ماهان شبکه ایرانیان

تربیت نوجوانان؛ ۵ نکته‌ تاثیرگذاری که خانواده‌‌ها حتما باید بدانند

نوجوانی درحقیقت دوره‌ای از رشد پرفشار فیزیکی، عاطفی و فکری است. تربیت نوجوانان در این دوران همیشه نگرانی‌هایی را برای والدین به‌همراه داشته و گاهی اوقات آنها را با مشکل مواجه می‌کند

تربیت نوجوانان؛ 5 نکته‌ تاثیرگذاری که خانواده‌‌ها حتما باید بدانند

تربیت نوجوانان؛ 5 نکته‌ تاثیرگذاری که خانواده‌‌ها حتما باید بدانند

نوجوانی درحقیقت دوره‌ای از رشد پرفشار فیزیکی، عاطفی و فکری است. تربیت نوجوانان در این دوران همیشه نگرانی‌هایی را برای والدین به‌همراه داشته و گاهی اوقات آنها را با مشکل مواجه می‌کند. حتما دورانی را به‌یاد می‌آورید که کودک نوپای شما تلاش می‌کرد با دقت و البته اعتمادبه‌نفس قدم بردارد. احتمالا پس از هر بار زمین خوردن کودک،‌ می‌خواستید به سمت او بروید؛، اما لبخند او اجازه‌ی این کار را نمی‌داد. کودک همچنان برای راه رفتن تلاش می‌کند و با این کار به شما یادآوری می‌کند که عقب بایستید و فضایی را که به آن نیاز دارد، در اختیارش قرار دهید تا بتواند رشد کند. حالا کودک‌‌تان بزرگ شده و شما همچنان باید همان رویکرد را پیش بگیرید. در ادامه این نوشته می‌خواهیم شما را با 5 راهکار عملی برای تربیت نوجوانان آشنا کنیم.

1. دانش خود درباره‌ی تکنولوژی را افزایش دهید

نوجوانان معمولا اولین متقاضیان تکنولوژی‌ها و پلتفرم‌های جدید شبکه‌های اجتماعی هستند. اگر صدای گفت‌وگوی تلفنی شبانه‌ی فرزندتان را نمی‌شنوید، به این معنی است که احتمالا در حال چت کردن هستند. همان‌طور که شما در سنین نوجوانی با تلفن‌های خانگی مشغول بودید، فرزندتان نیز با پیام دادن در توییتر، اسنپ‌چت،‌ اسکایپ و… با دیگران ارتباط برقرار می‌کند.

آنها فقط کمی پنهان‌کار هستند. به‌همین‌دلیل باید بدانید از چه چیزهایی استفاده می‌کنند و تلاش کنید به شبکه‌های اجتماعی آنها وارد شوید. در این شبکه‌ها با آنها دوست شوید و دوستان آنها را نیز دنبال کنید. کامنت‌های آنها در اینستاگرام را بخوانید. توییت‌هایشان را کنترل کنید. چه کسانی را فالو کرده‌اند؟ چه چیزهایی را به‌اشتراک می‌گذارند؟ چه اپلیکیشن‌هایی را دانلود می‌کنند؟ رمزهای عبور آنها را بدانید و گاهی‌اوقات از آنها بخواهید که پیام‌هایشان را به شما نشان دهند. با بزرگ شدن فرزندان‌تان متوجه می‌شوید که نیازی به کنترل پیام‌های خصوصی آنها ندارید. بااین‌حال،‌ آنها به‌خوبی می‌دانند که شما چنین حقی دارید. از همه مهم‌تر اینکه، علاقه‌ی خود را به برنامه‌ای که از آن استفاده می‌کنند نشان دهید؛ آنها نیز متقابلا جدیدترین اپلیکیشن‌های جالب را با شما به‌اشتراک می‌گذارند. آشنایی با تکنولوژی و افزایش اطلاعات درباره‌ی آن یکی از روش‌هایی است که می‌تواند شما را به فرزندتان نزدیک کند؛ چراکه یکی از علایق مشترک شما محسوب می‌شود.

2. در پیدا کردن یک محرک یا اشتیاق درونی به آنها کمک کنید

پیدا کردن یک اشتیاق یا میل درونی نقش موثری در تربیت نوجوانان دارد

مواردی مثل فعالیت‌های ورزشی، موسیقی،‌ هنری، بازیگری، حضور در گروه‌ جوانان، داوطلب شدن برای برنامه‌های مختلف یا حتی کارهای پاره‌وقت و… می‌توانند نوجوان شما را از دردسر دور نگه دارند. این بدان معنا نیست که تمام زمان آنها را با فعالیت‌های فوق‌برنامه پر کنید یا آنها را مجبور کنید تا در برنامه‌هایی شرکت کنند که علاقه‌ای به آن ندارند.

همچنین نباید تصور کنید که اگر نوجوان شما عضو تیم فوتبال باشد و یا ویولون بنوازد، پس قطعا هیچ اشتباهی مرتکب نمی‌شود، اما نوجوانی که علاوه‌بر شما، در برابر معلم‌ها، مربیان، هم‌تیمی‌ها یا کارفرما پاسخگو و مسئول است، کمتر از دیگران دچار لغزش می‌شود. برای مثال علاقه به فعالیت‌های ورزشی باعث می‌شود که برای بسیاری از برنامه‌های درسی و غیردرسی نیز انگیزه داشته باشند و آینده‌ی خود را بر مبنای آن بسازند. به فرزندتان کمک کنید تا چیزی را که عمیقا به آن علاقه دارد پیدا کند. بدین‌ترتیب آنها را برای موفقیت آماده می‌کنید و به آنها یاد می‌دهید که زندگی به تحصیلات آکادمیک و نمره‌های خوب در کارنامه خلاصه نمی‌شود.

3. با دوستان‌شان آشنا شوید

آزاد گذاشتن نوجوان به این معنا نیست که نسبت به اطرافیان او بی‌تفاوت باشید. تا جایی که می‌توانید، دوستان آنها را به خانه دعوت کنید و پذیرای آنها باشید. با آنها گفت‌وگو کنید و سعی کنید که اسم آنها را به‌خاطر بسپارید. باید بدانید کدام‌یک از آنها مثل سابق به خانه‌ی شما رفت‌وآمد نمی‌کند. پویایی اجتماعی نوجوانان تغییرات زیادی دارد؛ بنابراین گروه دوستان آنها نیز به دفعات تغییر می‌کند. چنین چیزی کاملا طبیعی است، اما شما می‌توانید دلیل آن را جویا شوید. آیا فردی از گروه دوستان خارج شده؟ آیا کسی به دردسر افتاده؟ آیا فرزند شما دلیل این تغییرات در روابط است؟ این پرسش‌ها را با لحنی دوستانه مطرح کنید. گاهی‌اوقات متوجه می‌شوید که با کمال میل به آنها پاسخ می‌دهد و در بعضی‌مواقع، زمانی‌که اصلا انتظار ندارید با شما گفت‌وگو می‌کند. با گذر هر سال باید خودتان را متناسب با حالت‌های او تغییر دهید. باید قبول کنید و زمان‌هایی را که خودتان نوجوان بوده‌اید به‌یاد بیاورید. البته به فرزندتان بگویید چه انتظاراتی دارید. نوجوان آزاد شما نباید تا اندازه‌ای در جهان اطراف خود سردرگم شود که اهمیت روابط خانوادگی،‌ علایق و نیازهای خود را فراموش کند.

4. آنها را مجبور کنید زمان‌هایی را به خانواده اختصاص دهند

نکته‌ی دیگری که در تربیت نوجوانان نقش دارد، اهمیت روابط خانوادگی است.

نکته‌ی دیگری که در تربیت نوجوانان نقش دارد، اهمیت روابط خانوادگی است. از نوجوان خود بخواهید زمان‌هایی را با خانواده‌ سپری کند. از او بخواهید که خانواده را در اولویت اصلی خود قرار دهد. گاهی‌اوقات اجازه دهید در اتاق خود بماند و برخی مواقع نیز از او بخواهید در فعالیت‌های خانوادگی شرکت کند. او یک نوجوان درحالِ رشد است، اما نباید فراموش کند که عضوی از یک خانواده است. زمان‌هایی که با خانواده سپری می‌شود، برای همه‌ی فرزندان در تمامی سنین اهمیت زیادی دارد؛ حتی اگر مجبور شوید که گاهی‌اوقات آنها را وادار کنید.

5. رها کردن و نادیده گرفتن را بیاموزید

همان‌طور که فرزند نوجوان شما بزرگ می‌شود و تغییر می‌کند، شما نیز باید بزرگ شوید و تغییر کنید. باید به فرزندتان اجازه دهید که مسئولیت‌های بیشتری را به‌عهده بگیرد و به‌تنهایی تصمیم‌گیری کند. به آنها اجازه دهید که اعتماد شما را جلب کنند. باید «بله» گفتن را یاد بگیرید، گاهی‌اوقات مسائل را نادیده بگیرید و یک گام به عقب بردارید. به توانایی فرزندتان در یادگیری ایمان داشته باشید. مطمئن باشید که حال او خوب خواهد بود و اجازه دهید که کنترل اوضاع را به دست بگیرد. برای مثال آموزش رانندگی را تصور کنید؛ در این شرایط باید کاملا به او اعتماد کنید. نمی‌دانید که به‌تنهایی چطور رانندگی می‌کند، اما باید بدانید که رها کردن و نادیده گرفتن یکی از بخش‌های اصلی در تربیت نوجوانان و حرکت آنها به سمت بزرگسالی است.

گاهی‌اوقات باید اجازه دهید که فرزندتان با شکست روبه‌رو شود؛ این یکی از مهم‌ترین تعابیر بزرگ شدن است. آنها به همان اندازه‌ی موفقیت‌ها، از شکست‌ها نیز درس می‌گیرند. نوجوانان نیز مثل همه‌ی بزرگسالان همه‌چیز را به‌درستی درک نمی‌کنند. شما می‌توانید با حمایت مناسب، راهنمایی و بخشش، نوجوان‌تان را به یک بزرگسال مستقل و سازنده تبدیل کنید و محض احتیاط، همیشه با فاصله‌ی مناسب برای کمک کردن آماده باشید.

تربیت کودک را باید بیست سال پیش از تولدش آغاز کرد

12000تومان

منبع washingtonpost
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی