ماهان شبکه ایرانیان

آلمان: آماده میانجی‌گری برای حل بحران سوریه هستیم

وزیر امور خارجه آلمان رفتار‌های ترامپ را چالشی برای دیپلماسی دانسته و برای میانجی گری به منظور حل بحران سوریه اعلام آمادگی کرد.

خبرگزاری تسنیم: وزیر امور خارجه آلمان رفتار‌های ترامپ را چالشی برای دیپلماسی دانسته و برای میانجی گری به منظور حل بحران سوریه اعلام آمادگی کرد.

"هایکو ماس"، وزیر امور خارجه آلمان در مصاحبه‌ای با پایگاه خبری RND آلمان به چالش‌های اروپا در دنیای ناامن امروز پرداخته و در پاسخ به این پرسش که آیا شما به سرویس‌های اطلاعاتی خود بیشتر از ولادیمیر پوتین اعتماد دارید گفت: بله.

وی در ادامه در پاسخ به این پرسش که آیا این مسئله شما را نگران نمی‌کند که متحد شما آمریکا هیچ پاسخ آشکاری برای این سوال ندارد گفت: اظهارات ترامپ در هلسینکی به سختی برای من قابل درک است. یافته‌های سازمان‌های اطلاعاتی غربی به دقت تهیه شده و برای کار ما فوق العاده مهم است. ما باید همیشه همه چیز را به صورت انتقادی بررسی کنیم و این درست است. اما ما باید تفاوت بسیار آشکاری بین اطلاعات منابع موثق و ادعا‌های نادرست قائل شویم. ابزار قرار دادن اخبار جعلی در صحنه سیاست برای فرهنگ بحث‌ها بسیار خطرناک است. اگر اخبار جعلی در جایگاه واقعیت قرار گیرند این سمی برای دموکراسی ما است.

وی درباره موضع ترامپ در قبال دخالت‌های روسیه در انتخابات آمریکا نیز گفت: سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا ماه هاست برای شفاف سازی این مسئله کار می‌کنند. من نمی‌توانم این مسئله را درک کنم که چرا یک رئیس جمهور آمریکا اطلاعات سازمان‌های خود در این مسئله را آشکارا زیر سوال قرار می‌دهد. واقعا این مسئله به نفع خود اوست که حقیقت روشن شود.

وی در ادامه با اشاره به حملات اخیر ترامپ به اروپا و اینکه این متحد خود را به عنوان دشمن ارزیابی کرده بود همچنین گفت: سفر اروپایی ترامپ در مجموع نشان داده است که رفتار‌های او یک چالش بزرگ برای دیپلماسی است.

ماس در پاسخ به این پرسش که آیا در نشست هلسینکی پیشرفت‌هایی درباره کنترل تسلیحات هسته‌ای شکل گرفت گفت: توافقنامه کنترل تسلیحات هسته‌ای یکی از مهمترین معاهدات بین‌المللی است. ما نمی‌توانیم این طور بگوییم که این توافق بین آمریکا و روسیه درحال فروپاشی است. روسیه باید ادعا‌ها درباره نقض این قرارداد را شفاف سازی کند. ما باید همه اقدامات لازم برای حفظ این قرارداد را انجام دهیم. هر چیزی غیر از این خطری برای صلح جهانی است. من امیدوار بودم که پوتین و ترامپ در هلسینکی روی یک رویکرد مشخص برای برخورد با این مسئله بزرگ توافق کنند.

وزیر امور خارجه آلمان در ادامه به مسئله سوریه پرداخته و گفت: روسیه و آمریکا باید فرمت‌های متفاوت مذاکرات درباره سوریه را با هم ادغام کنند. تازه بعد از آن است که ما می‌توانیم به صورت جدی در این راستا کار کنیم که درباره یک راه حل سیاسی طولانی در سوریه مذاکره کنیم. پایان این درگیری‌های وحشتناک و رنج بی اندازه مردم سوریه یکی ازمهم‌ترین مسائل سیاست خارجی زمان حال است.

وی همچنین گفت که ما برای عهده داری نقش میانجی برای حل بحران سوریه بیش از حد سماجت نمی‌کنیم، اما همه اقدامات لازم را انجام می‌دهیم تا در این راستا کمک کنیم. در جایی که ما به عنوان میانجی در اختلافات سوریه از ما درخواست شود ما در دسترس هستیم. ما به عنوان کمک کننده بزرگ سوریه در خط مقدم هستیم. ما در این مسیر از احترام زیادی برخورداریم همچنین به این دلیل که در تعهداتمان قابل اعتماد هستیم.

وی افزود: ما می‌خواهیم در شکل گیری روند صلح سیاسی در سوریه نقش داشته باشیم. آلمان به میز مذاکرات مهم این دنیا تعلق دارد. ما آماده‌ایم نقش رهبری را در بازسازی دوباره این کشور بر عهده بگیریم تا زمانی که یک راه حل سیاسی ایجاد شود.

وزیر امور خارجه آلمان همچنین گفت: روند صلح برای سوریه باید تحت نظارت سازمان ملل متحد شکل گیرد و در این راستا ما می‌خواهیم مشارکت داشته باشیم.

وی در بخش دیگری از این مصاحبه بر لزوم همکاری بیشتر در جامعه بین المللی تاکید کرده و گفت: مسئله چند جانبه گری در دنیای آینده مطرح است.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا چند جانبه گری از طریق پوتین و ترامپ در معرض خطر قرار دارد گفت: این مسئله خوب است که آمریکا و روسیه با هم مذاکره می‌کنند. ما باید این مسئله را بار دیگر برای هر دوی آن‌ها یادآوری کنیم که آن‌ها یک مسئولیت بزرگی برای امنیت و صلح در تمام دنیا بر عهده دارند. از این رو هیچ کس نباید کشور خود را فراتر از دیگران بداند.

ماس در ادامه در پاسخ به این پرسش که آیا به نظر شما سیستم سیاسی در آمریکا تحت ریاست جمهوری ترامپ می‌تواند آسیب ببیند گفت: من بر قدرت سازمان‌های سیاسی در آمریکا تاکید دارم. این طور به نظر نمی‌رسد که کنگره به ساز رئیس جمهور آمریکا برقصدو قوه قضائیه در این کشور هم به همین صورت است. همچنین جامعه غیرنظامی آمریکا هم فعال است. یک رئیس جمهوری مانند ترامپ در عرض چهار سال ساختار‌های اجتماعی و سیاسی در آمریکا را تغییر نخواهد داد. آمریکا فراتر از کاخ سفید است.

وی همچنین گفت: ما امروز باید برای چیز‌هایی مبارزه کنیم که سابق امری بدیهی و مسلم بود. اما همه چیز‌هایی که ما به عنوان علایق مشترک تعریف می‌کنیم همچنین در آمریکا این طور دیده نمی‌شود. من هرگز نمی‌توانستم تصور کنم که زمانی یک رئیس جمهور آمریکا اروپا را در کنار روسیه و چین به عنوان مخالف کشورش مشخص کند.

وی همچنین اینکه زمانی اروپا بخواهد در برابر تصمیمات تعرفه‌ای آمریکا اقدامات متقابل را در پیش گیرد امری غیر قابل تصور دانسته و گفت: این نشان می‌دهد که چقدر شرایط دراماتیک است.

ماس افزود: ما با اعتماد به نفس از منافع خود دفاع خواهیم کرد. ما باید با هم در اروپا به صورت تنگاتنگ‌تر همکاری کنیم و اجازه ندهیم با حملات تحریک آمیز از هم جدا شویم. منافع آلمانی ملی ما یک نام دارد و آن اروپا است.

وی در ادامه درباره چگونگی برخورد با مسئله زیر سوال قرار گرفتن ارزش‌های اروپایی نیز گفت: ما باید ترس‌ها و نگرانی‌های بخصوص کشور‌های شرق اروپایی را جدی بگیریم. ما نباید به راستگرایان افراطی هیچ استدلالی برای رفتارهایشان بدهیم. ما به یک سیاست شرق جدید در اروپا نیاز داریم. برخی کشور‌ها در اتحادیه اروپا وجود دارند که تصمیمات دولت‌های آن‌ها برای ما خوشایند نیست. در عین حال این وظیفه ما است که اروپا را در کنار هم نگه داریم.

ماس در بخش دیگری از مصاحبه با این روزنامه آلمانی گفت: ما به یک سیاست خارجی مشترک اروپایی نیاز داریم.

وی در بخش دیگری از این مصاحبه به افزایش تردید‌های شهروندان آلمانی نسبت به احزاب و سیاستمداران اشاره کرده و مناقشات بر سر مسئله پناهندگان در دولت ائتلافی را عامل تشدید این جو دانست.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان