آلزایمر: آخرین یافته های علمی نشان می دهد که تغییرات رژیم غذایی و شیوه زندگی می تواند مانع از افزایش احتمال ابتلا به آلزایمر شود.
این رژیم غذایی مغذی تقریبا مشابه رژیم غذایی است که به جلوگیری از سکته مغزی، بیماری های قلبی، چاقی و سایر بیماری های مزمن کمک می کند (رژیم غذایی کم چربی حاوی سبزیجات، میوه ها، دانه های کامل و حبوبات).
ترکیب این رژیم با فعالیت فیزیکی و ذهنی از یک طرف و جلوگیری از ورود بیش از حد عناصر مضر مانند آلومینیوم به بدن از طرف دیگر می تواند از بروز آلزایمر جلوگیری کرد.
مواد غذایی که برای مغز مضرند
چربی اشباع شده
تحقیقات نشان داده که چربی اشباع شده در گوشت، محصولات لبنی و تخم مرغ باعث افزایش سطح کلسترول و تولید پلاکت های بتا آمیلوئید در مغز می شود که می تواند سبب بروز آلزایمر شود. مصرف چربی های ترانس خطر ابتلا به آلزایمر را بیش از پنج برابر افزایش می دهند.
وجود بیش از حد آلومینیوم در مواد غذایی
تحقیقات، وجود آلومینیوم در مغز بیماران مبتلا به آلزایمر را نشان داده است، از ظروف آلومینیومی پوشش نیافته اجتناب کنید و هنگام خرید کنسرو و غذاهای فرآوری شده، برچسب ها را بخوانید.
وجود بیش از حد مس در مواد غذایی
مس بیش از حد سبب کاهش توانایی شناختی می شود و باعث بروز بیماری آلزایمر می شود.
وجود بیش از حد آهن در مواد غذایی
آهن بیش از حد می تواند در مغز موجب تولید رادیکال های آزاد شود. استفاده بیش از حد از ظروف چدنی، گوشت و مکمل های آهن می تواند سبب تجمع بیش از حد آهن در بدن شود.
مواد غذایی که برای فعالیت مغز مفیدند
ویتامین B12
این ویتامین برای فعالیت بهتر اعصاب و سلول های مغزی ضروری است. بسیاری از مردم با جذب ویتامین B12 از مواد غذایی مشکل دارند و آن را از طریق مکمل ها به دست می آورند. فولات، ویتامین B6 و ویتامین B12 با هم هوموسیستئین که ممکن است در جریان خون ایجاد شود را از بین می برند.
انگور و انواع بری
بلوبری و انگور آنتوسیانین دارند که از آنتی اکسیدان های قوی محسوب می شود. مطالعات استفاده از آن را در بهبود یادگیری و حافظه موثر دانسته اند.
حبوبات
حبوبات به خصوص انواع لوبیا و نخود حاوی ویتامین B6، فولات، پروتئین، کلسیم و چربی مفید است که همگی در جلوگیری از بروز آلزایمر موثرند.
سیب زمینی شیرین
سیب زمینی شیرین بسیار غنی از بتا کاروتن است که یک آنتی اکسیدان قوی است.
آجیل
آجیل و دانه های غنی از ویتامین E هستند که به پیشگیری از بیماری آلزایمر کمک می کنند. از جمله بادام، گردو، فندق، پسته، تخمه آفتابگردان، کنجد و بذر کتان.
سبزیجات برگ سبز
این سبزیجات منبع مناسبی برای دریافت آهن، فولات و ویتامین های گروه B می باشد که در پبشگیری از بروز آلزایمر موثرند.
امروزه روش های درمان و داروهای مورد استفاده برای درمان افسردگی غالباً اثر درمانی نداشته و تنها علایم بیماری را تسکین می دهد. در طب سنتی با استفاده از تکنولوژی های نوین، درمان بدون عارضه بیماری ها با استفاده از گیاهان دارویی موثر، که دارای مکانیسم اثر ساده ای می باشند بسیاری از مشکلات روحی خصوصاً افسردگی به سرعت درمان می شوند. از این فرآورده های گیاهی، می توان به سایکودایجست و پارسی طب 9 اشاره کرد که هر دو از 9 گیاه دارویی تشکیل شده اند و سبب رفع استرس و نگرانی و ایجاد شادابی و نشاط می شوند. اما باید توجه داشت که تنها مصرف داروها کافی نیست و باید پیش نیازهای درمانی نیز رعایت شود.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید مقاله سایکودایجست و پارسی طب 9 را مطالعه کنید و یا از مشاورین ما بهره گیرید.
ترجمه و گردآوری
دکتر سارا بخشائی