ماهان شبکه ایرانیان

چرا سریال تفنگ سرپُر در زمان خود دیده نشد؟

خبرگزاری فارس: «امرالله احمدجو» که کارگردانی مجموعه‌های «روزی روزگاری» و «تفنگ سرپر» را بر عهده داشته، درباره بازپخش مجموعه تفنگ سرپر از شبکه آی فیلم گفت: مرتبه قبل هم که سریال پخش شد افراد بسیاری با من تماس داشتند و به نظر می‌آید توانسته مخاطبان زیادی را با خود همراه کند. اما اجازه دهید در مورد پخش اول این سریال توضیحاتی ارائه دهم.

**همزمانی با پخش یک سریال طنز منجر شد دیده نشویم

وی افزود: اولین پخش این سریال برای شبکه اول که همزمان با تدوین کار انجام می‌گرفت متاسفانه با دو مشکل روبرو شد؛ اول آن که ساعت پخش این اثر همزمانی پیدا کرد با مجموعه طنزی که در شبکه سه سیما پخش می‌شد و در آن زمان این نوع سریال‌ها که به نوع آپارتمانی هم مشهورند تازه گل کرده بودند و بنابراین بسیاری از مخاطبان اصلا متوجه شروع پخش سریال تفنگ سرپر نشدند.

وی اظهارداشت: در ادامه، برای رفع این مشکل زمان پخش تفنگ سرپر به ساعات دیروقت شب انتقال داده شد که باز هم مشکلی را حل نکرد. دوم آن که، کاری که قرار بود 26 قسمتی ارائه شود به 43 قسمت افزایش یافت و این تقطیع اجباری باعث کند پیش رفتن ماجرا و پراکندگی اطلاعات از همدیگر به خصوص با توجه به نمایش هفتگی سریال شد و به جذابیت اثر آسیب زد.

**بازی درخشان بازیگران پیشکسوت

وی درباره بازی بازیگران سریال نیز توضیح داد: من به عنوان کارگردان نمی‌توانم نامی از کسی ببرم. این مجموعه بازیگران توانمندی داشت که هرکدام آن‌ها بسیار خوب از پس نقش خود برآمدند. ممکن است کارگردان جنس بازی یک کاراکتر را بیشتر بپسندد، اما در کل بسیاری در این مجموعه تلاش کردند و از جان و دل مایه گذاشتند. افرادی همچون زنده یاد خسرو شکیبایی و ژاله علو بسیار عالی بودند و همچنین شادروان انوشیروان ارجمند و حمیدرضا پگاه و بسیاری دیگر.

**تاثیر فیلمنامه در گرفتن یک سریال

احمدجو تاکید کرد: به جهت ساختاری باید سریال‌هایی بسازیم که زیبا و جذاب باشند که همین عامل زیبایی دارای زیرمجموعه‌های بسیاری است. همچنین سریال باید اجرای بسیار محکم و فیلمنامه قوی داشته باشد و این ویژگی‌ها، کلیاتی است که باید در تمامی آثار رعایت شود. کشور ما دارای فرهنگی کهن و جذاب و پر از مضمون‌های انسانی است و باید سعی کنیم در آثار نمایشی به این مسائل توجه نشان دهیم که البته این کار با یک اراده جمعی امکان پذیر است؛ بنابراین شاخصه‌های فرهنگ باید در رگ‌های سریال‌های ما جاری و ساری باشد.

**جای خالی داستان‌های قدیمی در سریال‌های ایرانی

کارگردان روزی روزگاری گفت: متاسفانه سینمای ما همچنان دچار پراکندگی است و آنگونه که باید و شاید هنوز به این مرحله نرسیده ایم که به خوبی بتوانیم فرهنگ خود را انعکاس دهیم. در فرهنگ ما موضوعات و محتوای اجتماعی، فرهنگی، داستان‌های قدیمی و اسطوره‌ای بسیاری وجود دارد که قابلیت تبدیل شدن به فیلم را دارا هستند و همچنین ادبیات ما که غنی‌ترین ادبیات جهان است در این امر ما را یاری می‌کند که بدانیم به لحاظ بالقوه دست ما برای فیلمسازی باز است، به شرطی که برای به فعل درآمدنش در روش‌ها و شیوه‌های برنامه ریزی تجدید نظری داشته باشییم.

وی ادامه داد: ما به انواع ژانر‌ها با موضوعات و مضامین مختلف نیازمندیم. الان مساله اقتصاد مقاومتی اولویت ماست و کارگردانانی که در این امر توانایی دارند باید دست به کار شوند و با این موضوع فیلم و سریال خوب بسازند.

وی افزود: ضمن اینکه این قضیه کاملا در تمام دنیا پذیرفته شده است که در شرایطی خاص امکان دارد یک موضوع اولویت مهم‌تری پیدا کند که باید برای توجه به آن برنامه ریزی و کار به دست کاردان سپرده شود تا نتیجه مناسبی حاصل آید، مثل شرایط زمان جنگ، اما در مجموع باید همچنان تنوع و گستردگی و رنگارنگی حفظ شود.

**عدم تولید سریال‌های مشترک با کشور‌های همسایه

وی ادامه داد: تنها زمانی می‌توانیم در عرصه رقابت باشیم که کار خوب ارائه دهیم. این نکته حائز اهمیت است که ما نباید مقلد شبکه‌های ماهواره‌ای باشیم؛ آن‌ها تنها غریزه را نشانه می‌گیرند، موضوعی که همواره برای بشر جذابیت دارد، اما ما اصلا با چنین موضوعاتی نمی‌خواهیم کار خود را پیش ببریم.

وی در پایان گفت: بنابراین باید به انسجام و استحکام ساختار و همچنین محتوای مناسب توجه مضاعف کنیم. ما با بسیاری از کشور‌ها همچون افغانستان، تاجیکستان، ترکیه و کشور‌های عربی اشتراکات فرهنگی داریم که همین اشتراکات می‌تواند برد خوبی را ایجاد کند، البته شرط آن سریال و فیلم خوب ساختن است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان