ماهان شبکه ایرانیان

مراحل پایانی بیماری آلزایمر: نشانه‌ها، مراقبت‌ها و واقعیت‌ها

ابتلا به آلزایمر و پیشرفت آن در همه مراحل به یک صورت نیست. ممکن است علائم در بیماران مبتلا به آلزایمر متغیر باشد. در این مطلب با علائم مراحل پایانی بیماری آلزایمر آشنا می شوید.

مراحل پایانی بیماری آلزایمر: نشانه‌ها، مراقبت‌ها و واقعیت‌ها

آشنایی با علائم بیماری آلزایمر می تواند تا حد بسیاری کمک کند راحت تر بتوانید با این مسئله کنار بیایید. از شروع بیماری تا مرحله انتهایی را به هفت مرحله تقسیم بندی کرده اند. در این مطلب با علائم مراحل پایانی بیماری آلزایمر آشنا می شوید.

علائم مراحل پایانی بیماری آلزایمر

مراحل ابتلا و پیشرفت بیماری آلزایمر در تمام اوقات به یک شکل ظاهر نمی شود. ضمنا ممکن است علائم آلزایمر در بیماران متغیر باشد. ولی آگاهی از علائم آن می تواند فاکتور مفیدی برای ارائه خدمات مراقبتی و درمانی به مبتلایان باشد.

اطلاع از این مسئله که خود یا یکی از عزیزان شما به آلزایمر مبتلا شده می تواند تجربه عاطفی عمیقی باشد ولی آشنای با مراحل بیماری مذکور می تواند کمک کرده تا حدود بسیاری راحت تر با این مسئله کنار بیایید. این بیماری پیش رونده به تدریج روی زندگی فرد تاثیر می گذارد.

نخستین گام در مدیریت آلزایمر، کسب اطلاعات کافی در مورد مراحل بیماری آلزایمر از علائم تا گزینه های درمانی آن است. گزارش شده آلزایمر شایع ترین نوع بیماری دمانس بوده و توانایی های فرد در این بیماری دچار اختلال می شود. این بیماری را به هفت مرحله تقسیم کرده اند ما در این مطلب به علائم مراحل پایانی بیماری آلزایمر می پردازیم.

روند بیماری آلزایمر به چه شکل است؟

لازم به ذکر است سیر معمول بیماری آلزایمر و مراحل و مدت زمان آن به صورت زیر می باشد:

  • مرحله اولیه یا خفیف بین دو تا چهار سال
  • مرحله میانی یا متوسط بین دو تا ده سال
  • مرحله پایانی یا شدید بین یک تا سه سال

مرحله پایانی آلزایمر و علائم آن

بیماری آلزایمر به تدریج با کارهای روزمره فرد تداخل پیدا می کند. در مراحل پایانی فرد برای انجام کارهای ضروری به کمک دیگران نیاز پیدا می کند. علائم زوال عقل در این مرحله شدید شده و فرد توانایی پاسخ دهی به محیط، ادامه گفتگو و در نهایت کنترل حرکات را از دست می دهد.

هنوز ممکن است کلمات یا عبارات را بیان نماید ولی معمولا مفهومی ندارند و برقراری ارتباط با فرد دشوار است. علائم آلزایمر شدید به مراحل زیر تقسیم می شود که هر یک بین 1 تا 1.5 سال طول می کشد:

1. تکلم فرد به 6 کلمه یا کمتر محدود شده به طوری که پزشک هنگام گفتگو با بیمار مجبور است صحبت های خود را چند مرتبه تکرار کند.

2. قدرت تکلم فرد تا حد یک کلمه قابل فهم کاهش می یابد.

3. سرعت فرد مبتلا به آلزایمر در این مرحله کاهش پیدا می کند.

4. فرد مبتلا به آلزایمر شدید نمی تواند به طور مستقل بنشیند یا بایستد.

5. اخم جای خنده را می گیرد.

6. فرد نمی تواند سر خود را بالا بگیرد.

7. حرکات بدن روز به روز دردناک تر و دشوارتر می شود.

8. چهل درصد افراد مبتلا به آلزایمر شدید دچار کوتاهی، سفت شدگی عضلات، تاندون ها و سایر بافتها می شوند.

9. فرد ممکن است رفلکس های کودکی مثل حالت مکش را تجربه کند.

10. در این مرحله فرد برای واکنش به محیط توان خود را از دست می دهد و برای انجام تقریبا همه کارهای روزمره مثل غذا خوردن یا حرکت به دیگران نیاز دارد.

11. برخی افراد مبتلا به آلزایمر شدید معمولا بی حرکت می شوند. شایع ترین دلیل مرگ فرد در مرحله نهایی آلزایمر بیماری پنومونی یا عفونت ریه است.

12. آسیب پذیری در برابر عفونت ها افزایش می یابد.

13. توانایی برقراری ارتباط با دیگران را از دست می دهد.

14. آگاهی خود نسبت به وقایع پیرامون را از دست می دهد.

15. به مراقبت شخصی و شبانه روزی نیاز پیدا می کند.

پیشگیری و مدیریت مرحله پایانی آلزایمر

همانطور که اشاره شد در مرحله آخر بیماری آلزایمر، علائم زوال عقل تشدید می یابد. فرد قدرت پاسخگویی به محیط و ادامه گفتگو و در نهایت کنترل حرکات را از دست می دهد. ولی هنوز هم می تواند از تعامل به روش هایی مثل گوش دادن به موسیقی آرامش بخش یا احساس آرامش از طریق لمس آرام بهره مند شود.

هرچند درمان کاملی برای آلزایمر ارائه نشده با این وجود پیشگیری و روش های مدیریتی می تواند مراحل بیماری را کند نماید. تغییرات تغذیه ای، مکمل ها، ورزش های جسمی و ذهنی و داروها می توانند تاثیرات مثبت بر علائم بیماری داشته باشند.

داروها می توانند ناقل های عصبی مربوط به فرایندهایی مثل تفکر، حافظه و برقراری ارتباط را کنترل کرده با این وجود داروها نیز ممکن است بعد از مدتی اثر خود را از دست بدهند. گفته شده آلزایمر یک بیماری پیش رونده بوده و بعد از تشخیص به طور میانگین فرد بین 4-8 سال زنده می ماند.

در پایان همچنین پیشنهاد می شود برای آگاهی بیشتر مقالات رفتار با فرد آلزایمری و مراقبت از افراد آلزایمری را مطالعه نمایید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان