ماهان شبکه ایرانیان

احد جاودانی مطرح کرد

ضرورت ایجاد یک جنبش کتابخوانی

مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تهران بر ضرورت ایجاد یک جنبش کتابخوانی تاکید کرد.

ضرورت ایجاد یک جنبش کتابخوانی

به گزارش ایسنا، احد جاودانی هم‌زمان با اجرای طرح «تابستانه کتاب» در گفت‌وگویی اظهار کرد: کشور ما می‌بایست بر اساس چشم‌انداز 1404 از کشورهای توسعه‌یافته در حوزه توسعه کتابخوانی و کتابخانه‌ها باشد. این در حالی است که اکنون با آن‌چه در سند چشم‌انداز پیش‌بینی شده است، فاصله زیادی داریم؛ نه تنها نتوانسته‌ایم در حوزه کتابخوانی پیشرفت داشته باشیم بلکه متأسفانه شمارگان کتاب‌ها از پنج‌هزار تا سه‌هزار به زیر هزار نسخه رسیده است.

او ادامه داد: متأسفانه خرید کتاب نیز از سبد خانوار مردم در حال حذف شدن است و بخش کمی از جامعه، یا به ضرورت تحصیل یا به جهت علاقه، کتاب خریداری می‌کنند و متأسفانه عمده مردم روی چنان خوبی به کتاب و کتابخوانی نشان نمی‌دهند. در نتیجه با تعطیلی پیوسته کتابفروشی‌ها مواجه هستیم و اکثر آن‌ها در حال تبدیل شدن به بنگاه‌های معاملاتی هستند و یا این‌که از مکان‌های شلوغ و پرتردد به حاشیه شهرها کشانده شده‌اند.

مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تهران افزود: در این میان، میزان استقبال از کتابخانه‌های عمومی نیز کاهش یافته است و بیشتر در ایام کنکور و آن هم توسط قشر دانش‌آموزان و دانشجویان صندلی کتابخانه‌ها اشغال می‌شوند.

او اظهار کرد: همه این موارد نشان‌دهنده افول فرهنگ کتابخوانی در جامعه است، لذا ضرورت زمان ایجاب می‌کند که همه دست‌اندرکاران کشور و تشکل‌های مردم‌نهاد و گروه‌های مرجع علمی و فرهنگی برای ایجاد یک جنبش کتابخوانی اقدام و تلاش کنند تا مردم تمایل بیشتری به کتاب و کتابخانه‌ها نشان دهند.

مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تهران تأکید کرد: اجرای پروژه‌های خوبی مانند «تابستانه کتاب» یا طرح‌های این‌چنینی می‌تواند موضوع کتاب را در تقویم زندگی مردم زنده نگه دارند و گرایش مردم را به سمت کتاب و کتابخوانی بیشتر کند.

جاودانی با بیان این که طرح «تابستانه کتاب» تاکنون موفق عمل کرده است، ادامه داد: معتقدم اجرای این طرح همچنان ادامه داشته باشد و به دنبال آن، طرح‌های دیگری در حوزه ترویج کتابخوانی اجرا شوند تا بیش از پیش اهمیت کتاب نمایان شود.

فرصتی مناسب برای کتابفروشان

همچنین محمدرضا حسن‌پور، مسئول فروش انتشارات فاطمی اظهار کرد: خوشبختانه طرح «تابستانه کتاب» در طول مدتی که برگزار شده است، به شایستگی توانسته نیاز جامعه کتابخوان به ویژه کتابخوانان حرفه‌ای را برطرف کند.

وی ادامه داد: این طرح در شرایط فعلی رکود اقتصادی، فرصت مناسبی برای کتابفروشان به منظور افزایش میزان فروش آن‌ها به شمار می‌آید. پیشنهاد می‌کنم مباحث نظارتی این طرح بیش از پیش شود تا میزان حداقل تخلفاتی را هم که از سوی برخی کتابفروشان شاهدیم، به صورت کامل محو شود.

مسئول فروش انتشارات فاطمی افزود: اجرای طرح‌های حمایتی از کتابفروشان به ویژه «تابستانه کتاب» در طول این مدت، آن‌قدر مثمرثمر بوده که پیشنهاد می‌کنم بخش اعظم ردیف بودجه‌ای که برای حوزه کتاب در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تعیین شده است، به اجرای این طرح‌ها اختصاص یابد.

حسن‌پور ضمن تأکید بر استمرار اجرای طرح‌های حمایتی از کتابفروشان، بیان کرد: متأسفانه شهرستان‌ها به ویژه مناطق محروم به کتاب‌های خوب و ارزشمند دسترسی آسان ندارند، لذا امیدوارم اجرای طرح‌های حمایتی از کتابفروشان این زمینه را فراهم کند که کتاب‌های خوب به همه کتابفروشی‌های سراسر کشور وارد شوند تا همگان بتوانند از تازه‌های نشر و کتاب‌های ارزشی بهره‌مند شوند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان