به گزارش روز شنبه خبرنگار اقتصادی ایرنا از توانیر، در این مراسم که با حضور آرش کردی مدیرعامل شرکت توانیر و «هیونگ ریول لوو» معاون شرکت کپکو برگزار شد، دو طرف تبادل این تفاهم نامه ها را نشانه ای از به ثمر رسیدن تلاش های چندین ماهه هیات های کارشناسی عنوان کردند.
همچنین در این مراسم مدیرعامل توانیر با اشاره به این که این تفاهم نامه در دو محور میان دو طرف مبادله شد، افزود: تفاهم نامه نخست در حوزه سی.دی.ام (cdm) است که به کمک فنی طرف کره ای، پروژه جمع آوری، تصفیه و استفاده مجدد گاز اس.اف.6 (SF6) در ایران اجرایی خواهد شد.
کردی با بیان این که گاز اس.اف.6 در صنعت برق، به عنوان یک ماده عایق در تجهیزات فشار قوی و در سطوح ولتاژ بالا بسیار کاربرد دارد افزود:بهره گیری از این گاز در صنعت برق دنیا تحت پروتکل های بین المللی انجام می شود و اکنون طرف کره ای فناوری تصفیه و استفاده مجدد از این گاز را در اختیار ایران نیز قرار خواهد داد.
مدیرعامل توانیر افزود: براساس این تفاهم نامه، دستگاه های مربوط به تصفیه گاز اس.اف.6 از کره وارد و در نقاط مختلف ایران نصب خواهد شد.
وی اضافه کرد: با انعقاد این تفاهم نامه، صنعت برق بدون هزینه نسبت به استفاده از این فناوری در داخل کشور و زمینه سازی برای انتقال فناوری آن قدم بزرگی خواهد برداشت.
به گفته مدیرعامل توانیر، در قالب تفاهم نامه دوم نیز شرکت کپکو در خصوص راه اندازی سیستم های ذخیره ساز انرژی در ایران، پروژه آزمایشی را اجرا خواهد کرد که در صورت موفقیت آمیز بودن، می توان این سیستم ها در ساختمان های بلند مرتبه، بیمارستان ها و... اجرا و راه اندازی کرد.
کردی افزود: با راه اندازی این سیستم ها، علاوه بر این که می توان در مواقع حساس، برق ساختمان های بزرگ را برای چند ساعت تامین کرد، در ساعت های اوج مصرف (پیک) نیز می توان از این سیستم برای کاهش پیک بار بهره گرفت.
در این مراسم همچنین معاون کپکو، اظهار امیدواری کرد کرد که روابط با شرکت توانیر از مرحله همکاری، به دوستی و برادری ارتقا یابد .
براساس این گزارش، در خصوص سی.دی.ام (CDM) می توان گفت که چون پدیده گرمایش زمین، یک مسأله جهانی است، پروتکل کیوتو به نحو انعطاف پذیری تنظیم شده است که این مسأله را به صورت جهانی حل کند و لذا کشورهای توسعه یافته متعهد می توانند تعهد خود را برای کاهش انتشار در یک کشور ثالث هم انجام دهند؛ به این معنی که یک کشور متعهد می تواند فعالیتی را در کشوری که تعهدی به کاهش انتشار ندارد انجام دهد و گواهی کاهش انتشار دریافت و آن را به جای تعهد خود به دبیرخانه کنوانسیون تغییر آب و هوا ارائه کند، چرا که انتشار و عدم انتشار گاز گلخانه ای در اروپا یا آسیا یا هر نقطه ای از زمین از دیدگاه جهانی فرق چندانی ندارد.
این امر تحت مکانیسم توسعه پاک (CDM) پروتکل کیوتو صورت می گیرد و از آنجا که جلوگیری و کاهش انتشار گازهای گلخانه ای در کشورهای در حال توسعه با هزینه پایین تری در مقایسه با کشورهای توسعه یافته قابل انجام است، بسیاری از کشورهای توسعه یافته علاقه مند به اجرای این پروژه ها در کشورهای در حال توسعه هستند. همچنین از قبال فروش گواهی کاهش انتشار و نیز کاهش هزینه های سوخت و مواد مصرفی درآمدهایی عاید کشور در حال توسعه می شود.
به این ترتیب کشور سرمایه گذار با میزان سرمایه گذاری کمتری به تعهد خود عمل کرده و کشور سرمایه پذیر علاوه بر تحصیل فناوری های نو و دوستدار محیط زیست، درآمدی را نیز کسب کرده است.
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با کانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
@IRNAeco
https://t.me/irnaeco
اقتصام**9189** 1579* خبرنگار: اسماعیل داودی*انتشار: مرضیه فاتحی