ماهان شبکه ایرانیان

عفونت گوش میانی کودکان: علل و درمان‌های خانگی

بر اساس گزارشات از هر ۶ کودک در آمریکا ۵ کودک عفونت گوش میانی را تا قبل از ۳ سالگی تجربه می‌کنند. عفونت گوش میانی بیشترین دلیل مراجعه نوزادان به پزشک است و چیزی نیست که بخواهیم آن را نادیده بگیریم

عفونت گوش میانی کودکان: علل و درمان‌های خانگی

معمولا والدین زمانی متوجه درد گوش کودک خود می‌شوند که او بیشتر از قبل سر و صدا کند و مدام گریه کند و گوشش را بکشد. عفونت گوش میانی بیماری آزار دهنده است اما می‌توان به کمک روش‌های خانگی درد آن را برطرف کرد. با ما همراه باشید.

بر اساس گزارشات از هر 6 کودک در آمریکا 5 کودک عفونت گوش میانی را تا قبل از 3 سالگی تجربه می‌کنند. عفونت گوش میانی بیشترین دلیل مراجعه نوزادان به پزشک است و چیزی نیست که بخواهیم آن را نادیده بگیریم. در این دوره حساس کودکان به حس شنوایی برای یاد گرفتن حرف زدن نیاز دارند در نتیجه اگر کودک برای مدت طولانی دچار این عفونت باشد اولا دیرتر زبان بازمی‌کند و دوما ممکن است شنوایی‌اش کمتر شود.

دلایل ابتلای کودک به عفونت گوش میانی

  • عفونت گوش به خاطر وجود باکتری یا ویروس به وجود می‌آید. این مشکل زمانی به وجود می‌آید که مایع در پشت پرده گوش‌ کودک‌تان جمع می‌شود و بعد گوش عفونی می‌شود.
  • این عفونت‌ها معمولا به خاطر سرماخوردگی یا آلرژی بروز می‌کنند که باعث التهاب یا بسته شده شیپور استاش در گوش می‌شوند.
  • برخی دیگر از دلایل ورم یا بسته شدن شیپور استاش در گوش شامل عفونت سینوس‌ها، خلط بیش از حد، عفونت یا رشد بیش از حد غدد لنفاوی و در معرض دود تنباکو بودن است.
  • چون سیستم ایمنی کودکان هنوز قوی نشده آنها بیشتر در معرض ابتلا به این گونه عفونت‌ها هستند.

چه زمانی باید به دکتر مراجعه کنید

به محض اینکه فکر کردید کودک دچار عفونت گوش میانی شده از یک پزشک متخصص اطفال وقت بگیرید. دکتر گوش کودک‌تان را به دقت معاینه می‌کند و تشخیص می‌دهد که مشکل عفونت گوش است یا چیزی دیگر. اگر پرده گوش قرمز و باد کرده باشد احتمال ابتلا به عفونت زیاد است. در اکثر موارد عفونت بعد از چند هفته بهبود می‌یابد اما گاهی می‌تواند به شنوایی کودک آسیب‌هایی دائمی وارد کند. پس به محض اینکه به این بیماری مشکوک شدید کودک را نزد پزشک ببرید تا تشخیص دهد آیا به درمان نیازی هست یا خیر.

اگر دکتر تشخیص داد مسئله مهمی نیست و کودک نیازی به درمان پزشکی ندارد، می‌توانید با روش‌هایی خانگی درد او را کم کنید.

درمان خانگی

1- از کمپرس گرم استفاده کنید

قرار دادن پارچه‌ای گرم و مرطوب روی گوش کودک می‌تواند درد او را کم کند. این گرما نه تنها درد کودک را تخفیف می‌دهد بلکه ممکن است از تکثیر عامل بیماری‌زا هم جلوگیری کند.

  • یک پارچه تمیز را در آب ولرم فرو ببرید. آب اضافی آن را با فشار دادن پارچه خارج کنید. سپس آن را برای 5 دقیقه بر روی گوش کودک قرار دهید. 10 دقیقه صبر کنید و سپس دوباره این کار را تکرار کنید.
  • یک روش دیگر آن است که یک فنجان نمک را بر روی گاز یا در ماکرویو گرم کنید، آن را در یک پارچه بپیچانید و گره بزنید به طوری که نمک اصلا از درون پارچه بیرون نریزد. پارچه حاوی نمک را برای 10 دقیقه روی گوش کودک بگذارید. از این درمان هر مقدار که نیاز بود استفاده کنید.

احتیاط! همیشه قبل از قرار دادن کمپرس گرم روی بدن کودک ابتدا گرمای آن را چک کنید تا پوست کودک‌تان را نسوزانید.

2- کمپرس سرد را امتحان کنید

درست مانند کمپرس گرم، می‌توانید درد ناشی از عفونت گوش را با استفاده از کمپرس سرد از بین ببرید. سرما باعث بی‌حس شدن عصب‌های گوش می‌شود و باعث می‌شود درد کودک برای مدتی کاهش یابد.

  • یک پارچه تمیز را در آب سرد فرو ببرید تا خوب خیس شود. سپس پارچه را فشار دهید تا آب اضافی آن خارج شود.
  • پارچه را بر روی گوش نوزاد قرار دهید.
  • پارچه را برای 20 دقیقه بر روی گوشش قرار دهید و سپس آن را بردارید.
  • از این درمان تا هر زمان که نیاز بود استفاده کنید.

احتیاط! هیچ وقت قطعات یخ را مستقیما بر روی پوست نوزاد قرار ندهید چرا که موجب سرمازدگی پوست می‌شود.

3- شیر مادر

شیر مادر حاوی ترکیبات گوناگونی است که با بیماری‌ها مبارزه می‌کنند و عفونت گوش هم یکی از این بیماری‌ها است. کودکانی که با شیر مادر تغذیه می‌شوند کمتر در معرض ابتلا به بیماری‌های ویروسی و باکتریایی هستند. شیر مادر، همچنین، روند درمان بیماری‌های عفونی را سرعت می‌بخشد.

  • اگر می‌توانید تا زمان نیاز بچه به او شیر مادر بدهید.
  • علاوه بر تغذیه با شیر مادر می‌توانید چند قطره از شیر مادر را درون گوش عفونی بریزید و هر چند ساعت یک بار این درمان را تکرار کنید تا درد کودک کم شود.

4- روغن سیر

سیر حاوی ترکیبات ضد التهابی و ضدعفونی کننده است و برای درمان عفونت گوش کودک موثر خواهد بود.

  • 2 حبه سیر را له کنید
  • اجازه دهید برای 30 دقیقه در 1 قاشق غذا خوری روغن زیتون یا کنجد گرم بمانند
  • روغن را از صافی رد کنید
  • با استفاده از یک قطره چکان یک قطره در هر گوش کودک بریزید
  • از این درمان 2 بار در روز استفاده کنید

5- روغن زیتون

اگر عفونت گوش کودک‌تان در حدی نیست که به پرده گوش آسیب زده باشد یا موادی از گوش او ترشح کنند، آن وقت است که می‌توانید از این درمان استفاده کنید.

روغن زیتون کانال گوش را چرب و روان می‌کند و چربی و واکس تجمع یافته در آن را نرم می‌کند. گاهی عفونت گوش ناشی از رشد باکتری‌ها یا قارچ‌هایی است که در واکس چسبیده به کانال گوش تکثیر می‌شوند و موجب بسته شدن گوش می‌شوند. در این موارد روغن زیتون می‌تواند مشکل را از بین ببرید و گوش را باز کند.

  • مقداری روغن زیتون را کمی داغ کنید.
  • چند قطره از آن را درون گوش کودک بریزید.
  • شاید بد نباشد مقداری پنبه درون گوش کودک بگذارید تا روغن از درون آن نریزد.

احتیاط! مطمئن شوید دمای روغن زیتون از درجه حرارت بدن بالاتر نیست تا پرده گوش کودک نسوزد.

6- کودک را از معرض دود سیگار دور نگه دارید

بودن در معرض دود سیگار یکی از دلایل ابتلای کودکان به عفونت گوش است. دود سیگار موجب التهاب شیپور استاش می‌شود و موجب گرفتگی و ورم آن خواهد شد.

سعی کنید سیگار را ترک کنید تا هم سلامت کودک‌تان را به خطر نیاندازید و هم سلامت خودتان. در معرض دود قرار گرفتن کودک باعث می‌شود مکررتر از دیگر کودکان به عفونت گوش مبتلا شود.

7- واکسن‌های کودک را سر وقت و به موقع بزنید

به موقع زدن تمام واکسن‌هایی که کودک به آنها نیاز دارد باعث جلوگیری از ابتلای او به عفونت گوش می‌شود. با دکتر کودک راجع به زدن واکسن ذات الریه و مننژیت صحبت کنید و از او بخواهید در مورد واکنس‌های ضروری کودک شما را به روز نگه دارد.

8- حالت خوابیدن کودک را چک کنید

حالت خوابیدن کودک‌تان می‌تواند درد گوش را کاهش یا افزایش دهد. برای مثال دراز کشیدن صاف ممکن است گاهی احساس فشار در گوش میانی را بیشتر کند. از این روی زمانی که کودک از عفونت گوش میانی رنج می‌برد باید مطمئن شوید که حالت خوابیدن او درست است. سر کودک را کمی بالا ببرید تا سینوس‌های او خالی بمانند و مایع درون آنها به سمت گلو سرازیر شود. بالشت‌ها را مستقیما زیر سر کودک قرار ندهید، به جای آن یک یا دو بالشت را زیر تشک او بگذارید.

9- درمان با ماساژ (کایروپراکتیک)

یکی دیگر از روش‌های موثر برای کم کردن درد در گوش میانی کودک کایروپراکتیک است. اعصاب قسمت بالایی گردن بر روی سلامت و عملکرد گوش داخلی و بافت‌های اطراف آن تاثیر می‌گذارند. در برخی کودکان ناهمترازی ستون فقرات می‌تواند موجب اختلال در کنترل عصبی مناسب و تنظیم اعصاب شود. همین آنها را به ابتلا به عفونت‌ها مستعدتر می‌کند. در این مواقع ملاقات با یک پزشک کاریوپراکتیک می‌تواند کمک بسیاری کند. آنها به درستی ناحیه ناهمتراز ستون فقرات را پیدا می‌کنند و با فشاری نرم باعث عملکرد نرمال تر سیستم عصبی می‌شوند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی