ماهان شبکه ایرانیان

سی. ان. ان: روابط نفتی ایران و اروپا مخفیانه است

خبرگزاری ایرنا:  شبکه خبری آمریکایی آمده است: آمریکا نام هشت کشور را از فهرست تحریم‌های جدید ایران مستثنی کرده است. دو کشور اروپایی ایتالیا و یونان ازجمله این هشت کشور هستند. اتحادیه اروپا به شدت مخالف این تحریم‌ها بوده و به همین علت روابط بی سر و صدایی بین ایران با کشور‌هایی ازقبیل یونان و ایتالیا حفظ شده است.
سی. ان. ان ادامه داد: بدون شک با وجود تحریم‌های آمریکا، این روابط همچنان حفظ خواهد شد. سه کشور دیگر در این جمع، چین و ترکیه و هند هستند که هرگز حاضر نبوده اند با این تحریم‌ها همراهی کنند. درنتیجه، استثنائات قائل شده برای این کشور‌ها به منزله قانونی کردن استمرار واردات نفتی این کشور‌ها از ایران است. واردکنندگان بزرگی از خاور دور از قبیل: ژاپن و کره جنوبی نیز در این جمع هشت کشور حضور دارند و درعین حال از تایوان نیز به صورت رسمی نام برده شده است.
در ادامه این گزارش آمده است: ایران در ماه اکتبر روزانه حدود یک میلیون و پانصد هزار بشکه نفت در بازار‌های جهانی به فروش رساند.
تلاش‌های آمریکا برای به صفر رساندن صادرات نفت ایران با شکست رو به رو شده است.
'ایمان ناصری' مدیر بخش خاورمیانه موسسه 'فکتس گلوبال انرژی' در این باره می‌گوید: این نتیجه فراتر از انتظارات است. دولت ترامپ می‌خواست صادرات نفت ایران تا ماه نوامبر (آبان) به صفر برسد. ما هیچگاه اعتقاد نداشتیم این هدف واقع بینانه است.
عقب نشینی آمریکا از هدف خود در حالیست که پیشتر در ماه ژوئن یک مقام ارشد وزارت امور خارجه آمریکا گفته بود هیچ استثنایی درباره واردات نفت ایران در نظر گرفته نمی‌شود و کشور‌هایی که میزان واردات نفت خود را از ایران به صفر نمی‌رسانند، مجازات خواهند شد.
در حالی که برخی از خریداران نفت ایران در اروپا و آسیا با تقاضا‌های آمریکا موافقت کرده اند، چین، هند، ترکیه و چند کشور دیگر هنوز مقادیر عظیمی از نفت ایران را وارد می‌کنند.
«بیورنار تونهوگان» رئیس بخش مطالعات بازار نفت در موسسه 'ریستاد انرژی' معتقد است که احتمال اینکه صادرات نفت خام ایران به صفر کاهش پیدا کند بسیار کم است و علت شکست آمریکا در این موضوع، سیاست‌های چین در قبال ایران است. چین درخواست آمریکا را برای توقف واردات نفت از ایران رد کرده است و همچنین راه‌هایی برای دور زدن تحریم‌های مالی آمریکا دارد.
اما نگرانی‌ها از بحران عرضه در بازار‌های جهانی، اکنون با افزایش تولید و صادرات نفت خام روسیه و اوپک به رهبری عربستان سعودی جای خود را به گمانه زنی‌ها در مورد مازاد عرضه داده است.
اما در شرایطی که نفت ایران هنوز صادر می‌شود، عربستان سعودی باید در عوض افزایش صادرات به فکر کاهش عرضه نفت خود باشد.
مقامات عربستان اکنون نگران آن هستند که به علت تاثیر محدود تحریم‌های آمریکا بر صادرات نفت ایران، با مازاد عرضه رو به رو شوند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان