به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان، نمایندگان پارلمان انگلیس سه شنبه شب بازهم توافق «ترزا می» نخست وزیر انگلیس با اتحادیه اروپا در مورد خروج انگلیس از این اتحادیه را رد کردند.
نمایندگان پارلمان انگلیس با رد توافق دوم می با اتحادیه اروپا در شب گذشته، بحران برگزیت را تشدید و نمایندگان پارلمان را به انتخاب هرچه سریعتر یکی از دو گزینه خروج بدون توافق یا تعویق فرآیند خروج وادار کردند.
توافق اصلاح شده برگزیت می، شب گذشته با 391 رای مخالف در برابر 242 رای موافق رد شد.
این رای، وضعیت پنجمین اقتصاد بزرگ جهان را در شرایط نامعلومی قرار میدهد که چشم انداز مشخصی نیز برای آن متصور نیست. لندن اکنون با گزینههای خروج بدون توافق از اتحادیه، به تعویق انداختن فرآیند طلاق و حتی برگزاری یک همه پرسی دیگر مواجه است.
حتی این امکان وجود دارد که ترزا می یک بار دیگر شانس خود را برای کسب نظر مثبت پارلمان به این امید که مخالفان سرسخت برگزیت که خواهان باقی ماندن در اتحادیه اروپا هستند را از طریق ارائه توافقی دیگر بیازماید. این امر زمانی محتملتر به نظر میرسد که بدانیم شکست توافق دوم به مراتب از شکست توافق اول سبکتر بوده است.
می پس از اعلام رای منفی پارلمان به توافق برگزیت اظهار داشت: "شفاف بگویم خروج بدون توافق یا تعویق فرآیند خروج مشکلی را حل نخواهد کرد."
پارلمان انگلیس روز چهارشنبه خروج بدون توافق انگلیس از بزرگترین بلوک تجاری جهان را به رای خواهد گذاشت. سناریویی که بارها با هشدار تجار و بازرگانان در مورد بروز هرج و مرج در بازار و زنجیره تامین در انگلیس همراه بوده است. منتقدان دیگری هم این اتفاق را سبب کمبود مواد غذایی و دارویی میدانند.
پس از اظهار نظر می در مورد عدم اجبار اعضای حزب خود به دادن رای مثبت به توافق، گمانه زنیها در مورد استعفای وی افزایش یافت. این گمانه از سوی سخنگوی سیاسی می تکذیب شد.
اتحادیه اروپا نیز در واکنش به تصمیم شب گذشته پارلمان انگلیس از "افزایش خطر برگزیت بدون توافق" خبر داد و گفت:"اما مذاکرات بیشتر با لندن در این مورد در دستور کار اتحادیه قرار ندارد."
مخالفت اعضای حزب محافظه کار با توافق دوم از این باور ناشی میشود که موارد جدایی از اتحادیه اروپا که در همه پرسی بسیاری خواهان آن بودند در توافق خروج به خوبی مشخص نشده است. حامیان برگزیت بدون توافق استدلال میکنند که شاید خروج بدون توافق در کوتاه مدت سبب بروز مشکلات و بی ثباتیهایی برای انگلیس شود، اما در بلند مدت رشد انگلیس و تجارتهای سودآور در سراسر جهان را برای این کشور به ارمغان خواهد آورد.
اما به نظر میرسد برگزیت بدون توافق نیز قادر به کسب آرا کافی در پارلمان نشده و رد شود. در این صورت پارلمان در روز پنجشنبه موضوع درخواست تعویق طلاق را به رای خواهد گذاشت.
هم می و هم اتحادیه اروپا که توافق برگزیت را پس از قریب 2 سال و نیم مذاکره به دست آورده بودند، احتمال هرگونه تغییر در آن را رد کرده اند.
«ژان کلود یانکر» رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا روز دوشنبه اعلام کرده بود، در صورت رد توافق دوم در پارلمان انگلیس" شانس دیگری وجود نخواهد داشت. "
در حالی که انتظار میرفت دولت، پارلمان را پیش از رای گیری در مورد تعویق انتخابات تحت فشار قرار دهد، کابینه می شب گذشته از رای گیری در مورد تعویق فرآیند خروج در روز پنجشنبه خبر داد.
اکنون این احتمال نیز مطرح است که فرآیند خروج انگلیس از اتحادیه اروپا تا اواخر ماه مه یعنی زمان برگزاری انتخابات پارلمان اروپا به تعویق بیفتد. موضوعی که هر دو طرف به شدت از آن اجتناب میکنند.
سخنگوی شورای اروپا اعلام کرد لندن باید برای توجیه هرگونه درخواست تعویق فرآیند خروج "توجیه معتبری" ارائه دهد.
52 درصد مردم انگلیس در سال 2016 به خروج از اتحادیه اروپا رای مثبت دادند. این تصمیم نه تنها سبب شکاف در احزاب اصلی شد بلکه شکاف عمیقی در جامعه انگلیس به وجود آورد و سبب بروز نگرانیهایی در ارتباط با مهاجرت و جهانی شدن شد.
بسیاری از سیاستمداران و کارشناسان بر این باورند که برگزیت، غرب را که با سیاستهای نامتعارف رئیس جمهور آمریکا و قدرت رو به رشد چین و روسیه مواجه است، تضعیف خواهد کرد و انگلیس نیز از نظر اقتصادی و امنیتی بسیاری از قابلیتهای خود را از دست خواهد داد.