هنوز 17 کشور توافقنامه پاریس را تصویب نکردهاند و از زمانی که 197 کشور در اجلاس تغییراقلیم، توافقنامه پاریس را امضا کردند بیش از 179 کشور این توافقنامه را تصویب کردهاند و هنوز برخی از کشورهایی که سهم زیادی در انتشار گاز گلخانهای دارند این توافقنامه را تصویب نکردهاند.
به گزارش به نقل از خبرآنلاین؛ آخرین کشوری که قرار است به جمع این توافقنامه بپیوندد لیبی است، چند روز پیش نمایندگان این کشور تعهدات خود در توافقنامه پاریس را در مجلس تصویب کردند.
اما هنوز 17 کشور دیگر که در مجموع 11درصد گاز گلخانهای جهان را تولید میکنند این توافقنامه را تصویب نکردهاند.
این فهرست برخی از کشورهایی است که هنوز این توافقنامه را تصویب نکردهاند:
روسیه
روسیه بزرگترین منتشر کننده گازهای گلخانهای است که هنوز این توافقنامه را تصویب نکرده است. این کشور 5درصد گازهای گلخانهای جهان را تولید میکند و در این توافقنامه متعهد شده که تا سال 2030، میزان انتشار خود را 25 تا 30 درصد کاهش بدخد.
اما در این کشور شرکتهای فسیلی در حال انجام لابی بسیاری قوی است که در حال اقدام برای عدم تصویب توافقنامه پاریس است.
البته در رابطه با امور بینالملل کاخ کرملین جوری نشان میدهد که قصد دارد در زمینه تغییراقلیم با دنیا همکاری کند.
ترکیه
از زمان تصویب کنوانسیون اقلیمی سازمان ملل در سال 1992، وابستگی ترکیه به سوختهای فسیلی به ویژه ذغالسنگ افزایش پیدا کرده به طوری که از سال 1990 تا 2016 میزان انتشار گازهای گلخانهای در این کشور 135.4 درصد افزایش پیدا کرده است.
برای توافقنامه پاریس هم این کشور بهانههای زیادی آورده و استدلال کرده است که چون یک کشور در حال توسعه است نیاز به بودجه اقلیمی برای تصویب توافقنامه پاریس دارد.
ایران
این کشور که یک صادر کننده اصلی نفت و گاز است، 77 درصد انرژی خود را از طریق انتشار گازهای گلخانهای به دست میآورد. البته با وجود این موضوع این کشور در صنعت انرژیهای نو هم توسعه داشته است.
این کشور در توافقنامه پاریس متعهد شده که انتشر گازهای گلخانهای خود را تا سال 2030، 4درصد کاهش بدهد. بیمیلی ایران برای تصویب توافقنامه پاریس ناشی از عدم تمایل آنها به تغییر اقتصادشان است.
سن مارینو
این کشور سهم کمی در میزان انتشار گازهای گلخانهای دارد و قرار است در هفته آینده برای تصویب تعهد این کشور در توافقنامه پاریس چند جلسه در مجلس برگزار شود.