به گزارش خبرنگار ایرنا ، جهانگیر حبیبی روز شنبه در نشست رفع مشکلات رودخانه ' تلار ' مازندران در شهرستان سیمرغ افزود : همچنین در این مدت اعتبارات حوزه مهندسی رودخانه ها نیز هشت برابر شد.
وی مدیریت منابع آب و مهندسی رودخانه را از جمله اولویت های دولت یازدهم برشمرد و افزود : نتایجی که در زمینه احیاء و تعادل بخشی منابع آبی در مناطق فلات مرکزی ایران در این مدت رخ داد نشان دهنده نگاه دقیق و کارشناسی این دولت به موضوع آب بوده است .
** قربانیان تجاوز به بستر رودخانه ها
وی هدف از مهندسی رودخانه ها را حفظ حقوق ملت و ضرورت نگاه به آیندگان دانست و گفت : در سیل اخیر آذربایجان شرقی که شدت آن از سیل هایی که در استان های مازندران و گلستان اتفاق می افتد کمتر بوده ، متاسفانه به دلیل تعرض به حریم و بستر رودخانه حدود 40 نفر از هم وطنان ما جان خود را از دست دادند .
معاون حفاظت و بهره برداری منابع آب وزرات نیرو بر ضرورت پرداخت حق اشخاصی که با گرفتن مجوز در حریم رودخانه ها اقدام به ساخت و ساز نمودند ، تاکید کرد و افزود : اولویت اول باید حفظ انفال باشد و در مناطقی که شیب رودخانه و دبی آب بیشتر است و همچنین تراکم جمعیتی وجود دارد حریم رودخانه ها را بیشتر از اراضی کشاورزی و بایر لحاظ می کنند تا درصورت وقوع سیلاب تلفات کمتری به دنبال داشته باشد .
وی با اشاره به بازدید به عمل آمده از شهرهای حوزه رودخانه تلار از شهرستان سوادکوه تا سیمرغ ، گفت : در این مناطق شهر ' زیراب ' شرایط بدتری داشت.
حبیبی افزود : مطابق قانون ساماندهی حریم و بستر رودخانه ها از جمله لایروبی و احداث دیواره های حفاظتی در محدوده شهرها بر عهده شهرداری هاست مگر در موارد استثنا که دارای کد تعریف شده ای باشند.
وی ساماندهی رودخانه ها در خارج از محدوده شهرها را از وظایف وزارت نیرو برشمرد.
حبیبی با تاکید بر این که وزارت نیرو مقید به اصول مهندسی با حفظ حقوق مردم است ، گفت : اولویت اصلی دولت در بحث ساماندهی رودخانه ها ، استان های شمالی هستند و در همین راستا یک سوم اعبارات این بخش به سه استان شمالی کشور اختصاص داده می شود.
خبرنگار : باقری جامخانه ** انتشار دهنده : حسن فلاحتی
ب ج / 1654