به گزارش فارس، «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا شامگاه چهارشنبه چند روز بعد از لغو سفر وزیر خارجهاش به پیونگیانگ مدعی شد که تلاشهای دیپلماتیک آمریکا با کره شمالی خوب پیش میرود.
به گزارش رویترز، ترامپ در مراسمی در کاخ سفید گفت: «فکر میکنم با کره شمالی داریم خوب پیش میرویم.»
ترامپ شامگاه جمعه گذشته با ادعای اینکه روند خلع سلاح هستهای شبهجزیره کره به کُندی پیشرفته، سفر «مایک پامپئو» به کرهشمالی را لغو کرد.
ترامپ در توئیتر خود نوشت: «از وزیر خارجه مایک پامپئو خواستم که در این زمان به کره شمالی نرود زیرا به نظرم پیشرفت کافی در موضوع خلع سلاح هستهای شبه جزیره کره انجام نشده است».
این در حالی است که وزیر خارجه آمریکا یک روز قبلتر (پنجشنبه) اعلام کرده بود هفته آینده برای ادامه مذاکرات بر سر خلع سلاح هستهای کره شمالی،برای چهارمین بار به این کشور سفر خواهد کرد. (جزئیات بیشتر)
رسانههای کره جنوبی روز چهارشنبه گزارش دادند دلیل اصلی لغو سفر پامپئو به پیونگیانگ، اصرار کره شمالی به اعلان رسمی آتشبس بین دو کشور بوده است. آمریکاییها، در مقابل اصرار داشتهاند که پیونگیانگ پیشگام شود و با برداشتن گام اول، تسلیحات هستهای خود را کاملاً نابود کند.
کاخ سفید در بیانیهای چهارشنبه شب اعلام کرد که ترامپ فکر میکند در حال حاضر معتقد است که ضرورتی برای برگزاری مانور مشترک میان آمریکا و کره جنوبی نیست.
در این بیانیه آمده است: «رئیسجمهور معتقد است رابطهاش با «کیم جونگ اون»، رهبر کره شمالی رابطهای بسیار خوب و گرم است و در حال حاضر دلیلی برای صرف مبالغ هنگ پول برای برگزاری مانورهای مشترک میان آمریکا و کره جنوبی وجود ندارد.»
کاخ سفید در این بیانیه، علیرغم این تاکید کرده ترامپ در صورت لزوم، میتواند فوراً مانورهای نظامی با کره جنوبی و ژاپن را مجدداً بازگرداند.
رزمایش مشترک میان آمریکا و کره جنوبی بعد از دیدار ترامپ با رهبر کره شمالی در سنگاپور در سال جاری لغو شد.
ترامپ بعد از آن دیدار مدعی شد که با رهبر کره شمالی به توافقی «جامع» برای خلع سلاح هستهای این کشور دست پیدا کرده، اما کارشناسان این ادعا را زیر سوال بردند. این توافق، تنها دو صفحه بود و در آن هیچ ساز و کاری برای نحوه خلع سلاح کره شمالی مشخص نشده بود.
منابع خبری، بعد از این دیدار بارها اخبار مختلفی درباره تداوم برنامه موشکی و هستهای کره شمالی، علیرغم توافقات ادعایی میان دو ترامپ و رهبر کره شمالی در نشست سنگاپور منتشر کردهاند.
کره شمالی در هفتههای گذشته از سیاستهای آمریکا برای توسل مجدد به اعمال تحریمهای یکجانبه، علیرغم مذاکرات انتقاد کرده است.
آمریکا و اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد از زمان اولین آزمایش اتمی کره شمالی در سال 2006 میلادی، چندین دور تحریم علیه کره شمالی وضع کردهاند.
کره شمالی علیرغم این تحریمها بر تقویت توانایی نظامی خود برای مقابله با تهدید حضور نیروهای آمریکایی در منطقه تاکید کرده است.
کره شمالی میگوید تا زمانی که آمریکا به سیاست خصمانه خود برای براندازی نظام حاکم در پیونگیانگ پایان ندهد از برنامه موشکی و هستهای خود عقبنشینی نخواهد کرد