به گزارش تسنیم، روزنامه "فرانکفورتر آلگماینه سایتونگ" در مطلبی نوشت: "دونالد ترامپ"، رئیس جمهور آمریکا در مناقشات درباره چگونگی رفتار با ایران اروپاییان را در شرایطی قرار داده است که در آن تنها بین طاعون و وبا می توانند انتخاب گزینه داشته باشند. جدایی غرب در مناقشات هسته ای با ایران بسیار عمیق تر از دیگر مناقشاتی است که ترامپ با غرب به راه انداخته است.
نویسنده در ادامه این مطلب نوشت: قبل از جنگ عراق در اروپا بسیاری رویای این را داشتند که یک قدرت مخالف با آمریکا را بسازند. امروز و حدود 15 سال بعد از شروع این جنگ این رویا البته نه به صورت داوطلبانه به واقعیت می پیوندد. در مناقشات درباره چگونگی رفتار با ایران دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا اروپاییان را در شرایطی قرار داده است که در آن تنها می توانند بین طاعون و وبا گزینه ای را انتخاب کنند. اگر آن ها با آمریکا همراه باشند توافق هسته ای با ایران را که خودشان درباره آن مذاکره کرده اند به خطر می اندازند و اگر در مقابل ترامپ هم بایستند بنابراین از دولتی در منطقه حمایت می کنند که به زعم آن ها نه در داخل و نه در منطقه وجهه خوبی ندارد. در هیچ یک از مناقشات و اختلافاتی که ترامپ ایجاد کرده است جدایی مناسبات دو سوی آتلانتیک تا این اندازه عمیق نبوده است.
اینکه اروپاییان در این راستا بر خلاف ترامپ تصمیم گیری کرده اند می تواند دلایل کاملا استراتژِیکی داشته باشد. توافق هسته ای که آمریکا از آن خارج شده است تا کنون یک تضمین منحصر به فرد و مطمئن علیه مسلح شدن ایران به تسلیحات هسته ای بوده است. هیچ کس در اروپا نمی تواند علاقمند به این مسئله باشد که توسط این کشور یک روند توسعه تسلیحات هسته ای در منطقه ای گسترده در همسایگی ما ایجاد شود.
نویسنده در ادامه با تاکید بر اینکه البته ترامپ در انتقاد خود مبنی بر اینکه این توافق هسته ای هیچ سهمی در به زعم وی متعادل کردن رویکرد ایران در منطقه ندارد حق دارد نوشت: اما عاقلانه تر این بود که این مسائل را در مذاکرات جداگانه ای حل کنیم به جای اینکه فشارها را افزایش دهیم. ترامپ البته با این رویکرد خود برای ایرانیان یک امتیاز را فراهم کرده است. آن ها می توانند دوباره با برنامه های اتمی خود ما را تهدید کنند. اینکه در واشنگتن حالا آشکارا درباره تغییر نظام در ایران صحبت می شود هم مطمئنا آمادگی سازش و توافق ایرانی ها را بالا نمی برد.
این روزنامه آلمانی در ادامه نوشت: البته وزن اروپا در این مناقشات با آمریکا کم تر از آن است که برای ساختن یک قدرت مخالف ضرورت دارد. بازار ایران تنها برای تعداد معدودی شرکت های اروپایی جذابیت دارد که برای آن از مناسبات تجاری با آمریکا انصراف دهند. همچنین کمک های قانونی از بروکسل در دفاع از شرکت های اروپایی در برابر تحریم های آمریکا هم تغییر چندانی در شرایط ایجاد نمی کند. اینکه ترامپ در این رویکرد خود تا کجا پیش خواهد رفت بستگی به روسیه، به عنوان متحد ایران و یا چین و هند و ترکیه دارد که همچنان می خواهند با وجود تهدیدات آمریکا از ایران نفت بخرند. کسی که غرب را جدا می کند نفوذ دیگر نیروها را افزایش می دهد.