خبرگزاری مهر: امیر دریادار حسین خانزادی فرمانده نیروی دریایی ارتش در برنامه «نگاه یک» با اشاره به پیشینه ساخت ناوشکن در جمهوری اسلامی ایران در قالب پروژه موج اظهار داشت: ساخت تجهیزات دریایی نیازمند دانش و فناوری بسیاری بالایی است و فرمان مقام معظم رهبری برای ساخت ناوشکن موجب شد تا ارتش جمهوری اسلامی ایران و وزارت دفاع به سمت ساخت این شناورها بروند.
وی ادامه داد: نیروهای مسلح از همان روزهای آغازین پیروزی انقلاب اسلامی تحت شدیدترین تحریمها قرار گرفتند و ما در دوران دفاع مقدس برای تامین کوچکترین تجهیزات نیز مشکل داشتیم، اما امروز با تلاش دانشمندان داخلی و البته با اتکا به دانش بومی توانستیم یک ناو بسیار پیشرفته بسازیم.
امیر خانزادی گفت: قبل از انقلاب اسلامی ما برای حضور در دریاها و تامین امنیت آنها نیاز شدیدی به بیگانگان و خرید تسلیحات و تجهیزات از آنها داشتیم، اما با وجود تحریم توانسته ایم خودمان به فناوری برسیم و نیازمندیهای خود را تولید کنیم.
وی با اشاره به خرید تسلیحات نظامی از سوی کشورهای مختلف منطقه گفت: تسلیحات آنها و قدرت نظامی شان بسیار وابسته به بیگانگان است و اگر روزی آنها اراده کنند و تسلیحاتی در اختیار آنها قرار ندهند، با مشکل مواجه میشوند.
فرمانده نیروی دریایی با بیان اینکه جمهوری اسلامی توانسته همه تجهیزات را در داخل تولید کند، اظهار داشت: ما نمیتوانیم امنیت خود را به بیگانگان گره بزنیم. ناوشکن سهند از تجهیزات پیشرفته و منحصر به فردی برخوردار است که هر کدام از این قطعات در یکی از شهرهای ایران تولید شده و با همکاری و هماهنگی با بخش دانشگاهی و صنعتی به این دانش دست یافتیم. امروز به لطف خدا همه این دانش و فناوری در داخل کشور وجود دارد و موجب اقتدار کشور شده است.
مهمترین پیام ساخت ناوشکن سهند، عبور از خط تحریمهاست
به گزارش مهر، دریادار خانزادی مهمترین پیام ساخت ناوشکن سهند را عبور از خط تحریمها عنوان کرد و با تاکید بر اینکه توانسته ایم با توجه به دانش داخلی به خودکفایی برسیم، گفت: در حوزههای موشکی، هوایی، زمینی و دریایی کشور ما به اوج بلوغ و خودکفایی رسیده است. کشوری که خود میتواند تسلیحات اش را تولید کند برای تامین امنیت، به هیچ کشوری وابسته نیست.
وی ناوشکن سهند را سومین ناوشکن جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد و ادامه داد: ما ساخت نمونههای مختلفی را متناسب با نیازهای کشور در دستور کار قرار دادیم، این نشان میدهد که با وجود تحریمها رسیدن به این دانش و پیشرفت اتفاقی نیست. تولید جماران، دماوند و سهند و انشالله در آینده نزدیک دنا نشان میدهد که ایران به دانش بومی ساخت ناوشکن دست یافته است.
فرمانده نیروی دریایی ارتش درخصوص تجهیزات ناوشکن سهند، گفت: یکی از تجهیزات ناوشکن سهند سامانه کمند است که یک توپ دوربرد است و این قابلیت را دارد که 4 تا 7 هزار گلوله در دقیقه شلیک کند. این ناو این قابلیت را دارد که اهداف که تا چهار کیلومتری او نزدیک میشوند هدف قرار دهد و از خود دفاع کند؛ سامانههایی که این ناوشکن به آن مجهز است بسیار پیشرفته بوده و هیچ کشوری آن را در اختیار ما قرار نمیدهد و ما در تحریم هستیم، اما با اتکا به دانش داخلی امروز این تجهیزات و فناوریها در داخل تولید شده و برای دفاع از کشورمان به کار گرفته میشود.