علی لاریجانی در نطق پیش از دستور خود در نشست علنی مجلس (یکشنبه 14 مرداد 97) با اشاره به سالروز فرمان مشروطیت، گفت: این موضوع نقطه عطفی در تاریخ معاصر ایران است.
رئیس مجلس اظهار داشت:در زمان دیکتاتوری قاجار کشور فاقد یک مرکزیت قانونگذاری بود و با فرمان مشروطه تا با دخالتهایی که مراجع عظام نجف و تهران داشتند مجبور شدند موضوع تشکیل عدالتخانه که بعد به پارلمان یا مجلس شورای ملی تغییر نام داد، تشکیل شد.
وی افزود: در 5 دوره اول مجلس پرتوانی را داشتیم و نیروهای ملی و اسلامی در مجلس قوی بودند و کارهای مهمی را پیگیری کردند.
لاریجانی خاطرنشان کرد: بعد که رضا شاه دیکتاتوری خود را در کشور شروع کرد مجلس را عملا از حیز انتفاع انداخت و مجلس یک مجلس کاملا دولتی و دست نشانده بود. تا زمانی که در جنگ جهانی رضاشاه توسط انگلیسیها و برخی کشورهای دیگر کنار گذاشته شد و در این شرایط یک فضای بازی به وجود آمد و مجلس در چند دورهای نفس قوی پیدا کرد و نمایندگان مردم مثل آیتالله کاشانی، مصدق و دیگران در مجلس حضور پیدا کردند و ملی شدن صنعت نفت در این دوره بود که باز دوباره مجلس گرفتار دیکتاتوری صغیر شد و تا زمان انقلاب اسلامی این مجلس دست نشانده ادامه پیدا کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: تاریخ مجلس در این دوران تاریخ متفاوتی بود و بعد از انقلاب با حضور مردم نمایندگان واقعی مردم در مجلس حضور پیدا کردند و در این 10 دوره منشا خدمات بودند.
به گزارش فارس، وی در پایان گفت: ما این روز را گرامی میداریم و در تاریخ ایران مهم میدانیم.