شناسه : ۱۳۹۵۶۰۴ - چهارشنبه ۱۹ دی ۱۳۹۷ ساعت ۱۹:۰۴
رییس حفاظت و اطلاعات دادگستری یزد مطرح کرد؛
پولشویی در زندان مرکزی یزد
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، غلامعلی دهشیری در این رابطه اظهار کرد: بر حسب اعلام دادستان مرکز استان مبنی بر بررسی پیرامون خبر توزیع مواد مخدر در زندان توسط برخی از محکومان و متهمان زندانی، موضوع در دستور کار بررسی قرار گرفت و با رصد دقیق اطلاعاتی و اخذ مجوز قضایی تحقیقات گستردهای در این خصوص آغاز شد.
وی گفت: این باند حرفهای با روشهای مختلف ابتدا وجهی را از زندانی یا خانوده او دریافت میکردند و در مرحله بعد اندک مواد مخدری که به روش و شگردهای خاص وارد زندان کرده بودند را در داخل زندان به افراد متقاضی تحویل میدادند.
این مقام قضایی خاطرنشان کرد: گردش مالی 11 میلیارد ریالی این باند حکایت از فعالیت گسترده و حرفهای این باند دارد.
وی به افراد متعدد دخیل در این پرونده اشاره کرد و گفت: این گردش مالی بالا بین چندین کارت بانکی به نام افراد مختلف انجام شده است که وجه مواد مخدر را زندانی یا خانواده به شماره کارتهای معرفی شده واریز میکردند و در فرایند تعریف شده پس از تأیید واریز وجه، مواد مخدر در زندان تحویل میشده است.
رییس حفاظت و اطلاعات دادگستری استان از دستگیری چهار زن و 12 مرد در این پرونده خبر داد و بیان کرد: با ردیابی مالی حسابهای بانکی، کلیه افراد و مرتبطین شناسایی شده و به دادسرا احضار شدهاند .
وی تصریح کرد: پرونده ورود مواد مخدر به زندان، یکی از پروندههای بسیار سخت و حساس در مجموعه حفاظت و اطلاعات دادگستری بوده است که حدود یک سال ردگیری و شناسایی و دستگیری همه متهمین پرونده طول کشید تا همه ارتباطات و زوایای تاریک پرونده روشن و همه مجرمین همراه با ادله جرم شناسایی گردند.
دهشیری گفت: مجموعه حفاظت و اطلاعات اداره کل زندانهای استان یزد همپا و همسو با مجموعه دادگستری در کشف و انهدام این باند حرفهای تلاش کرد تا همه مهرههای این پرونده شناسایی و دستگیر شوند. در حال حاضر این پرونده در دادسرای عمومی و انقلاب یزد در حال طی کردن فرایند ارسال به دادگاه است .
رییس حفاظت و اطلاعات دادگستری استان یزد بر ضرورت هوشیاری و دقت در مواجه با افراد مشکوک و مسئله دار در دادن اطلاعات شخصی راجع به کارت های بانکی خود، تأکید کرد و افزود: در این پرونده چند نفر دارای نقش بودهاند که بدون اطلاع از اصل کار مجرمانه باند، فقط شماره کارت بانکی خود را در اختیار افراد باند قرار میدادند و پس از واریز وجوه به این حسابها پول را به حسابهای دیگر واریز میکردند.
وی نسبت به مشارکت در هر گونه اقدامات مجرمانه هشدار داد و تصریح کرد: هر فرد به هر دلیل کارت بانکی و شماره حساب خود را اجاره و یا در اختیار افراد دیگر با اطلاع از اهداف و مقاصد مجرمانه قرار دهد در فرایند جرم پولشویی دخیل و می تواند مجرم محسوب شود؛ اجاره کارت یا حساب میتواند برای پوشش فعالیتهای مجرمانهای نظیر خرید و فروش مواد مخدر و پولشویی و فرار مالیاتی باشد و لکن مسئولیت آن متوجه صاحبان شماره و کارت اجاره دهندگان آن است .
این مقام قضایی گفت: بر اساس یک اصل کلی حقوقی، «جهل به قانون رافع مسئولیت نیست!» یعنی ادّعای بی اطلاعی نسبت به قانون از ناحیه هیچ کس پذیرفته نمیشود، و توجیه عدم اطلاع از قانون برای محکمه پذیرفته نخواهد شد .
گفتنی است؛ دستگیرشدگان این پرونده با قرار قانونی دادسرا روانه زندان شدند تا به این پرونده پس از اتمام مراحل تحقیق وفق مقررات قانونی با دقت و قاطعیت رسیدگی شود.