خبرگزاری تسنیم: مرتضی رضایی معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی درباره تاثیرات قاچاق دام زنده و دامهای مولد بر بازار گوشت قرمز اظهار کرد: با توجه به اینکه این پدیده قاچاق است ما اطلاع دقیقی از تعداد دامی که از کشور خارج میشود نداریم، اما این امر اثرات زیادی در بازار گوشت قرمز داخلی داشته است.
وی افزود: راهکار جلوگیری از قاچاق دام زنده به خارج از کشور، آن است که جابه جایی دام در کشور محدود شود و در صورتی که انجام شود هم به صورت کاملا کنترل شده درآید.
معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: مرزبانیهای کشور نیز باید کنترل دقیق تری داشته باشند تا دامهای زنده به صورت قاچاق از کشور خارج نشوند، اما مادامی که تفاوت قیمت دام زنده در داخل از کشور و کشورهای همسایه به این سطح زیاد است قاچاق دام از کشورمان ادامه خواهد داشت و دام به صورت قانونی یا غیرقانونی از کشور خارج خواهد شد.
وی در پاسخ به اینکه آیا گزارشی مبنی بر خروج دامهای مولد از کشور دارید، گفت: به صورت محدود، مواردی از خروج دامهای مولد مطرح شده است، اما این امر به صورت سیستماتیک روی نداده است، زیرا در این صورت با آن برخورد میشده است.
رضایی گفت: در صورتیکه دام زنده به صورت گسترده از کشور خارج شود حتما برای تولید سال آینده ما را با مشکل مواجه خواهد کرد؛ بنابراین باید دقت بیشتری برای جلوگیری از این امر صورت گیرد.
وی در واکنش به اینکه آیا بعد از روی دادن پدیده قاچاق دام از کشور تغییری در جمعیت دامی کشور صورت گرفته است گفت: با توجه به گستردگی وسعت ایران و با وجود جمعیت حدود 70 میلیونی گوسفند، آماری جدیدی درباره تغییر جمعیت دام (بعد از گران شدن دلار و به صرفه شدن قاچاق دام) نداریم، زیرا تعداد دامها بسیار زیاد است.
رضایی اظهار داشت: پلاکگذاری و هویت گذاری دامهای زنده یکی از راهکارهایی است که به طور دقیق برای مبارزه با قاچاق باید دنبال شود که چند سالی است شروع شده و در سال آینده نیز به طور جد در وزارت جهاد کشاورزی دنبال میشود.
وی گفت: بر این اساس تمام دامهای کشور دارای هویت میشوند، اما با توجه به جمعیت دامی که در کشور تحقق آن در یک سال امکان پذیر نیست.