ماهان شبکه ایرانیان

شریک دزد و رفیق قافله؛

شاه‌دزد: ۵۰ تن طلای سرقتی داعش در اختیار آمریکایی ها قرار گرفت

واشینگتن می‌داند آمریکاستیزی در منطقه ما امیدها به بهبود قدرت نرم واشینگتن را ناامید کرده؛ بنابر این ترجیح می‌دهد به فکر حل مشکل اقتصادی خود و افزایش ذخایر طلایِ پشتیبان دلار باشد.

سرویس جهان مشرق - منابع متعدد محلی به روزنامه دیلی‌صباح و خبرگزاری دولتی سانا سوریه گزارش کرده‌اند 50 تُن طلا که داعش از جنگ‌هایش در عراق و سوریه به غنیمت گرفته بود و در آخرین پایگاه‌هایش در سوریه نگهداری می‌کرد، به آمریکایی‌ها داده شد. اگر این خبر درست باشد، آمریکایی‌ها نمونه اعلای ضرب‌المثل معروف ایرانی هستند که «شریک دزد و رفیق قافله».

منابع محلی کُرد به آژانس خبری Bas News اطلاع داده‌اند که آمریکایی‌ها ده‌ها تن طلا را در منطقه دیرالزور با بالگردهای خود تحویل گرفته‌اند و باقی‌مانده آن را به واحدهای مردمی کُرد یعنی YPG داده‌اند. این طلاها ابتدا به پایگاه آمریکایی‌ها در کوبانی منتقل شده و پس از بسته‌بندی و به صورت چراغ‌خاموش از سوریه خارج شده است.

محل نگهداری این طلاها را سرانِ دستگیرشده داعش به آمریکایی‌ها لو داده‌اند احتمالاً در ازای این وعده که باقی‌ماندگانِ داعش در امنیت از منطقه خارج شوند. تخمین زده می‌شود این انبار طلا در کنار چندین تُن طلایی که پیش از این در مناطق مختلف سوریه به دست آمریکایی‌ها افتاده بود، به 50 تُن بالغ شده باشد. ده‌ها میلیون دلار نیز در این مخفی‌گاه‌ها نگهداری می‌شده است. ترامپ خود پیش از این باراک اوباما و وزیر خارجه‌اش کلینتون را به خاطر توافقی که در حمایت از گروه‌های تروریستی در سوریه انجام داده بودند، سرزنش کرده بود.

پیش از این دفتر دیدبان حقوق بشر سوریه که در بریتانیا قرار دارد خبر داده بود که نیروهای YPG در جستجوی طلاهایی هستند که گزارش شده بود داعش از مناطق جنگ‌زده دزدیده است. در آن گزارش آمده بود ائتلاف آمریکایی و نیروهای دموکراتیک سوریه (SDF) عمداً در بمباران پایگاه‌های داعش تعلل می‌کنند تا ابتدا محل طلاهای دزدیده‌شده را در بازجویی‌ها به دست آورند. البته بمباران پایگاه‌های داعش، آخرین کارت آمریکا در مذاکره با اعضای دستگیرشده برای یافتن محل طلاهای سرقتی را از بین می‌برده است.

بعید نیست پیداکردن این طلاها دلیل اصلی تغییر نظر ترامپ در مورد خروج سریع نیروهایش از سوریه باشد. وی 19 دسامبر سال گذشته اعلام کرده بود حدود 2000 نیروی آمریکایی به زودی از سوریه خارج می‌شوند اما پس از چندی اعلام کرد تا زمانی که خیالش از بابت ظهور مجدد گروه‌های تروریستی راحت نشود از خروج کامل، خبری نیست. البته بعید است هنوز خیالش راحت شده باشد!

خانه شخصی ترامپ نشان می‌دهد ظاهراً اشتهای او به طلا نیز کمتر از نظام آمریکا نیست.

مهرماه سال جاری بود که دیدبان شفافیت افغانستان اعلام کرد دولت آن کشور در توافقی مخفیانه، استخراج معادن طلا در بدخشان را به آمریکایی‌ها واگذار کرده‌اند. پیش از آن نیز گزارش‌هایی درباره استخراج مخفیانه سنگ‌های قیمتی و اورانیوم توسط نیروهای آمریکایی در جنوب افغانستان منتشر شده بود که واکنش سنا و پارلمان افغانستان را در پی داشت.

ایالات متحده از سال 2008 میلادی رسماً وارد بحران اقتصادی شد که به باور بسیاری از تحلیلگران، ریشه اصلی آن خلق پول فراتر از ذخایر طلای پشتیبان بود. ایالات متحده بر پایه پیمان برتن وودز در نیمه دهه 1940 میلادی متعهد شده بود دلار را صرفاً به اندازه ذخایر طلای پشتیبان توزیع کند، اما پس از چندی که از استقرار دلار به عنوان ارز مرجع جهانی مطمئن شد، از عمل به تعهداتش کناره گرفت.

منابع

https://www.dailysabah.com/syrian-crisis/2019/02/26/us-army-transported-50-tons-of-gold-from-syria-report-says

https://www.sana.sy/en/?p=159721

https://www.asriran.com/fa/news/70054

https://www.tasnimnews.com/fa/news/1397/07/12/1844451

https://www.theguardian.com/us-news/video/2016/aug/11/donald-trump-president-obama-is-the-founder-of-isis-video

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان