ماهان شبکه ایرانیان

پله پله تا سلامت با توصیه های دکتر مظهری

فرا رسیدن خجسته نوروز جمشیدی و آغاز فصل بهار را حضور تک تک شما عزیزان همراه تهنیت عرض نموده و بهترین‌های جهان هستی را برایتان از درگاه ایزد دانا و یزدان توانا مسئلت می‌دارم.

پله پله تا سلامت با توصیه های دکتر مظهری

دکتر سیدضیاءالدین مظهری؛ متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی

 

با تمام وجودم و از صمیم قلب فرا رسیدن خجسته نوروز جمشیدی و آغاز فصل بهار را حضور تک تک شما عزیزان همراه تهنیت عرض نموده و بهترین‌های جهان هستی را برایتان از درگاه ایزد دانا و یزدان توانا مسئلت می‌دارم.

هفتمین سال دهه نود (1397) را با تمام زشتی یا زیبایی و فرازها یا فرودهایش را پشت سر نهاده و می‌رویم تا سال هشتم دهه نود را آغاز نماییم.

تا چشم بر هم بزنیم این سال جدید نیز سپری شده و آخرین سال دهه نود آغاز خواهد شد. 

چگونگی دست یابی به سلامتی پایدار

نقش انگیزه در دست‌یابی بر هر آرزویی از جمله سلامتی پایدار عامل موفقیت می‌باشد.

اگر بر آن می‌باشید که با آغاز سال نو در هشتمین سال دهه 90 برای خود و به طور کلی جهت تمامی اعضای خانواده محترم‌تان تغذیه متعادل، متناسب و متنوعی را جایگزین بی‌برنامگی ایام گذشته نمایید، در مرحله نخست باید بینش همه اعضای خانواده را نسبت به سبک زندگی و خورد و خوراک به‌طور بنیادی تغییر بدهید.

به صورت فهرست‌وار مواردی را پیشنهاد می‌نمایم: 

1- شناسایی نقاط ضعف و قدرت خانواده

* در طول روز چند وعده غذا میل می‌نمایید و اگر وعده یا میان‌وعده‌ای را حذف می‌فرمایید، دلیل آن چیست؟

* آیا شما یا اعضای خانواده معتاد ریزه‌خواری و ناخنک زدن می‌باشید؟

* آیا شده که بدون احساس گرسنگی غذا بخورید؟

* آیا سرکار با اعضای خانواده در هنگام جمع‌آوری ظروف غذا باقی‌مانده‌های خوشمزه را به جای دور ریختن، میل می‌کنید؟

* در طول هفته چند بار به جای آب از نوشیدنی‌ها و شربت‌ها استفاده می‌کنید؟

* تاکنون چند بار از رژیم‌های کاهش وزن جادویی و سریع‌اثر بهره گرفته‌اید؟

* تا حالا چندین بار تحت تاثیر توصیه این و آن یا تبلیغات تجاری، از کمک لاغری‌ها و رژیم‌های غیر اصولی پیروی کرده‌اید، البته موارد متعدد دیگری نیز وجود دارند که در این مجال به همین بسنده می‌کنیم. 

2- در آغاز حرکت از وضعیت موجود به وضعیت مطلوب‌تان، از اقدامات کوچک زیر بهره بگیرید

* افزایش میزان نوشیدن آب به طور تدریجی و جرعه‌جرعه تا چندین لیوان در طول روز در فاصله زمانی وعده‌های اصلی و میان‌وعده‌ها و عدم نوشیدن نوشابه یا مایعات دیگر بین تناول غذا.

* صرف غذا در محل معین و مکان مشخص. تا حد امکان از غذاهای خانگی استفاده فرمایید.

* آغاز تدریجی ترک عادت ریزه‌خواری و کاهش دفعات غذا خوردن در خارج از خانه.

* حذف تدریجی هله‌هوله (چیپس، پفک، شیرینی و شکلات) یا دسرهای گوناگون و رنگارنگ.

* افزایش تدریجی زمان فعالیت‌های بدنی و کاهش تدریجی از تعداد قاشق‌های مصرفی خود در وعده‌های مختلف در حد تحمل و به طور تدریجی و رعایت تناسب، تعادل و تنوع در تغذیه روزمره. 

3- آغاز تدریجی اقدامات گسترده‌تر و تثبیت نتایج بدست آمده

* از ساعت 8 شب به بعد هیچ ماده غذایی حتی خوشمزه‌ترین و دلخواه‌ترین غذا و تنقلات نیز میل نگردد.

* کاهش تدریجی و حذف کامل استفاده از غذاهای آسان‌دسترس، پیتزا،  سمبوسه،‌ پیراشکی، ساندویچ‌های سوسیس و ‌کالباس با سس یا بدون سس، سیب‌زمینی سرخ‌کرده خارج از خانه و حذف غذاهای در روغن تفت داده شده.

* مهم‌تر از همه عادت به آهسته غذا خوردن و خوب و طولانی مدت جویدن و با بزاق آغشته کردن توصیه می‌شود.

* نهایتا وقتی سیر هستید،‌ تحت تاثیر اصرار و پافشاری دیگران حتی لقمه‌ای غذا یا قاشقی دسر میل نفرمایید.

زکوی یار می‌آید نسیم باد نوروزی             

از این باد ار مدد جویی چراغ دل بیافروزی

به صحرا روکه از دامن  غبار غم بیفشانی     

به گلزار آی که از بلبل غزل گفتن بیاموزی

 

با بهترین آرزوها و  صمیمانه‌ترین درودها

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان