ماهان شبکه ایرانیان

درمان ترک کف پا با روش های خانگی

چندین ماده طبیعی و موجود در خانه می‌توانند به درمان ترک کف پا کمک کنند. روغن‌های طبیعی مانند روغن زیتون و کرچک می‌توانند به درمان این عارضه کمک کنند. از طرفی پارافین درمانی یکی دیگر از روش‌های نوین درمان ترک کف پا است.

درمان ترک کف پا با روش های خانگی

ترک خوردن پوست کف پا، یکی از مشکلات رایجی است که بسیاری از افراد با آن دست و پنجه نرم می‌کنند. یک نظرسنجی نشان داد، بیست درصد افراد بزرگسال خشکی شدید و ترک پوست کف پا را تجربه می‌کنند. البته این عارضه در کودکان هم دیده می‌شود و به طور معمول زنان بیشتر از مردان به آن دچار می‌شوند. خشکی و ترک کف پا برای بیشتر افراد معضلی جدی محسوب نمی‌شود، اما هنگام استفاده از صندل‌ها یا کفش‌های باز، نمی‌توان به راحتی از کنار آن گذشت. در این گزارش چندین روش خانگی برای درمان ترک کف پا آورده شده است.

ترک کف پا معمولاً در خانم بیشتر از آقایان دیده می‌شود. این موضوع به دلایل مختلفی نظیر سبک زندگی خانم‌ها یا مسائل هورمونی آن‌ها رخ می‌دهد. از طرفی زیبایی پا‌ها نیز برای خانم‌ها بیشتر از آقایان اهمیت دارد. از آنجایی که همیشه پیشگیری بهتر از درمان است، باید با رعایت چند نکته ساده از بروز این عارضه جلوگیری کرد. در ادامه برخی نکته‌های پیشگیری از بروز خشکی و ترک کف پا را خواهید خواند:

*کف‌پوش‌ها، موکت‌ها و فرش حاوی آلودگی و مواد شیمیایی متعددی هستند که منجر به آلوده و خشکی  پوست می‌شود؛ بنابراین برای راه رفتن در خانه همیشه از دمپایی یا پاپوش‌های نرم و راحت استفاده کنید.

*کفش‌های پاشنه بلند یا تخت، کفش‌های تنگ یا سخت باعث جمع شدن پوست کف پا می‌شوند و به همین دلیل این ناحیه از پا فشار زیادی را متحمل می‌شود. سعی کنید از کفش‌های راحتی و با پاشنه مناسب استفاده کنید.

*هر شب قبل از خواب حتماً از کرم‌های مراقبتی یا حداقل وازلین برای چرب کردن کف پا‌ها و میان انگشتان استفاده کنید.

درمان‌های معجزه آسا ترک کف پا

ترک پوست یک بریدگی در لایه اپیدرم و کمی‌ از لایه دوم یا همان درم است و به دلایل مختلفی ایجاد می‌شود. برخی اوقات این ترک خوردگی به عمق پوست و بخش درمیس نیز نفوذ می‌کند و در این حالت پاشنه پا دردناک می‌شود. خشکی بیش از حد پوست و پینه بستن سطح آن توسط بیماری‌های مختلفی مثل پسوریازیس، انواع حساسیت‌های پوستی، اگزما، دیابت و مواردی از این قبیل ایجاد می‌شود. از بین رفتن انعطاف‌پذیری پوست و نازک شدن سطح آن، شرایط اقلیمی، کمبود ویتامین‌ها و املاح مورد نیاز از دیگر عوامل ترک کف پا هستند. برای درمان این معضل باید رطوبت، چربی و مواد معدنی و آلی مورد نیاز پوست کف پا را به آن بازگرداند. در ادامه برخی از مواد موثر در درمان ترک کف پا معرفی شده است.

درمان ترک کف پا با عصاره آلوئه ورا

ژل آلوئه‌ورا حاوی آمینواسید‌هایی مانند فنیل‌آلانین و تریپتوفان است که فعالیت ضدالتهابی دارند. همچنین عصاره آلوئه‌ورا می‌تواند آبرسانی عمیق پوست را تأمین کند و به همین دلیل در درمان خشکی پوست و نرم شدن آن بسیار موثر است. مقداری از ژل گیاه آلوئه‌ورا را تهیه کنید و به همراه مقداری وازلین به کف پا بمالید، اجازه دهید این ترکیب به مدت 1 تا 2 ساعت روی پوست پا باقی بماند سپس آبکشی کنید.

درمان ترک پا با روغن زیتون

اسید‌های چرب موجود در روغن زیتون باعث ساخت و تقویت عروق پوستی شده و با افزایش خون‌رسانی به سلول‌های پوستی، پوست را صاف و نرم می‌کنند. روغن زیتون همچنین دارای خاصیت آنتی‌اکسیدانی، ضد باکتریایی و ضدقارچی بوده و می‌تواند باعث التیام زخم‌ها و پیشگیری از عفونت‌ها شود. هرشب مقداری روغن زیتون را کف پا‌ها بمالید و اجازه دهید کاملاً جذب شود.

روغن کرچک برای درمان ترک خشکی کف پا

روغن کرچک یکی از بهترین روغن‌های طبیعی برای حفظ سلامتی پوست است. این روغن منبع غنی از مواد مغذی بوده و مکانیزم اثر آن در پیشگیری از بیماری‌های عفونی باکتریایی و قارچی بسیار موثر است. روغن کرچک با داشتن اثرات جوانسازی و ضدپیری یکی از بهترین گزینه‌ها برای درمان خشکی پوست پا و ترک‌های آن است. مقداری از این روغن را هر شب پیش از خواب کف پا‌ها بمالید و ماساژ دهید تا کاملاً جذب شود.

معجون درمانی ترک کف پا

همانطور که اشاره شد بسیاری از روغن‌های طبیعی می‌توانند برای درمان خشکی پوست و بازگرداندن طراوت و شادابی آن موثر باشند. همین طور ویتامین E. از جمله مواد آلی است که خاصیت ضدالتهابی داشته و با تحریک سلول‌ها، باعث افزایش گردش خون در پوست می‌شود. با استفاده از ترکیب روغن زیتون، کرچک، مقداری وازلین و یک کپسول ویتامین E. یک معجون درمانی برای ترک کف پا تهیه کنید. پا‌ها را کاملاً شستشو دهید تا آلودگی‌ها از بین بروند. قبل از اینکه پا‌ها کاملاً خشک شوند مقدار مناسبی از معجون را کف پا‌ها بمالید. سپس با یک نایلون پا‌ها را بپوشانید. می‌توانید از یک جوراب برای گرم نگه داشتن پا‌ها استفاده کنید. اجازه دهید این ترکیب به مدت 6 تا 8 ساعت روی پوست کف پا باقی بماند.

پارافین درمانی کف پا

پارافین‌تراپی یکی از بهترین و موثرترین روش‌های درمان ترک کف پا است. این روش امروزه در بسیاری از سالن‌های زیبایی و درمانی انجام می‌شود. پارافین‌ها با ذخیره کردن حرارت درون خود و انتقال آن به پوست باعث افزایش گردش خون در ناحیه پوست می‌شوند. همچنین اسید‌های چرب موجود در پارافین باعث نرم و صاف شدن و از بین رفتن پوسته‌های کف پا می‌شود. پس از پارافین‌تراپی، بخشی عمده‌ای از سلول‌های مرده پوست کف پا از بین می‌روند و درمان خشکی مزمن آن راحت‌تر و موفق‌تر خواهد بود.

همه چیز درباره درمان ترک کف پا

 چنان چه ترک و خشکی پوست کف پاها با استفاده از روش‌های درمانی خانگی درمان نشد، حتماً از یک پزشک متخصص برای درمان این عارضه کمک بگیرید. بروز این پدیده به خصوص برای افراد مسن و مبتلا به بیماری‌های نظیر دیابت، یک معضل جدی و مهم است و باید هرچه سریع‌تر تحت درمان قرار گیرند.

 

 برگرفته از : healthline

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی