به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از مهر؛ سید حسین سلیمی که درباره بازگشت عرضهها به بورس کالا طبق شرایط قبل با خبرنگاران سخن میگفت، تاکید کرد: قرار بود عرضهها در بازار رسمی کالا با احترام به اصل عرضه و تقاضا از سرگرفته شود، ماده 18 قانون بازار سرمایه تاکید میکند که کشف قیمت در بازار باید براساس مکانیزم عرضه و تقاضا انجام شود و ارکان دولتی دخالتی در آن نداشته باشند.
وی در برابر این سوال که آیا از بازگشت عرضهها به بازار رسمی کالا با نرخ دلار 4200 تومانی خبر دارد و این که آیا شورای بورس با این تصمیم موافقت کرده است، گفت: قرار بود در عرضههای فولاد و پتروشیمی در بورس کالا سقف رقابت افزایش پیدا کند و معاملات بر اساس مکانیزم عرضه و تقاضا انجام شود، اما در خبرهایی که منتشر می شود ظاهرا تنها سقف رقابت ترمیم شده است، آن هم فقط برای محصولات فولادی.
این عضو شورای عالی بورس در ادامه اظهاراتش تاکید کرد: عرضه های فولاد و پتروشیمی در بازار رسمی کالا با قیمت گذاری دستوری و دلار 4200 تومانی از دو جهت با بخشنامه ها و قوانین مغایرات دارد. نخست این که با مصوبه اخیر دولت فقط 25 قلم کالا مشمول دریافت ارز 4200 تومانی شناخته شدهاند و عملا محصولات فولادی و پتروشیمی در زمره این 25 قلم کالا نیستند لذا قیمتگذاری این محصولات در بورس کالا با بسته جدید ارزی و مصوبه اخیر دولت مغایرت دارد. نکته دوم این که ماده 18 قانون بازار سرمایه تاکید میکند که در بازار سرمایه مکانیزم عرضه و تقاضا باید حاکم باشد و این مکانیزم است که قیمت نهایی کالا را مشخص می کند و اصطلاحا در فرآیند عرضه و تقاضا کشف قیمت محصولات انجام می شود.
این عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران در برابر این سوال که با این تفاسیر تداوم عرضه های محصولات فولادی و پتروشیمی در بازار کالا بر مبنای دلار 4200 تومانی مورد تائید اعضای شورای عالی بورس نیست ؟ گفت: ما اصلا به نرخ دلار کاری نداریم. نرخ دلار می خواهد دو هزار تومان باشد یا 50 هزار تومان؛ حرف ما این است: همه به قانون احترام بگذارند و مکانیزم عرضه و تقاضا در بازار رسمی کالا حاکم شود تا مصرف کننده نهایی در شرایط مناسب تری نیاز خود را مرتفع کند، دست دلالان هم قطع شود و شرایط معامله هم از نظر تولیدکننده و هم سهامدار عادلانه باشد.
وی با بیان این که به عنوان یک عضو شورای عالی بورس مخالف هرگونه قیمتگذاری دولتی در بازار کالاست، تاکید کرد : مقررات صریح بازار سرمایه میگوید که هیچ گونه قیمتگذاری دولتی بر معاملات این بازار مترتب نیست و عرضه و تقاضا در این بازار حرف اول و آخر را می زند.
سلیمی تاکید کرد: در هفته پیش رو تحولات اخیر بازار کالا را پیگیری خواهیم کرد وامیدواریم آنچه که به نفع مصرف کننده نهایی و مردم است و تولید کننده هم از آن رضایت دارد بر بازار کالا حکمفرما شود.
گفتنی است، شنبه هفته گذشته سهامداران شرکتهای فولادی در نامه ای سرگشاده خطاب به مسعود کرباسیان رئیس شورای عالی بورس از وی خواسته بودند به عنوان حامی سهامدار وارد عمل شده و ار ارزان فروشی محصولات فولادی که به ضرر تولید کننده و سهامدار است و مردم از آن نفعی نمی برند، جلوگیری کند. بلافاصله پس از انتشار این نامه در رسانه ها ، شورای بورس موقتا جلوی عرضه ها در بازار کالا را گرفت اما با مداخله های دولتی مجددا عرضه های فولاد و پتروشیمی بدون تغییر قابل اعتنایی در بازار کالا از سرگرفته شد!