موز میوهای است که علاوه بر خواص بی نظیرش از مضرات و عوارضی هم برخوردار است، البته بهتر است بدانید که چه کسانی بهتر است موز نخورند و چه کسانی به موز حساسیت دارند.
به گزارش به نقل از نمناک:، این میوه شیرین، نرم و کرم رنگ به خاطر طعم شیرین و فواید قابل توجه اش در سراسر جهان مشهور است. موز یکی از محبوبترین میوهها در جهان و پر از مواد مغذی ضروری است که به دفع بسیاری از مشکلات فیزیولوژیکی و روانی کمک میکند. اگر چه بیشتر ما ممکن است زیاد موز بخوریم، آیا تا به حال به عوارض آن فکر کرده اید؟ همانطور که در این بخش خواهیم گفت: با وجود فواید سلامتی متعدد آن، اثرات جانبی ویژهای مرتبط با خوردن موز وجود دارد که باید در مورد آنها بدانید.
مضرات و عوارض خوردن موز چیست؟
1. افزایش وزن
موافقید که موز، در مقایسه با کلوچه و یا چیپس، کالری کمتری دارد، اما کالری کافی دارد که باعث افزایش وزن شود. موز متوسط شامل 105 کالری است. در مقایسه با یک پرتقال متوسط با سایز متوسط (62)، یک کاسه هندوانه (45)، یا یک فنجان انگور (62) بسیار بالاتر است؛ بنابراین اگر به دنبال میان وعده کم کالری هستید، ممکن است موز بهترین انتخاب نباشد. به جای آن میوهها و سبزیجات با محتوای بالای آب مثل هندوانه، توت فرنگی، طالبی، هلو، خیار، کاهو، کلم، کلم، کلم و ... برای میان وعده مصرف کنید. آنها کالری کمتری دارند و دارای محتوای فیبر بالا هستند که شما را به مدت طولانی سیر نگه میدارد.
2. موز میتواند باعث میگرن شود
اگر اغلب دچار میگرن شدید میشوید، ممکن است بخواهید از آنها در رژیم غذایی روزانه خود اجتناب کنید. طبق گزارش مرکز پزشکی دانشگاه مریلند، مادهای که در بسیاری از غذاها مانند پنیر، ماهی، گوشت، و موز پیدا میشود، محرک سردردهای میگرن است. از آنجا که پوست موز حاوی 10 برابر بیشتر از خمیر موز تیرامین دارد نسبت به کندن تکههای پوست از میوهها قبل از خوردن میوه احتیاط بیشتری بکنید.
3. هایپر کالمی
هایپر کالمی شرایطی است که از پتاسیم اضافی در خون ناشی میشود و از طریق نشانههایی مانند ضربان قلب نامنظم، تهوع و ضربان قلب نامنظم شناسایی میشود که حتی میتواند منجر به حمله قلبی شود. طبق موسسه لاینس پاولینگ در دانشگاه ایالتی ارگان، مقدار پتاسیم بیشتر از 18 گرم میتواند منجر به هایپر کالمی در بزرگسالان شود. برنامههای غذایی وجود دارند که مصرف موز را در روزهای خاصی توصیه میکنند. اگر شما چنین رژیمی را دنبال کنید، میتوانید دچار دردسر شوید.
4. احتمال پوسیدگی دندان با مصرف موز
با بالا بودن نشاسته، زیاد آن در صورتی که بهداشت دهان را حفظ نکنید، میتواند منجر به پوسیدگی جدی دندان شود. طبق مطالعات ویژه ای، در مقایسه با شکلات، شیرین و آدامس موز هم میتواند برای سلامتی دهان مضر باشد. نشاسته به آرامی در دهان حل میشوند در حالی که قند به سرعت حل میشود؛ بنابراین وقتی غذاهایی مانند موز را مصرف میکنید، ذرات آنها حدود دو ساعت بین دندانها باقی میمانند و در نتیجه باکتریهای بیشتری را جذب میکنند که منجر به حفرههای بیشتری در دندان میشوند.
5. احساس خواب آلودگی با خوردن موز
همیشه فکر میکردم شروع کردن روز با یک موز ایده خوبی است؟ چیزی که احتمالا نمیدانستید این بود که موز میتواند باعث خواب آلودگی شود، حتی اگر روز را با آن شروع کنید. آنها غنی از تریپتوفان، آمینو اسید است که میتواند عملکرد ذهنی و زمان واکنش را از هم جدا کند، غیر از اینکه شما احساس خواب آلودگی میکنید هم چنین موز شامل منیزیم، مواد معدنی بالا است که به استراحت ماهیچه کمک میکند. با این حال، برای قبل از خواب خوب است.
6. مصرف موز باعث آسیب عصبی میشود
از آنجا که موز حاوی ویتامین ب. 6 در مقادیر زیاد است، مصرف زیاد آن میتواند منجر به آسیب عصب شوند. طبق گفته مرکز پزشکی مریلند، مصرف بیش از 100 میلی گرم ویتامین ب. 6 بدون تجویز میتواند منجر به آسیب عصب شود با این حال، به نظر میرسد احتمال آسیب به اعصاب از طریق مصرف موز نادر به نظر میرسد، مگر اینکه ورزشکار باشید.
7. آلرژی آبروسیا
آلرژی آبروسیا شرایطی است که باعث میشود سیستم ایمنی به هنگام تنفس (علف هرز که در سرتاسر آمریکا رشد میکند) واکنش نشان دهد. فردی که این آلرژی را دارد، علائمی، چون لبهای متورم، گلو ورم کرده، زبان متورم و ... را نشان میدهد. افرادی که در حال حاضر از آلرژی رنج میبرند ممکن است علائم مشابهی داشته باشند.
8. در بیماران حساس به شیره گیاهی
همانطور که مطالعهای توسط مجموعه، آسم انجام شد، افرادی که نسبت به شیره حساسیت دارند، نسبت به موز نیز واکنش نشان میدهند. علائم مانند خس خس کردن، آبریزش بینی، سرفه، خارش گلو، و چشمهای آبکی دارند.
9. موز میتواند باعث مشکلات تنفسی شود
مشکل دیگر که شاخهای از آلرژی آبروسیا ست، التهاب است. ممکن است مجاری هوایی را منقبض کرده و موجب مشکلات تنفسی شود. ممکن است منجر به مشکلات شدیدی در تنفس یا بلعیدن شود.
10. احتمال شکم درد با خوردن موز
اگر موزهایی بخورید که به اندازه کافی نرسیده اند ممکن است درد شدید شکم بگیرید. هم چنین ممکن است حالت تهوع همراه با درد شکم را تجربه کنید. موزنارس حاوی مقدار زیادی نشاسته مقاوم است که مدت زمان زیادی طول میکشد تا بدن هضم کند. هم چنین ممکن است استفراغ فوری یا اسهال را تجربه کنید.
11. شوک ناشی از حساسیت
برخی افراد نسبت به موز حساسیت دارند و با خوردن آن دچار افت ناگهانی فشار خون میشوند. مشکلات تنفسی آنها از افزایش سطح اکسیژن خون جلوگیری میکند و آنها دچار شوک میشوند. علائم بیماری مانند افزایش یا کاهش ضربان نبض، عصبانیت و ضعف را مشاهده میکنید. مطالعهای که توسط مجله پزشکی انجام شد، حاکی از چنین موارد حاد در مورد آلرژی موزحتی در نوزادان است.
12. موز باعث یبوست میشود
موز سبب ایجاد یبوست میشود! همه ما میدانیم که موز به حرکات روده کمک میکند، موز سبز غنی ازنشاسته مقاوم هستند که میتواند خطر یبوست را افزایش دهد. آنها حتی شامل مقادیر زیادی اسیدتانیک هستند که اثر مهاری بر روی هاضمه دارد. اسید مانع ترشح مایع معده میشود و از حرکت معده و روده جلوگیری میکند از طرف دیگر، موز رسیده میتواند به کم کردن یبوست کمک کند. موز نیز به عنوان میوهای که یبوست ایجاد میکند شناخته شده است.
13. موز میتواند سبب نفخ شود
مصرف موز میتواند منجر به گاز شود. آنها حاوی فیبر و فروکتوز هستند که هر دو میتوانند موجب گاز شوند. اگر به طور ناگهانی میزان مصرف فیبر را افزایش دهید، تلاش زیادی برای تجزیه فیبرمی شود در نتیجه میتواند باعث گاز شود. به طور مشابه، در مورد فروکتوز زمانی که مقدار زیادی مصرف میشود، هضم آن دشوار است.
14. احتمال خطر دیابت نوع 2 با خوردن موز
موز به دسته غذای "متوسط" نیز مربوط میشود به این معنی است که آنها توانایی ایجاد تغییرکمی در سطح قند خون خود را دارند. از آنجا که غذاها با شاخص بالا میتواند خطر ابتلا به دیابت نوع 2، چاقی و بیماریهای قلبی و عروقی را افزایش دهد، شما باید مصرف موز خود را تنظیم کنید.
چه کسانی به موز حساسیت دارند؟ از کجا بفهمیم به موز حساسیت داریم؟
به عقیده متخصصان طب سنتی افرادی با مزاج گرم باید در خوردن این میوه جانب احتیاط را عایت کنند چنانچه شخص پس از خوردن این میوه دچار خارش، افزایش حرارت بدن، داغی، حالت سنگینی در بدن و سر، بروز جوشهای پوستی و ... حس کرد یعنی به موز حساسیت داشته و دچار عوارض این میوه میشود پس کسانی که مزاجشان گرم است و حساسیت به این میوه دارند یا باید از خوردن آن پرهیز کنند یا آنکه پس از خوردن موز، یک خوردنی رو به ترش یا ملس مثل شربت سکنجبین و یا مقداری آبغوره یا آب انار میل کنند، تا عوارض آن به حداقل برسد. چه کسانی بهتر است موز نخورند؟
در ادامه این بخش از سلامت نمناک برخی هشدارها و اقدامات احتیاطی در مورد مصرف موز آورده شده است.
در صورتی که کلیهها به درستی کار نکند، مصرف موز خود را به حداقل برسانید. مقدار زیادی از پتاسیم در رژیم غذایی میتواند فشار زیادی بر روی کلیهها قرار دهد تا مازاد آن را ازخون از بین ببرد. این میتواند بسیار خطرناک باشد.
از آنجا که موزها در دمای اتاق نگهداری میشوند، به راحتی فاسد میشوند و باید ظرف دو روز پس از خرید خورده شوند. در عین حال، مهم است که از خوردن موز اجتناب کنید.
اگر شما در هر بار که یک موز بخورید، ناراحتی، خس خس کردن، و سوزش گلو را تجربه کنید، ممکن است نسبت به موز یا سایر میوهها که حاوی همین پروتئین هستند، حساسیت داشته باشید. در صورتی که میخواهید میزان مصرف موز را افزایش دهید، با پزشک مشورت کنید تا میزان مصرف توصیه شده را بدانید.