همه میدانیم که آب برای بدن حیاتی است؛ حدود 75 درصد از بدن انسان از آب تشکیل شده است. به همین خاطر، توصیه میشود مردان روزانه حدود 15 لیوان و زنان حدود 11 لیوان آب بنوشند. اما آیا تا به حال به دمای آبی که مینوشید فکر کردهاید؟ پزشکان میگویند دمای آب میتواند تأثیر زیادی روی سلامتی ما بگذارد.
صبحها آب ولرم بنوشید
به گزارش اطلاعات آنلاین، بسیاری از متخصصان تغذیه توصیه میکنند صبحها پس از بیدار شدن از خواب، چند لیوان آب ولرم (حدود 20 درجه سانتیگراد) بنوشید. این کار به آرامی دستگاه گوارش را فعال میکند و به عملکرد منظم رودهها کمک میکند. در طب سنتی چینی نیز نوشیدن آب گرم توصیه میشود، چون آب سرد میتواند چربی غذا را سفت کند و هضم را دشوارتر کند.
بعد از ورزش، آب سرد بهترین انتخاب است
اگر ورزشکار هستید یا فعالیت بدنی زیادی دارید، نوشیدن آب سرد (5 تا 15 درجه سانتیگراد) به شما کمک میکند دمای بدنتان را پایین بیاورید و بهتر ریکاوری کنید. حتی گفته میشود آب سرد کمی متابولیسم بدن را افزایش میدهد، چون بدن برای رساندن آن به دمای داخلی انرژی مصرف میکند.
هنگام بیماری سراغ آب داغ بروید
آب گرم (55 تا 70 درجه سانتیگراد) برای مواقعی که سرما خوردهاید یا گلودرد دارید بسیار مفید است. بخار و گرمای آب میتواند گرفتگی بینی و گلو را کاهش دهد و عضلات دستگاه گوارش را آرام کند. اما دقت کنید دمای آب از 70 درجه بالاتر نرود، چون ممکن است به مری و دهان آسیب بزند.
چه زمانی از نوشیدن آب سرد یا گرم پرهیز کنیم؟
سردرد یا میگرن دارید؟ از آب سرد دوری کنید، چون میتواند باعث تحریک سردرد شود.
مشکلات مری دارید؟ مانند بیماری «آکالازی»، آب گرم کمک بیشتری به آرام کردن عضلات مری میکند. روزهای گرم تابستانی: نوشیدن آب گرم ممکن است احساس تشنگی شما را کاهش دهد، که در روزهای گرم میتواند خطرناک باشد، چون بدن نیاز به آبرسانی بیشتری دارد.