حامد سلیمان زاده مدیر بخش بین الملل سی و یکمین جشنواره فیلم های کودکان و نوجوانان اصفهان در گفتگو با خبرنگار مهر درباره تغییرات این بخش از جشنواره بیان کرد: امسال بخش های جانبی و غیررقابتی بخش بین الملل تغییرات محسوسی دارد به طور نمونه ما با مدیران 2 فستیوال معروف جهان مانند «فستیماژ» فرانسه و «اینترفیلم» آلمان که در زمینه کودکان و نوجوانان فعالیت دارند رایزنی کرده ایم و 2 سانس ویژه برای آثار این جشنواره ها که مضامینی همچون کودک و محیط زیست، کودک و سلامت، کودک و گردشگری و کودک و اعتماد به نفس دارند در نظر گرفته ایم.
وی با اعلام اینکه این مضامین برای جشنواره فیلم های کودکان و نوجوانان اصفهان مهم هستند، توضیح داد: در کنار سانس نمایش فیلم ها سخنرانی موضوعی هم تدارک دیده ایم به این صورت که نماینده ای از آن جشنواره ها به ایران دعوت شده و پس از اکران فیلم ها به صحبت درباره آثار می پردازند و جلسه پرسش و پاسخ شکل می گیرد.
نمایش 2 اثر از میازاکی
این مدرس سینما افزود: ما در کنار این موضوعات، بخش نمایش 2 اثر از هایائو میازاکی انیماتور بزرگ ژاپنی را که بسیاری از مخاطبان ایرانی او را می شناسند، گنجانده ایم و 2 فیلم «شهر اشباح» و «قلعه متحرک هاول» از آثار این کارگردان ژاپنی به نمایش درمی آید و پس از آن اشکان رهگذر از انیماتورهای ایرانی به صحبت درباره این فیلم ها می پردازد. البته ما امسال توجه ویژه ای هم به آثار کشورهای همسایه مثل افغانستان، عراق، آذربایجان، ترکیه و... کرده ایم و یکسری فیلم از این کشورها در بخش غیررقابتی به نمایش درمی آید.
سلیمان زاده با اشاره به اختصاص سانس ویژه انیمیشن های کوتاه دانشجویی عنوان کرد: امسال آثاری از 2 مدرسه فیلم پاریس که حاوی موضوعات مورد نظر ما هستند نیز به نمایش گذاشته می شود ضمن اینکه 2 ورک شاپ با موضوع نویسندگی و کارگردانی فیلم کودک و نشست هایی درباره انیمیشن و اقتصاد، توزیع فیلم در سینما و نقد فیلم هم برگزار می شود.
حضور خریدارانی از خارج
مدیر بخش بین الملل سی و یکمین جشنواره فیلم های کودکان و نوجوانان اصفهان با بیان اینکه در این جشنواره زمینه ای برای عرضه فیلم های کودک ایرانی به خارجی ها فراهم شده است، عنوان کرد: ما از مدیران، دبیران جشنواره ها و خریداران بین المللی به شکل محدود دعوت کرده ایم تا به ایران بیایند و آثار را ببینید از همین رو امیدواریم از آثار ایرانی خوششان بیایید و فیلم ها را خریداری کنند. این رویکرد به این منظور اتخاذ شده که به سینمای کودک بیش از پیش توجه شود و جایگاه خوبی در جهان کسب کنیم.
سلیمان زاده با بیان اینکه نوسانات ارزی روی ارتباطات بین المللی تاثیر گذاشته است، اظهار کرد: به هر حال این مسایل در پرداخت حق نمایش فیلم های خارجی و مراودات بانکی تاثیر دارد ولی ما ضمن هماهنگی با دستگاه های مرتبط در داخل و خارج از کشور، راه هایی سینمایی هم پیدا می کنیم تا بتوانیم با کشورهای دیگر تبادل داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه طبق گفته علیرضا رضاداد دبیر این رویداد، بودجه امسال جشنواره به همان میزان سال گذشته است، بیان کرد: امسال چیزی به بودجه جشنواره اضافه نشده ولی بخش های این رویداد بیشتر شده این در حالی است که نرخ ارزهای جهانی مانند دلار و یورو افزایش پیدا کرده است.
مدیر بخش بین الملل سی و یکمین جشنواره فیلم های کودکان و نوجوانان اصفهان در پایان ضمن بیان این موضوع که تلاش شده است این دوره با کمترین حاشیه رو به رو باشد، توضیح داد: امسال فیلم های خارجی بسیار خوب، جذاب و آموزنده ای برای کودکان و نوجوانان در نظر گرفته ایم که حاوی مسایلی مانند امید به آینده، اعتماد به نفس و توانایی های آنها است و امیدواریم خانواده ها به همراه فرزندانشان به تماشای این آثار بنشینند.
سی و یکمین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان به دبیری علیرضا رضاداد از 8 تا 14 شهریور 97 در شهر اصفهان برگزار می شود.