به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری میزان،در چند ماه اخیر روند اخراج اجباری پناهجویان افغان از کشورهای اروپایی تشدید شده است موضوعی که واکنش نهادهای حقوق بشری را برانگیخته است.
همزمان با تشدید بحران امنیتی و سیاسی در افغانستان شماری از کشورهای اروپایی از جمله دانمارک، نروژ و هلمند حتی کودکان و نوجوانان افغان بدون سرپرست را نیز به این اخراج میکنند.
سازمان بینالمللی «نجات کودکان» موسوم به «سیف د چیلدرن» در واکنش به این موضوع خواستار توقف اخراج اجباری پناهجویان افغان از کشورهای اروپایی محکوم کرده است.
به گفته این سازمان بینالمللی، پناهجویان اخراجی در افغانستان بویژه کودکان و نوجوانان با سرنوشت نامشخصی روبرو میشوند زیرا افغانستان کشوری به شدت ناامن است.
سازمان بینالمللی نجات کودکان تاکید کرده است که تا زمان بهبود وضعیت امنیتی افغانستان هیچ نوجوان و یا کودکی نباید به این کشور اخراج شود.
این در حالی است که همزمان با افزایش ناامنیها و حملات هوایی نیروهای آمریکایی و ناتو به اهداف غیرنظامی در افغانستان کشورهای اروپایی نیز روند اخراج پناهجویان افغان به افغانستان را نیز تشدید کردهاند.
در سالهای اخیر چندین هزار پناهجوی افغان به صورت اجباری از کشورهای اروپایی دوباره به افغانستان اخراج شدند که این موضوع واکنشهای تند نهادهای حقوق بشری را به همراه داشت.
پیش از این سازمان عفو بینالملل و سازمان دیدبان حقوق بشر نیز اخراج پناهجویان افغان از کشورهای اروپایی را اقدامی غیر قانونی و مغایر با اصول انسانی عنوان کرده بودند.