تولید رانت و فساد میافزاید.
وی خاطرنشان کرد: موضوع به نظرم روشن است. اصلاحطلبان با همه توان مدافع نظام جمهوری اسلامی هستند و باور دارند باید با تن دادن به اصلاحات این نظام به کارآیی حداکثری برسد و طبیعی است وقتی با اصلاحات مقابله میشود، با بحرانی به نام عدم کارآمدی روبرو میشویم. به نظر من در موضوع اصلاح یا بازنگری گفتمانی اگر تعریف دقیقی از گفتمان نداشته باشیم آدرس غلط دادن است.
جریان رقیب سعی دارد رئیسجمهور نظامی را عملی کند/بهترین گزینه برای آنها قالیباف است
عبدالله ناصری، فعال سیاسی اصلاحطلب نیز در مورد گمانهزنیهایی مبنی بر تغییر کابینه و جایگزینی قالیباف در سمت معاون اولی به جای اسحاق جهانگیری گفت: اگر از نظر اراده روحانی برای تغییر نیروها در کابینه بررسی کنیم، هیچ نشانهای از تغییر کابینه در عملکرد روحانی و اراده او برای این کار وجود ندارد.
وی افزود: بعضی از گمانهزنیها بی اساس است، مثلا در خصوص استعفای جهانگیری یا جایگزینی قالیباف به جای او به صراحت میگویم اظهاراتی که مطرح میشود هیچ پایه و اساسی ندارد و روحانی به قالیباف حتی فکر هم نمیکند، ضمن اینکه به علت نقشی که جهانگیری در حال حاضر در حوزه اقتصاد دارد و گلایهمند از ناهماهنگی تیم اقتصادی است، این حواشی در خصوص او زیاد مطرح میشود.
این فعال سیاسی اصلاحطلب با بیان اینکه یکی از علتهای حواشی اخیر در خصوص استعفای جهانگیری شوخی او در یکی از محافل بوده است، اظهارکرد: گویا جهانگیری اخیرا در یکی از محافلی که حضور داشته به شوخی موضوع استعفا را مطرح کرده است و این شوخی به بیرون درز پیدا کرده که در پس آن این حواشی ایجاد شده است.
وی اضافه کرد: جهانگیری به شدت منتقد تیم اقتصادی کابینه و در راس آنها آقای نوبخت است، اما در خصوص استعفای سیف معتقدم که این بحث جدید نیست و چندین سال است بحث استعفا و کنارهگیری ایشان به دلیل عدم توانایی مطرح است.
عضو هیات رئیسه بنیاد باران تاکید کرد: دوره سیف تمام شده است، اما روحانی نشان داده است در تغییر افراد پرحوصله است و سست تصمیم میگیرد، درحال حاضر با شرایط اقتصادی موجود تغییر تیم اقتصادی مطالبه جدی است و مهمتر از بانک مرکزی، سازمان مدیریت و برنامهریزی است که نقد بزرگی به آن وارد است اما متاسفانه یکی از اشکالات روحانی این است که در کابینه او نوبخت یعنی روحانی و امکان تغییر او به نظر میرسد که وجود نداشته باشد .
وی افزود: به نظر من جریان رقیب میداند روحانی افرادی را در قد و قواره قالیباف انتخاب نمیکند و روحانی در تجربههای گذشته و تبلیغات انتخاباتی هم این را نشان داده که به سمت انتخاب افرادی مثل قالیباف نمیرود، اما بیشتر باید از پیش آمد چنین بحثهایی نتیجه گرفت که جریان رقیب روحانی سعی در بازسازی خود دارد.
ناصری خاطرنشان کرد: جریان رقیب سعی دارد بتواند ایدئولوژی مطلوب خود یعنی رئیسجمهور نظامی که تحقق آن امکانپذیر هم نیست را عملی کند و قطعا برای آن بهترین گزینه از نظر آنها قالیباف است.
وی با اشاره به اینکه مطالبات مردم از روحانی به دلیل پرحوصلگی او شدت گرفته، اظهار داشت: درحال حاضر شرایط به شکلی است که تغییر افراد پاسخگو نخواهد بود اما به لحاظ روانی تاثیر خواهد داشت و جامعه و نخبگان حداقل حس میکنند روحانی مطالبات آنها را میشنود، اما متاسفانه این اقدامات را از سمت روحانی نمیبینند.
رابطه رییسجمهور با اصلاحطلبان مطلوب نیست
محمود صادقی، نماینده مردم تهران و عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی در خصوص نظر اخیر شورای نگهبان درباره لایحه مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسیم موسوم به اف ای تی اف گفت: لایحه اف ای تی اف نداریم؛ چهار لایحه است که سه لایحه آن تصویب شده؛ دو مورد مربوط به قانون داخلی مبارزه با پولشویی است که قبلا تصویب شده و الان لایحه اصلاحیهاش آمده است. قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم هم است که آن هم اصلاحیهاش تصویب شده است. دو کنوانسیون است که کنوانسیون پالرمو تصویب شده و یکی مانده که هنوز تصویب نشده است.
وی افزود: شورای نگهبان درباره اصلاحیه قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم گفته این لایحه ماهیت قضایی دارد و باید قوه قضاییه نظر دهد؛ این نظر شورای نگهبان است. بر اساس قانون اساسی هم اگر لایحهای ماهیت قضایی داشته باشد به قوه قضاییه ارجاع داده میشود. یعنی روی ماهیت هم اظهارنظر نکردهاند و از نظر شکلی گفتهاند. به نظر من این موضوع حل میشود چون رییس قوه قضاییه عضو ستاد هماهنگیهای اقتصادی هست و ضرورت تصویب لایحه را درک میکند.
صادقی با تاکید بر اینکه چهار لایحه در اکشن پلن FATF آمده و بحثی درباره عضویت در FATF نیست، گفت: آنها گفتهاند اگر این چهار لایحه را داشته باشیم، از نظر FATF نرمهای مربوط به مبارزه با پولشویی را داریم. تصور من با اطلاعاتی که داریم، این است که مجموعه نظام درباره تصویب این لوایح به تصمیم رسیده است. در جلسه علنی و غیر علنی مجلس رییس مجلس اعلام کرد. در مجلس به نظر رهبری استناد میکنند؛ اما آقای لاریجانی بارها اعلام کرده که دفتر رهبری گفته این مساله به خود مجلس مربوط است و ما نظری نداریم. دست کم نظر منفی ندارند. اخیرا هم از نامه آقای روحانی به شورای نگهبان که منتشر شده بر میآمد که شورای عالی هماهنگی اقتصادی نظرش بر تصویب لایحه است.
این نماینده مجلس تصریح کرد: شورای نگهبان و مجلس هم هر دو حق دارند و اتفاقا باید نظرهای مختلف بیان شود؛ من اینها را تهدید نمیدانم بلکه فرصت است. در مجموع فضا را منفی نمیبینم. البته دولت باید تلاش بیشتری میکرد. یکی از ضعفهای دولت این است که در مورد لوایح خودش برای تعامل بیشتر، قبل از اینکه وارد صحن شود تلاش نمیکند.
وی در مورد تعامل اصلاحطلبان با رییسجمهور گفت: من شخصا معتقدم تعامل اصلاحطلبان و رئیسجمهور مطلوب نیست ضمن اینکه قبلا گفتم حمایت اصلاحطلبان از آقای روحانی یک حمایت راهبردی تعاملی است و حمایت فعال است و منفعل نیست. یعنی حمایت میکنیم در عین حال هم انتقاد میکنیم و انتظار داریم این تعامل بیشتر باشد.
29215