ماهان شبکه ایرانیان

گزارش کمیسیون امنیت ملی مبنی بر رئیس‌جمهور از اجرای قانون قرائت نشد

قالیباف پای وفاق ماند

شماره روزنامه: ۶۱۵۸ تاریخ چاپ: ۱۴۰۳/۰۹/۱ ...

ازسوی دیگر، مجتبی زارعی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس تقاضای یک فوریت لایحه اصلاح قانون انتصاب اشخاص در مشاغل حساس را مورد انتقاد قرار داد و تصریح کرد که قانون فعلی انتصاب ظریف غیرقانونی بوده است. همچنین مجتبی رحماندوست دیگر نماینده تهران در مجلس در تذکری شفاهی این سوال را طرح کرد که «آیا انتصاب غیرقانونی ظریف در یک پست اختراعی سرطان‌زا نیست؟» سخنانی که بخشی از آن با پاسخ رئیس مجلس روبه‌رو شد و بخش دیگری از آن با دفاع برخی از نمایندگان مجلس از دولت همراه شد‌.

جدال لفظی رسایی و قالیباف

اما در جلسه دیروز مجلس، حمید رسایی در تذکری شفاهی با استناد به ماده 100 آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی با الزامی توصیف کردن ترتیب وصول طرح‌ها و لوایح از کمیسیون‌ها گفت: در دستور هفتگی جلسه علنی همان‌گونه که اعلام شده مقرر بود که امروز (روز چهارشنبه) گزارش کمیسیون امنیت ملی درباره درخواست حدود 40 نفر از نمایندگان محترم که درخواست ماده 234 مبنی بر «نقض و استنکاف از اجرای قانون توسط رئیس‌جمهور» کرده بودند، قرائت شود.به گزارش «ایسنا»، وی در ادامه گفت: همان‌گونه که ماده 234 تاکید بر سرعت عمل در موضوعات را دارد، چرا این موضوع از دستور خارج شده است، آقای قالیباف شما به من گفتید که در سه‌شنبه‌های نظارتی بررسی می‌شود.

شما در آیین‌نامه به من نشان دهید در کجای آن صحبت از سه‌شنبه‌های نظارتی، چهارشنبه‌های درایتی و دوشنبه‌های ملاقاتی وجود دارد. آیین‌نامه می‌گوید دستور به ترتیب باید اعلام شود و هیات رئیسه ملزم است که طبق آیین‌نامه ترتیب مذکور را رعایت کند و نباید این موضوع از دستور خارج می‌شد.به گزارش فارس، رسایی درادامه تاکید کرد: مساله یک نفر نیست، بلکه مساله یک جریان است که 8 سال کشور را به قهقرا برد و امروز کنار رئیس‌جمهور ایستاده است؛ برق قطع می‌شود، آب قطع می‌شود و نان گران می‌شود و همه‌چیز در حال گران شدن است چون در آنجا عده‌ای مشورت می‌دهند و می‌گویند که باید برویم و دستمان را جلوی غرب دراز کنیم.

در پاسخ به این تذکر محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس گفت: جایی در آیین‌نامه درخصوص سه‌شنبه نظارتی و چهارشنبه قانون‌گذاری نوشته نشده است، اما در بند 6 ماده 22 آیین‌نامه داخلی مجلس نوشته شده است که تهیه و تنظیم برنامه هفتگی مجلس برعهده رئیس و هیات رئیسه مجلس است.رئیس مجلس اظهار کرد: اگر شما دستور این هفته را مشاهده کنید، دستورات نظارتی و دستورهای قوانین نوشته شده است. دستورهای نظارتی همیشه سه‌شنبه‌ها بوده و دستورات قوانین در روزهای یکشنبه و چهارشنبه مطرح و بررسی می‌شود، بنابراین آیین‌نامه داخلی مجلس این اختیار را به رئیس و هیات رئیسه مجلس داده و براساس این تنظیم شده است. بررسی موضوعات نظارتی در سه‌شنبه هفته آینده بر قوت خود باقی است.

ارسال پیامک‌های جنجالی به نمایندگان

در ادامه مجتبی زارعی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس از ارسال پیامک به نمایندگان با مضامینی همچون «جاسوس بودن ظریف» و «خیانت‌کار بودن نمایندگان مجلس» خبر داد. به گزارش «ایسنا»، او در تذکری گفت: سخنی با ستاد مرکزی پیامک‌سازان علیه نمایندگان مجلس، رئیس مجلس و نیروهای مسلح دارم؛ می‌گویند نیروهای مسلح هرچه زودتر اسرائیل را با خاک یکسان کند، ظریف جاسوس است و مجلس و رئیس مجلس در حال خیانتند و باید هرچه زودتر رئیس‌جمهور را به قوه‌قضائیه معرفی کنند. وی افزود: در جواب به این پیامک‌سازان می‌گوییم، آفرین به غیرت‌تان علیه باند تبهکار اسرائیل اما نیروهای مسلح نه تابع پیامک شما بلکه تابع فرمانده کل قوای حکیم هستند و بنا دارند نه تعلل کنند نه شتاب‌زدگی و ضمنا قصد دارند دشمن را در اصلاح خطای محاسباتی‌اش هم شیرفهم کنند.

نماینده تهران در ادامه گفت: اطلاق جاسوسی و خیانت به دولتمردان اسبق با پیامک ممکن نیست، بلکه در صلاحیت دستگاه‌های رسمی امنیتی و اطلاعاتی در جمهوری اسلامی است؛ ‌ای برادران، فلسفه سیاسی ظریف ناکارآمد و معیوب است، اما اشکال فلسفه سیاسی ظریف با خیانت و جاسوسی متفاوت است. امام خامنه‌ای می‌فرمود آمریکا قابل اعتماد نیست، اما ظریف می‌گفت امضای جان کری تضمین‌آور است و شد آنچه که نباید می‌شد. زارعی افزود: معلوم است با قانون فعلی انتصاب ظریف غیرقانونی بوده است، اما تلاش برای اعمال ماده 234 علیه رئیس‌جمهور نقض غرض اصلی خود شما درباره ظریف است. 207 نفر از نمایندگان قویا به دولت گفتند ارائه لایحه برای آقای ظریف غیراولویت‌دار و غیر‌فوری بوده و هست و خود من هم نوشتم فوریت این لایحه کاری شاهنشاهی بوده است.

 دفاع دو نماینده از دولت

در پاسخ به این سخنان، علی نیکزاد، نایب‌رئیس مجلس گفت: ما، نه رئیس مجلس، نه رئیس‌جمهور و نه مسوولان دیگر را خیانتکار نمی‌دانیم که اگر بدانیم حتما پای آن ایستاده و از اریکه قدرت پایین می‌آوریم. همزمان با نیکزاد عبدالحسین روح‌الامینی، نماینده مردم تهران در مجلس در نطق میان دستور خود گفت: مجلس مشاوری امین و دلسوز برای دولت برای عبور از مشکلات و موانع خواهد بود و از موفقیت‌های دولت در رفع مشکلات مردم خوشحال می‌شویم و از ناکامی‌هایش ناراحت؛ برخی در کمین نشسته‌اند تا ناکامی‌ها و ناکارآمدی‌های دولت را به حساب خیانت بگذارند. دولت پزشکیان خطا داشته، اما به آرمان‌های نظام، مصالح و منافع مردم خیانت نکرده و ان‌شاءالله نخواهد کرد. به گزارش «ایسنا»، وی با تاکید بر اینکه اعلام شبانه برخی تصمیمات دولت نظیر افزایش قیمت خودرو مغایر با وعده‌های رئیس‌جمهور محترم است، گفت: لازم است با کسانی که به دنبال ناراضی‌سازی مردم هستند، برخورد قاطع شود‌.

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان