خبرگزاری ایرنا: اتفاق ویژه حراج سوم اسفند باران، ثبت رکورد گرانترین اثر به فروش رسیده در یک حراجی هنری در ایران است؛ وقتی اثر هنری حکاکی شده مصحف شریف قرآن کریم هفت میلیارد و هفتصد میلیون تومان چکش خورد.
فروش سیزده اثر بالای یکصد میلیون تومان و ارتقای رکورد میر عماد الحسنی و دیگر بزرگان خوشنویسی از دیگر دستاوردهای این دوره بود، اما به حتم نکته مهم، توجه بازار به خط و خوشنویسی است که نه فقط بازیابی هویت و اصالت این مرز و بوم است بلکه نوید رونق اقتصادی این هنر آبا و اجدادی و امید به بهبود فرصت شغلی برای بزرگترین خانواده هنر ایران را میدهد.
حراج باران که توسط محبوبه کاظمی دولابی، بنیانگذاری و مدیریت میشود با محوریت خط و خوشنویسی و هنرهای ایرانی اسلامی، شامگاه جمعه سوم اسفند سومین دوره خود را در سالن همایشهای بینالمللی رایزن برپا کرد و با فروش 46 اثر نری در مجموع به قیمت فروش 11 میلیارد و 769 میلیون تومان به پایان رسید.
در ابتدای این مراسم اعلام شد سه اثر از فهرستگان حراج سوم، خارج شده و 65 اثر روی میز حراج میرود.
در ابتدای این حراجی اثری از رضا مافی روی صحنه آمد که نستعلیقی کم نظیر از سوره حمد بود تا این حراج به سیاق دورههای گذشته با ذکر «بسم الله الرحمان الرحیم» کار خود را آغاز کند. این اثر که بین 50 تا 60 میلیون تومان قیمت گذاری شده بود، به قیمت 70 میلیون تومان چکش خورد.
در ادامه اثر ملک محمد قزوینی مربوط به دوره قاجار که آثار وی در موزههای معتبر دنیا نگهداری میشود، به قیمت 40 میلیون تومان چکش خورد.
اتفاق ویژه دیگر این شب، ارتقای رکورد میرعماد الحسنی، چهره خاص خوشنویسی ایران بود، تابلوی شش قطعهای مرقع از این استاد بی بدیل که 600 تا 650 میلیون تومان برآورد شده بود با قیمت 700 میلیون تومان به فروش رفت. پس از آن، اثر خط نسخ از محمد حسین یزدی به قیمت 30 میلیون تومان فروش رفت.
در این حراج دو اثر از محمد حسین عماد الکتاب ارائه شد. خوشنویس دوره قاجار که به خاطر حضور در کمیته مجازات به پنج سال حبس محکوم شد و برخی از آثارش را در دوره حبس خلق کرد. اثر اول وی به قیمت 24 میلیون تومان و اثر دوم این خوشنویس که در ماه هجدهم حبسش خلق شده بود، به قیمت 30 میلیون تومان چکش خورد.
اما «صحیفه سجادیه» اثری کم نظیر و نایاب از سال 1071 هجری قمری که 140 تا 150 میلیون تومان قیمت گذاری شده بود به قیمت 190 میلیون تومان فروش رفت.
خط کوفی سده پنجم هجری قمری نیز به قیمت 38 میلیون تومان، اثر طلانویسی دوره قاجار به قیمت 20 میلیون تومان، خط نسخ به قلم میرزا عباس آقا از دوره قاجار به قیمت 25 میلیون تومان و اثری از ابوالحسن خان که تمثالی از حضرت علی (ع) را نیز نقش کرده بود به قیمت 110 میلیون تومان فروش رفت.
در این حراج فرمان قاجاری (متن فرمان حقوق و مستمری میرزا سیدکاظم خوشنویس دربار ناصرالدین شاه) به قیمت 13 میلیون تومان، عقدنامه قاجاری که ترکیبی از خطوط نستعلیق، نسخ و شکسته نستعلیق بود به قیمت 46 میلیون تومان، فرمان قاجاری دیگری به قیمت 61 میلیون تومان، وقف نامه قاجری (موضوع وقف در آمد حاصل از قنات وقف تهیه روغن چراغهای حرم امام هشتم (ع) شود) به قیمت 200 میلیون تومان و همچنین قطعهای از پرده خانه خدا به قیمت 150 میلیون تومان فروش رفت.
در ادامه اثری از میرزا غلامرضا اصفهانی که حراج سوم باران به او تقدیم شده است به قیمت 48 میلیون تومان چکش خورد. همچنین از حسن زرین قلم اثری درخشان و 108 ساله روی میز حراج رفت و 250 میلیون تومان فروش رفت.