دستیار ویژه در امور حقوق شهروندی معاونت امور زنان و خانواده با انتقاد از رد طرح ممنوعیت ازدواج دختران کمتر از 13 سال در کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس گفت: وقتی یک دختر 12 ساله به اجبار پدر شوهر میکند بهدلیل اینکه رضایتی در آن ازدواج ندارد، صحت این ازدواج به لحاظ حقوقی و شرعی دارای مشکل است.
به گزارش به نقل از همشهری، شهناز سجادی (دستیار ویژه در امور حقوق شهروندی معاونت امور زنان و خانواده) درباره رد طرح ممنوعیت ازدواج دختران کمتر از 13 سال در کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس به ایلنا گفت: متأسفانه در بررسی برخی طرحها سلایق حاکم است تا کارهای کارشناسی و آماری و هر کسی هر سلیقهای دارد، براساس آن تصمیم میگیرد؛ بدون اینکه کار کارشناسی صورت گرفته باشد.
وی ادامه داد: درست است که برخی از موافقان بحث ازدواج کودکان این موضوع را همواره از بعد مسائل جنسی که نیاز 2 نوجوان است، نگاه میکنند اما اینگونه نیست و ما به کودکهمسری بهعنوان یک آسیب نگاه میکنیم. مگر چند درصد از کودکهمسریها براساس خواسته دختر و پسر اتفاق میافتد و بهطور مثال چند درصد دختران 13 ساله یا کمتر در جامعه ما به فکر ازدواج با یک نوجوان 15 ،16 سالهاند. این موارد بسیار کم هستند، اما از آن طرف میبینیم که ازدواج دختران خردسال با مردانی که از خودشان 20 - 10سال بزرگترند، بیشتر اتفاق میافتد. بنابراین این نشاندهنده این است که بحث نیاز طبیعی جنسی در کودکهمسری مطرح نیست و بیشتر بحث یک آسیب مطرح است.
دستیار ویژه در امور حقوق شهروندی معاونت امور زنان و خانواده ادامه داد: کودکهمسری آسیبی است که بر اثر فقر فرهنگی، اعتیاد و... در طبقات ضعیف، حاشیهنشین و فرودست جامعه اتفاق میافتد. مطمئن هستم افرادی که در کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس بهعنوان مخالف این طرح حضور داشتند، هیچکدام حاضر نیستند فرزندانشان ترک تحصیل کرده و در سنین نوجوانی و زیر نوجوانی ازدواج کنند.
سجادی ادامه داد: متأسفانه رویکرد مجالس ما در همه ادوار نسبت به زنان و کودکان دارای اشکال است و نگاه به حوزه زنان و کودکان دارای مشکلات است. ما از مجالس قانونگذاری که اجازه میدهد، ناپدری با فرزندخوانده ازدواج کند، انتظار نداریم که با کودکهمسری مخالفت کنند. سجادی با بیان اینکه وقتی با یکسری از قوانین مانند ازدواج پدرخوانده و مادرخوانده با فرزندخوانده حرمتی برای خانواده قائل نیستیم، پس چگونه میتوانیم برای دخترانمان حرمت قائل شویم، گفت: از سال 90 به بعد متأسفانه روند اصلاحات قانون در عرصه کودک و زنان به کندی پیش میرود و متوقف شده است؛ درحالیکه در گذشته این روند سرعت بیشتری داشته است.
وی با اشاره به سایتهای صیغهیابی و همسریابی ادامه داد: متأسفانه این سایتهای مجاز و غیرمجاز زنان، دختران جوان، مردان و پسران را به ازدواجهای موقت ترغیب میکنند و آنقدر از ازدواج موقت تعریف و افراد را به ازدواج موقت تشویق کردهاند که قبح آن در میان خانوادهها و جوانها از بین رفته است و ما امروز با افزایش ازدواجهای موقت روبهرو هستیم. هماکنون نیز مدام تبلیغ میکنند که یک نوجوان کمتر از 13 سال نیاز جنسی دارد و باید ازدواج کند؛ مسلم است که انسان نیاز جنسی دارد، اما همانطور که گفتم در هر دورهای باید به یک روندی از رشد و تعالی انسان پرداخته شود.