ماهان شبکه ایرانیان

بیماری های رایج دوران بارداری کدامند؟

هر حاملگی و بارداری می تواند عوارض داشته باشد. بیماری هایی وجود دارد که می توانند در طول فرآیند بارداری ظاهر شوند. برای جلوگیری از بیماری های بارداری، ملاقات منظم پزشک می تواند زندگی مادر و نوزاد را نجات دهد.

تغییراتی که در بدن یک زن در هنگام تغذیه یک انسان دیگر انجام می شود، او را در معرض بیماریهای شایع دوران بارداری قرار می دهد. این مشکلات معمولا پس از تولد نوزاد حل می شود. در حالی که بسیاری از زنان در طول بارداری از این مشکلات رایج رنج می برند، بسیاری از ان ها  نیز مشکل خاصی نخواهند داشت. در برخی از افراد، بیماری های دوران حاملگی شایع تر از دیگران است. بعضی از آنها خوش خیم هستند، در حالی که مواردی پیچیده تر هستند و می توانند بر رشد کودک تاثیر بگذارد.
 

بیماری های دوران بارداری

 

 بیماری های شایع در دوران بارداری کدامند؟

مراقبت های مناسب و به موقع قبل از زایمان، اولین چیزی است که تضمین می کند هیچ یک از این بیماری ها زندگی نوزاد یا مادر را در معرض خطر قرار نمی دهد. اگاهی از علائم اولیه که در بدن ظاهر می شوند، بسیار مهم است.

 

1. کم خونی

شایع ترین مشکل در دوران بارداری ناشی از کمبود آهن در جریان خون است. در طول بارداری، گردش خون زنان افزایش می یابد به این ترتیب که اکسیژن خون به نوزاد منتقل می شود. آهن برای انتقال اکسیژن به گلبول های قرمز متصل می شود. مصرف آهن کم باعث می شود که مادر خسته شود، کم رنگ شود و دچار مشکلات تنفسی گردد. در موارد شدید، آهن کم می تواند رشد کودک را تحت تاثیر قرار دهد. پزشکان معمولا مکمل های آهن (خوراکی یا داخل وریدی) را تجویز می کنند و اندازه های مختلف آهن را در طول بارداری اندازه گیری می کنند. در موارد شدیدتر، ممکن است نیاز به انتقال خون باشد. برای زنان باردار، تغذیه خوب برای جلوگیری از کم خونی ضروری است.

 

بیماری های بارداری

 

2. التهاب لثه 

افزایش جریان خون در سه ماهه اول بارداری و میزان پروژسترون می تواند باعث ایجاد التهاب لثه در زنان باردار شود. هورمون ها همچنین pH بزاق را تغییر می دهند، که این وضعیت را پیچیده تر می کند. توصیه می شود در هفته های اول و سوم به دندانپزشک مراجعه کنید. برخی از درمان های طبیعی برای جلوگیری از التهاب لثه نیز می تواند ایده های خوبی باشند. مسواک زدن با جوش شیرین و استفاده از دهان شویه برای محافظت از بهداشت دهان و دندان می تواند موثر باشد. اگر زن بتواند در طول حاملگی دهانش را حفظ کند، پس از تولد، التهاب لثه ناپدید خواهد شد.

 

3. عفونت دستگاه ادراری

تغییرات هورمونی و تغییر ساختار لگن در دوران بارداری می تواند در عفونت های دستگاه ادراری دخیل باشد. بعضی از نشانه های رایج این عفونت ها عبارتند از:

  • تکرر ادرار
  • بوی بد ادرار
  • تغییر رنگ ادرار
  • احساس خالی نبودن مثانه
  • درد در شکم و کمر
  • وجود خون در ادرار
  • تب

در برخی موارد، ممکن است زن باردار علائمی را احساس نکند که خطرناک است، زیرا ممکن است منجر به سقط جنین یا زایمان زودرس شود. یک پزشک معمولا دو آزمایش ادرار را در طول بارداری توصیه می کند. درمان های طبیعی برای این وضعیت وجود دارد، اما برای اطمینان حتما باید تحت نظر پزشک باشید. اگر عفونت های مکرر به درمان پاسخ ندهند، پزشک یک کشت ادرار را برای تعیین بهترین گزینه های آنتی بیوتیکی برای مادر و نوزاد تجویز می کند.

 

مشکلات دوران بارداری

 

4. عفونت واژن

تغییرات بدن و هورمونی که اغلب به عفونت های دستگاه ادراری در دوران بارداری منجر می شود همچنین می تواند عفونت های واژن را منجر شود. زن ممکن است ترشحات واژنی فراوان داشته باشد که اغلب می توانند همراه با درد و علائم دیگر باشند.. علامت دیگر می تواند درد یا سوزش در طول رابطه جنسی باشد. پزشک معمولا درمان این علائم را تعیین می کند. در برخی موارد، برای تعیین اینکه آیا عفونت ناشی از باکتری ها، قارچ ها، انگل ها یا ترکیبی از موارد فوق است، کشت ادرار لازم است. معمولا به منظور جلوگیری از تاثیر دارو بر روی نوزاد از شیاف استفاده می شود.

 

5. دیابت بارداری

تغییرات هورمونی همچنین باعث تغییر قند خون در زنان در دوران بارداری می شود. اگر وضعیت ژنتیکی برای دیابت وجود داشته باشد، می تواند در دوران بارداری ظاهر شود و بعد از تولد ناپدید شود. علاوه بر گرسنگی، تشنگی و ادرار مکرر، یک زن باردار افزایش قابل توجه وزن و رشد نوزاد را تجربه خواهد کرد. این عوارض می تواند منجر به مرگ کودک به دلیل مشکلات تنفسی پس از زایمان شود. کودک آینده همچنین می تواند مستعد ابتلا به دیابت بوده و یا  از چاقی رنج ببرد. پزشک یک آزمون قند خون و منحنی  گلوکز را تجویز می کند. اگر نتایج مثبت نشان داده شود، وضعیت باید توسط یک رژیم متعادل کنترل شود. اگر تغییرات در رژیم غذایی کافی نیست، پزشک تزریق روزانه انسولین را تجویز می کند.

 

 

6. پری اکلامپسیا (Pre-eclampsia)

افزایش فشار خون در نیمه دوم حاملگی می تواند نشان دهنده این بیماری باشد. این یک بیماری رایج و خطرناک در دوران بارداری است و دومین علت مرگ و میر در میان زنان باردار است. تنها مراقبت های پزشکی کافی می تواند از عوارض ناشی از آن جلوگیری کند. زن با این وضعیت ممکن است علائم عمده ای نداشته باشد. تنها چک کردن منظم فشار خون آن را تشخیص می دهد. در صورت پیشرفت بیماری، احتباس مایع، سردرد، زنگ زدن در گوش، مشکل بینایی، درد معده و تشنج وجود دارد. اگر فشار خون 140/90 یا بالاتر باشد، آزمایش ادرار به منظور تعیین وجود پروتئین تجویز می شود. در نهایت پزشک برای ادامه بارداری مادر تصمیم گیری خواهد کرد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان