فریدون عباسی رئیس سابق سازمان انرژی اتمی در گفتگو با دانشجو، با بیان اینکه دلیلی ندارد دانشگاهها تحت نظارت بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی قرار بگیرند، چون دانشگاه سایت هستهای نیست، افزود: نظارت توسط آژانس فقط باید در سایتهای هستهای که آنها را اعلام کردهایم صورت بگیرد.
عباسی افزود: مکانی که به عنوان سایت هستهای مورد توافق طرفین قرار نگرفته باشد نباید مورد بازدید قرار بگیرد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا بازرسی از دانشگاهها توسط آژانس زیاده خواهی محسوب میشود، افزود: این اقدام را میتوان زیادهخواهی نامید، اما بنده میگویم خانه از پای بست ویران است. در واقع برجام نوعی معاهده خلع سلاح است یعنی بدون اینکه جنگی واقع شود آقای روحانی و ظریف و دارو دسته شان رفتند و شکست خوردند و معاهده خلع سلاح امضاء کردند.
رئیس سابق سازمان انرژی اتمی با اشاره به اینکه اتفاقات و بازرسیها مطابق پروتکل الحاقی در حال انجام است و این در حالی است که مجلس پروتکل الحاقی را تصویب نکرده، گفت: با این وجود آقای روحانی دوست دارد پروتکل الحاقی را داوطلبانه اجرا کند در نتیجه الان مملکت را به این وضعیت دچار و امنیت را از اساتید سلب کرده است به گونهای که اگر کسی بخواهد یک مقاله جزئی ارائه دهد و در مورد سانتریفیوژ، سوخت و رآکتور در دانشگاه کار کند و حرف بزند باید برود و جواب آژانس را بدهد و آنها بفهمند که چرا این کار انجام شده و چه کسی حامی آن بوده و نتایج آن قرار است در کجا استفاده شود.
عباسی بیان کرد: شرایط به گونهای است که اگر یک استاد یا دانشجو چند مقاله خارجی را کنار هم بگذارند و از آن ایده بگیرند و بخواهند در کشورمان آن را شبیه سازی کنند و محاسبه و آزمایشی روی انجام دهند آژانس میتواند مدعی شود که چرا این کار شده است با این وجود ما باید برویم و ثابت کنیم که علاقمند علمی بوده ایم. از طرفی اگر مراکز علمی و تحقیقاتی هم مقاله ارائه ندهند به آنها میگویند کودن هستید و مقاله دادن را بلد نیستید و این بساطی است که غربیها در نظام آموزش عالی کشورمان درست کرده اند.
عباسی با بیان اینکه متاسفانه رئیس سازمان انرژی اتمی و مسئولین این سازمان وظایف ذاتی و قانونی خود را در حمایت از دانشگاه انجام نمیدهند، افزود: سازمان انرژی اتمی ریالی به دانشگاهها کمکی نمیکند و یک پروژه درست در راستای نظام به آنها نمیدهد، ولی این همه دردسر برای دانشگاهها درست میکنند.
وی با تاکید بر اینکه اساتید باید غیرتمندانه مطالبه کنند که دستگاههای اجرایی استعفاء دهند و دنبال شغل دیگری بروند، چون این کار به درد آنها نمیخورد، بیان کرد: اساتید غیرتمندانه و غزتمندانه فکر کشور باشند و دانشجویان پیشتازی خود را در مسائل علمی و سیاسی انجام دهند و از دستگاههای اجرایی بخواهند استعفاء دهند و این دردسرها را برای کشور درست نکنند بحث این است که این چه خفت و خواری است که باید دانشگاههای متحمل شوند.
رئیس سابق سازمان انرژی اتمی گفت: متاسفانه خیلی از بخشهای دانشگاهها دست افراد لاقید افتاده که همه غرب زده هستند به گونهای که اگر کسی یک شعار مرگ بر آمریکا بدهد اطلاعیه میدهند و میگویند نگویید و اینها را حذف کنید. با این وجود وقتی چنین عناصری در دانشگاههای ما هستند باید چه کنیم؟ آیا با این شرایط بازرسان آژانس نباید به دانشگاه بیایند؟ طبیعی است که آنها میگویند بازرسان به دانشگاه بیایند و همه جا را ببیند، چون این آقایان میخواهند با آمریکا و جاهای دیگر ارتباط داشته باشند و مسافرتهای خودشان را بروند و فرصت مطالعاتی داشته باشند با این وجود به اقتدار کشور و انقلاب کاری ندارند. در هر حال خانه از پای بست ویران است و دستگاههای اجرایی باعث این کارها شده اند با این وجود تا این افراد روی کار هستند ما بدتر از این مسائل را خواهیم داشت.