به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، نمایندگان در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه مجلس، گزارش کمیسیون انرژی درخصوص اجرا نکردن بند «ه» تبصره 6 قانون بودجه پارسال درباره موضوع تخصیص و پرداخت عوارض برق را با 151 رای موافق، 23 رای مخالف، 7 رای ممتنع از 229 نماینده حاضر به قوه قضاییه ارجاع دادند.
بر اساس این گزارش، سازمان برنامه و بودجه از اجرای قانون بودجه 96 درباره تخصیص بخشی از مبالغ دریافتی از عوارض برق برای اجرای طرحهای توسعهای و نگهداری شبکههای روستایی و تولید برق تجدیدپذیر و پاک استنکاف کرده است.
در این گزارش آمده است: تا پایان سال 96 مستند بند ه تبصره 6 قانون بودجه 96، مصرف 9 هزار و 290 میلیارد ریال عوارض برق از مشترکان برق دریافت و به خزانه واریز شد، از این رقم فقط مبلغ سه هزار و 805 میلیارد ریال تا پایان پارسال و بخشی از مصارف موضوع ماده 5 قانون حمایت از صنعت برق تخصیص داده و پرداخت شده است.
در بخش دیگری از این گزارش آمده است: کمیسیون انرژی مستند به ماده 236 قانون آیین نامه داخلی مجلس، تخصیص نیافتن مبلغ پنج هزار و 485 میلیارد ریال از باقیمانده عوارض برق دریافتی از مشترکان برق برای اجرای طرحهای توسعه و نگهداری شبکههای روستایی و تولید برق تجدیدپذیر و پاک را استنکاف سازمان و برنامه و بودجه کشور از اجرای بند ه تبصره 6 قانون بودجه 96 و ماده 5 قانون حمایت از صنعت برق کشور میداند. زیرا مسئولیت مستقیم تخصیص عوارض برق دریافتی به موارد مصوب در قوانین فوق با سازمان برنامه و بودجه بوده و تخلف این سازمان در این خصوص محرز است.
این گزارش می افزاید: کمیسیون انرژی با استناد به تبصره یک ماده 236 آیین نامه داخلی مجلس، موضوع را برای اعلام نظر مجلس و ارسال به قوه قضاییه تقدیم میکند.
** سازمان ملی استاندارد مکلف به تهیه استاندارد انواع کود شد
نمایندگان در ادامه جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی، ماده 9 لایحه حفاظت از خاک را با 171 رای موافق، 9 رای مخالف و 10 رای ممتنع از مجموع 230 نماینده حاضر تصویب کردند.
نمایندگان در این ماده تصویب کردند: با هدف حفظ و پایداری حاصلخیزی انواع خاک و بهینهسازی تولید و مصرف انواع کود، آفتکشها، سم و بهبود دهندههای رشد گیاه، سازمان ملی استاندارد مکلف است با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان حفاظت از محیط زیست و وزارت نسبت به تهیه استاندارد انواع کود، آفتکشها، سم و بهبوددهندههای رشد گیاه اقدام کند.
نمایندگان مجلس همچنین به موجب بند (ب) این ماده وزارت جهاد کشاورزی را مکلف کردند با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان حفاظت از محیط زیست نسبت به تهیه دستورالعمل مصرف انواع کود، آفتکشها، سم و بهبوددهندههای رشد گیاه در مزارع و واحدهای تولید کشاورزی، دامی و شیلاتی اقدام کنند.
براساس این مصوبه مجلس شورای اسلامی، بر اساس بند (ج) ماده 9 این لایحه، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مکلف است با همکاری سازمان حفاظت از محیطزیست نسبت به تعیین حدود مجاز باقیمانده انواع کود، آفتکشها، سم و بهبوددهندههای رشد گیاه در محصولات کشاورزی، دامی و شیلاتی اقدام کنند، به طوری که محصولات مذکور هیچ گونه تهدیدی برای سلامت انسان نباشد.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی تصویب کردند: به موجب تبصره این ماده نیز عدم رعایت دستورالعملها و مقررات این ماده جرم محسوب میشود و متخلف علاوه بر جبران خسارت و پرداخت جزای نقدی تا دو برابر ارزش کالا باید مواد یادشده را جمعآوری، مرجوع و با نظارت وزارت با هزینه خود معدوم کند.
سیام**9121**1058 ** 2023