گزارش مشترک سازمان فضایی ناسا و دفتر ملی مطالعات اقیانوس و اتمسفر کشور آمریکا نشان می دهد که سال 2016 به طور رسمی به عنوان گرمترین سال رکوردها را جا به جا کرده است. جالب است بدانید که پیش از این سال های 2014 و 2015 نیز به نوبت عنوان گرمترین سال زمین را به خود اختصاصی داده بودند.
همین ثبت رکوردهای پی در پی سبب شده تا به طور متوسط هوا نسبت به قرن 19 میلادی 1.1 درجه سانتی گراد گرم تر باشد.
دانشمندان معتقدند که نباید انتظار داشت این رکورد شکنی متوالی در سال های پیش رو نیز ادامه یابد، اما در حال حاضر شکی در ادامه روند نسبتاً منظم جریان گرم شدن زمین وجود ندارد. از سال 2001 تا کنون رکورد گرم ترین سال 16 بار شکسته شده است.
به عقیده تهیه کنندگان گزارش مورد اشاره، تولید روزافزون گازهای گلخانه ای – به خصوص CO2 – مهمترین عامل این تغییر محسوس اقلیمی است.
البته این رکورد در تمام نقاط زمین به ثبت نرسیده. به عنوان مثال در کشور آمریکا سالی که گذشت دومین سال گرم تاریخ به شمار می رفت، اما از آن سو متوسط دمای هوا در قطب شمال حدود 20 تا 30 درجه فارینهایت (حدود 6 درجه سانتی گراد) از متوسط سالیانه آن بیشتر بوده است.
با توجه به بروز پدیده النینو در اواخر 2016، محققین انتظار داشتند که 2017 کمی خنک تر از قبل شود، اما بنا بر گزارش روزنامه نیویورک تایمز، بررسی های جدید نشان می دهد که احتمالاً این پدیده سبب تشدید روند گرم شدن زمین در سال های پیش رو خواهد شد.