به گزارش گروه بینالمللی خبرگزاری میزان. امریکن کانزرویتیو مینویسد: سیاست ورشکسته دولت آمریکا در برابر ایران به تازگی با شکست دیگری مواجه شده است.
هفته گذشته پایگاه بلومبرگ از تلاش دولت آمریکا برای جریان سازی علیه ایران خبر داد.
اسنادی که به رؤیت بلومبرگ رسیده نشان میدهد دولت آمریکا تلاش کرده آژانس بینالمللی انرژی اتمی را برای جریانسازی علیه ایران تحت فشار قرار دهد، اما این تلاش به شکست منجر شده است.
بلومبرگ گزارش داده بود: در حالی که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا تلاش کرد پرونده مربوط به «جنبههای نظامی احتمالی» (PMD) در برنامه هستهای ایران را بار دیگر بازگشایی کند، اما دیگر کشورها اعتنایی به این موضوع نکردهاند.
طبق اسنادی که بلومبرگ به آن دست یافته، مقامهای آمریکایی در هفتههای اخیر فشارها را بر آژانس بین المللی انرژی اتمی افزایش داده و ضمن درخواست برای افزایش بازرسی از سایتهای هستهای ایران، به افزایش تحریمها علیه ایران تهدید کرده اند.
امریکن کانزرویتیو با اشاره به این گزارش نوشت: آژانس بینالمللی انرژی اتمکی در برابر دولت آمریکا مقاومت کرد، چرا که پیش از این پرونده مربوط به این موضوع را بسته و نیازی به بازگشایی مجدد آن نمیبیند.
در ادامه این گزارش آمده است: بازنگری در آنچه که ایران 15 سال پیش انجام داده و یا نداده است ارتباطی به تأیید برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) که دولت آمریکا از آن خارج شد ندارد و این اقدام اتلاف وقت و تلاش است.
این پایگاه تحلیلی در بخش دیگری از گزارش خود میافزاید: مادامی که ایران به این توافق پایبند است و آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز از همکاری ایران ابراز رضایت کند، در حالیکه ایران به مدت بیش از یک دهه هیچ یک از این اقدامات را انجام نداده جایی برای بازنگری در آنچه که ایران پیش از این درباره برنامه هستهای خود انجام داده وجود ندارد.
این گزارش میگوید: درخواست دولت آمریکا از آژانس بینالمللی انرژی اتمی مبنی بر تحقیق درباره برنامه هستهای ایران بخشی از تلاش عمده آنها در ترویج این روایت است که ایران همچنان «بلندپروازی هستهای» دارد. اگر آنها نگران ابعاد نظامی گذشته برنامه هستهای ایران بودند باید از طرفداران مشتاق توافق هستهای میبودند، اما تنها از توافق هستهای به عنوان بهانهای برای تقابل استفاده کردند.
امریکن کانزرویتیو در پایان گزارش خود مینویسد: آنها بر این امید بودند که بتوانند اوضاع را پیچیده کنند تا اوضاع اینگونه به نظر برسد که ایران از ابتدا به طور کامل به تعهدات خود پایبند نبوده است. آژانس بهتر این موضوع را میداند و به ابزاری در کمپین فشار دولت آمریکا علیه ایران تبدیل نخواهد شد. اگر این اتفاق روی میداد به اعتبار آژانس در انظار کشورهای جهان لطمه وارد میکرد، چرا که این اقدام میتوانست استقلال آژانس به عنوان یک نهاد را زیر سؤال ببرد.