ماهان شبکه ایرانیان

محمد خزایی عنوان کرد

مشکلات برگزاری جشنواره فیلم مقاومت

دبیر جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت با بیان اینکه در این دوره برخی از بخش‌های این جشنواره حذف شده‌اند، گفت: برای برگزاری پانزدهمین دوره با مشکلات عدیده‌ای مانند بحران‌های مالی، نبود حمایت برخی نهادها و همچنین نبود درک درست مسئولین از این جشنواره مواجه بودیم به طوری که پیشنهاد شد برگزاری آن را به یک روز کاهش دهیم.

مشکلات برگزاری جشنواره فیلم مقاومت

به گزارش ایسنا، محمد خزایی در نشست خبری پانزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت که سه شنبه 10 مهرماه در موسسه فرهنگی- هنری اسوه برگزار شد، با اشاره به تاریخچه‌ای از این جشنواره بیان کرد: در سال 62 و در بحبوحه جنگ ایران و عراق جشنواره‌ای به این نام شکل گرفت و اهمیت آن از این جهت است که در دوران انقلاب شکل گرفته و از نظر موضوعی مسیری کاملا مشخص و روشن دارد. تا امروز 14 دوره از آن را پشت سر گذاشتیم و به جز پنج سالی که متوقف شد، از دهمین دوره به صورت منظم در هفته دفاع مقدس برگزار شده است و زمان برگزاری این جشنواره که امسال از پنجم تا دهم آذرماه در سینما فلسطین تهران خواهد بود، به دلیل تلاقی با ماه محرم برای چندین دوره به آذرماه منتقل شده است.

او با اشاره به برخی مشکلات برای برگزاری این دوره از جشنواره، توضیح داد: با توجه به مشکلات اقتصادی که در کشور وجود دارد و به این جشنواره هم رسیده است، فشاری بر ما بود که برگزاری این دوره به یک شب تقلیل پیدا کند، به همین جهت بخش‌های مختلفی در این دوره حذف شده‌اند اما با تلاش‌های بسیار زیاد توانستیم حداقل بودجه آن را تامین کنیم و تا زمان برگزاری هم از دیگر سازمان‌ها کمک بگیریم.

وی در ادامه با بیان اینکه «احتمال دارد تا زمان برگزاری جشنواره برخی دیگر از بخش‌ها هم حذف شوند»، درباره برنامه‌های این دوره گفت: پانزدهمین دوره این جشنواره سه بخش کلی دارد شامل مسابقه ایران (آثار مستند، کوتاه و سینمایی)، بخش بین‌الملل (مستند، کوتاه، سینمایی) و بخش پژوهشی و جنبی جشنواره. 11 بخش رقابتی و 8 بخش جنبی و پژوهشی در این دوره برگزار خواهند شد. در این دوره بخش‌هایی مانند تله فیلم، انیمیشن، نماهنگ و سریال از بخش سینمای ایران حذف شده‌اند. 1650 اثر به این جشنواره رسیده که از بین آن‌ها 744 اثر از ایران به دبیرخانه رسیده است. 533 اثر در بخش دولتی، 211 اثر از بخش خصوصی، 657 فیلمساز مرد، 87 فیلمساز زن، 473 اثر از تهران و 271 اثر از شهرستان از دیگر آمارهای این دوره جشنواره هستند.

دبیر این دوره در خصوص مضامین جشنواره نیز بیان کرد: شهدا و خانواده آن‌ها، داعش، فتنه، حجاب، مدافعین حرم، فلسطین، سوریه، یمن، جانبازان، مسائل اقتصادی، منافقین، زنان و لبنان جزو موضوعات این دوره جشنواره هستند. هیات انتخاب این دوره از 15 شهریورماه کار خود را آغار کرده  و تا 15 مهرماه فعالیت خواهد داشت. تاکنون 35 اثر به بخش مسابقه راه پیدا کرده‌اند. بخش جدیدی که به این دوره اضافه شده مربوط به فیلم اولی‌هاست با این تفاوت که در این دوره آثارشان در بخش‌های سینمایی، مستند و کوتاه مورد داوری قرار  می‌گیرد. همچنین در جشنواره امسال چهار نکوداشت خواهیم داشت که اسامی آن‌ها اعلام خواهد شد.

خزایی اضافه کرد: از دیگر برنامه‌هایی که در آستانه چهلمین سال انقلاب خواهیم داشت، جلوه‌گاه نور است. در دوره‌های مختلف این بخش به موضوعات گوناگونی پرداخته و امسال نیز به بحث انقلاب می‌پردازد. با این تفاوت که بر خلاف سال‌های گذشته تولیدی نخواهد داشت. بخش بعدی چهل شاهد نام دارد که بهترین آثار انقلاب و دفاع مقدس را مردم خودشان انتخاب خواهند کرد که از اول آبان اسامی فیلم‌ها روی سایت قرار خواهند گرفت و مردم می‌توانند در بخش‌های بهترین فیلم، کارگردان و نویسنده آثار منتخب خود را مشخص کنند.

دبیر این دوره جشنواره در خصوص بخش بین‌الملل نیز توضیح داد: در دوره‌های گذشته در 11 کشور 47 هفته فیلم برگزار شد. همیشه این تفکر وجود داشت که فیلم‌های دفاع مقدس در خارج از کشور مورد استقبال قرار نمی‌گیرند اما ما توانستیم عرصه بازی را عوض کنیم. بخش عماد مغنیه امسال با موضوع داعش برگزار خواهد شد. در اختتامیه خانواده شهید عماد مغنیه حضور پیدا خواهند کرد. در نشستی که چند روز پیش با مقام معظم رهبری برگزار شد، ایشان بیان کردند، باید تولیدات خود را صددرصد نسبت به خاطره‌گویی و ادبیات و سینما افزایش دهیم و کتب ترجمه را به دیگر کشورها بفرستیم و قطعا این روند با کمک دولت امکان‌پذیر می‌شود زیرا بخش خصوصی توان حضور در چنین جشنواره‌هایی را ندارد. در حقیقت می‌توان گفت جریان فرهنگی غلط باعث شده فیلم‌های ما نتوانند در عرصه بین‌الملل حضور پیدا کنند و ما باید این سدها را بشکنیم. ما تاکنون در غزه، لبنان و سوریه هفته فیلم برگزار کرده‌ایم اما با توجه به شرایط حاضر به نظر غیرممکن‌ می‌رسد. امسال مهمان خارجی هم خواهیم داشت اما نه به اندازه دوره‌های قبل و به ضرورت دعوت شده‌اند.

خزایی درباره بخش جنبی و غیررقابتی این جشنواره نیز بیان کرد: بخش اسلام‌ هراسی و ایران ستیزی در این دوره نیز وجود دارد. تاکنون 22 فیلم در این دو سال تولید شده و قرار است در ایام جشنواره نمایش داده شوند. بخش دیگر گفتمان فرهنگی انقلاب اسلامی است که قرار است از شخصیت‌های مختلف فرهنگی دعوت کنیم تا در آن حضور داشته باشند. بخش کارگاه‌های انقلاب نیز که فراخوان شرکت در آن چند روز دیگر منتشر خواهد شد، به بحث انتقال تجربیات به نسل جدید خواهد پرداخت. جلسات نقد و بررسی هم خواهیم داشت اما امسال به دلیل محدودیت‌های جا و مکان تعداد کمتری از آثار به نمایش درخواهند آمد. همچنین دبیرخانه برنامه‌ای مانند سال‌های گذشته برای فعالیت در دیگر استان‌ها ندارد مگر آنکه خود سازمان‌های انقلابی استان‌ها برای داشتن این برنامه‌ها اقدام کنند تا ما برایشان برنامه‌ریزی کنیم.

او همچنین گفت: انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس نیز بخشی را به نام 40 سال 40 فیلم خواهد داشت که آثاری را انتخاب کرده و بنا دارد تا 10 فیلم کوتاه، 20 انیمیشن و 10 فیلم سینمایی را در زمینه تولید مورد حمایت خود قرار دهد. 

دبیر این دوره در خصوص بودجه مصوب این جشنواره نیز یادآور شد این جشنواره تا سال‌های گذشته بودجه مصوبی به مقدار سه میلیارد تومان داشت که امسال به دلیل شرایط اقتصادی به 1.5 میلیارد کاهش پیدا کرد، اما اکنون با وجود گفت‌وگوهایی که داشتیم به دو میلیارد و 400 میلیون  تومان رسیده است. در حال مقاومت هستیم که فقط این جشنواره به یک شب محدود نشود زیرا در این صورت تاثیر اصلی خود را از دست خواهد داد. با این حال در این سال‌ها هیچ جشنواره‌ای محدود یا تعطیل نشده‌ به غیر از جشنواره ما که فشارهای زیادی به آن وارد شده است. سازمان اوج هم در دو سال گدشته در بخش‌هایی به ما کمک کرد و حدود 70 میلیون هم نقدی ما را همراهی کرده بود اما در این دوره فعلا گفتند کمکی به ما نخواهند کرد.

دبیر جشنواره مقاومت همچنین یادآور شد: این جشنواره رویکرد جناحی و سیاسی خاصی ندارد و از همه گروه‌ها و جناج‌ها در این جشنواره حضور خواهند داشت و کسی حق ندارد جریان‌انقلاب را مصادره کند. همچنین جشنواره آیین‌نامه مشخصی دارد و همه به آن پایبند هستیم به همین دلیل دو فیلم «به وقت شام» و «امپراطوری جهنم » که من تهیه‌کنندگی آنها را برعهده داشته‌ام در بخش مسابقه نخواهند بود. در نهایت شورای راهبردی جشنواره تصمیم خواهد گرفت که به طور کلی این آثار از جشنواره خارج  شوند یا فقط در بخش‌های مشخصی حضور داشته باشند.

خزایی در پایان تاکید کرد: شاید بعد از جشنواره چیزهایی را درباره مشکلات و اتفاقی که برای برگزاری این جشنواره به وجود آمد بیان کنیم.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی