ماهان شبکه ایرانیان

برای ارائه به سازمان ملل؛

روش پایش خشکسالی با استفاده از اطلاعات ماهواره‌ای تدوین شد

رئیس سازمان فضایی ایران گفت: این سازمان متدولوژی پایش خشکسالی با استفاده از داده های ماهواره ای را برای سازمان ملل تدوین کرد و متدولوژی پایش گرد و غبار از فضا نیز به زودی تدوین می شود.

روش پایش خشکسالی با استفاده از اطلاعات ماهواره‌ای تدوین شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان فضایی ایران، مرتضی براری با اشاره به اقدامات سازمان فضایی ایران در حوزه مدیریت بحران همکاری های بین الملل، گفت: سازمان فضایی ایران از سال 1388 به عنوان یکی از دفاتر حامی منطقه ای «برنامه استفاده از فناوری فضایی در مدیریت بحران و واکنش سریع سازمان ملل UN-SPIDER » توسط آن سازمان انتخاب شد.

وی ادامه داد: از همان زمان فعالیت های متعددی در راستای برنامه استفاده از فناوری فضایی در مدیریت بحران سازمان ملل که مقر اصلی آن در وین است داشته ایم.

براری افزود: تدوین متدولوژی پایش خشکسالی با استفاده از داده های ماهواره ای از جمله اقداماتی است که سازمان فضایی ایران برای سازمان ملل انجام داده و روش فوق هم اکنون در سایت این برنامه، قابل دسترس عموم است. تدوین متدولوژی پایش گرد و غبار با استفاده از تصاویر ماهواره ای نیز از جمله اقدامات در دست اجراست که به زودی آن نیز به سازمان ملل ارائه می شود. 

رئیس سازمان فضایی ایران تاکید کرد: این سازمان همچنین به عنوان یکی از اعضای اصلی سازمان همکاری های فضایی اسیا و اقیانوسیه (اپسکو) در پروژه «سرویس اشتراک گذاری داده های ماهواره ای» آن سازمان مشارکت دارد.

وی با اشاره به اینکه روزانه 60 گیگابایت اطلاعات (داده) از سوی ماهواره ها دریافت و ذخیره می شود، با تقسیم بندی ماهواره ها به 3 دسته ماهواره های مخابراتی، سنجش از دور و ژئودتیک (ناوبری) در مورد کاربرد این اطلاعات در مدیریت بحران، ادامه داد: ارائه سرویس های انتقال داده، پخش برنامه های رادیو تلویزیونی و ارتباطات موبایل از جمله کاربردهای ماهواره های مخابراتی هستند. از آنجا که در زمان وقوع یک حادثه غیرمترقبه مانند زلزله ممکن است زیرساخت های ارتباطی زمینی مانند شبکه تلفن ثابت یا شبکه های موبایل با اختلال و خرابی مواجه شوند، در چنین شرایطی استفاده از ماهواره های مخابراتی سریعترین ابزار به منظور برقراری ارتباط و انتقال داده، صدا و تصویر خواهد بود. 

رئیس سازمان فضایی ایران با بیان اینکه ماهواره های ناوبری در دسته ژئودتیک قرار می گیرند و وظیفه این ماهواره ها مانند GPS و Glonass تعیین موقعیت و زمان است، اضافه کرد: هر کاربری می‌تواند با در اختیار داشتن یک گیرنده کوچک ناوبری یا یک گوشی تلفن همراه هوشمند با استفاده از این دسته از ماهواره ها، موقعیت خود را مشخص کند. می‌تواند به کمک یک نرم افزار مسیریاب، از یک نقطه به نقطه دیگری هدایت شود. از آنجا که در زمان وقوع حوادثی مانند زلزله ممکن است ساختمانها تخریب شده و افراد قادر به مسیریابی با توجه به تغییر چهره شهرها نباشند، تعیین موقعیت، مسیریابی و هدایت اکیپ های امداد و نجات به راحتی با استفاده از ماهواره های ناوبری امکان‌پذیر خواهد بود.

براری در مورد ماهواره های سنجش از دور نیز گفت: وظیفه تصویربرداری از سطح زمین برعهده این ماهواره ها است. این ماهواره ها نیز در کل چرخه مدیریت بحران کاربرد دارند؛ یعنی پیش از وقوع تا پس از وقوع حوادث به میزان تخریب و تاثیر بلایا را برآورد می کنند.

وی درباره مصادیق استفاده از فناوری فضایی در زمان وقوع بلایا درایران طی چندسال گذشته گفت: می‌توان به موضوع استفاده از فناوری فضایی در زمان وقوع زلزله سرپل ذهاب در 21 آبان ماه سال 1396 اشاره کرد. در حوزه مخابرات ماهواره ای و از طریق ماهواره مخابراتی «ایران ست-21 » موفق شدیم بین شهر سرپل ذهاب و تهران یک ارتباط ماهواره ای برای جمعیت هلال احمر کشور ایجاد کنیم. گروه های امدادی از این ارتباط به منظور انتقال داده، صدا، تصویر و خدمات پزشکی از راه دور استفاده کردند. 

معاون وزیر ارتباطات افزود: با استفاده از ماهواره های سنجش از دور موفق شدیم در شهرهای سرپل ذهاب و قصر شیرین و پیرامون آنها همچنین در بیش از 30 روستای اطراف کانون زلزله ساختمان های تخریب شده را با استفاده از داده های ماهواره ای اپتیک مشخص کنیم. همچنین با داده های ماهواره های رادار میزان جابجایی پوسته زمین در آن منطقه را تعیین کردیم. کلیه نقشه های تولیدی بلافاصله در اختیار سازمان مدیریت بحران و گروه های امدادی قرار گرفت و در سایت سازمان فضایی ایران نیز اطلاع رسانی شد.

براری اضافه کرد: با توجه به وجود ایستگاه های اخذ داده های ماهواره ای در سازمان فضایی ایران و نیز ارتباطات بین الملل با سایر سازمان های فضایی موضوع پایش مداوم حوادث غیرمترقبه مانند طوفان های گرد و غبار، سیل و آتش سوزی و مواردی از این دست جزو فعالیت های جاری سازمان فضایی ایران است و محصولات تولیدی همگی به صورت بهنگام در سایت سازمان فضایی ایران قرار می‌گیرد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان