خبرگزاری مهر - گروه ورزشی: هیئت فوتبال استان تهران امسال دهمین دوره مسابقات رده های سنی مختلف را (آسیا ویژن) را مانند سالهای گذشته در 5 رده سنی بزرگسالان، امید، جوانان، نوجوانان، نونهالان برگزار کرد. این مسابقات در هر رده سنی در دو سطح لیگ برتر و لیگ دسته اول برگزار شد.
تنها لیگ برتر رفت و برگشتی است
این بازی ها در سری مسابقات لیگ برتر با حضور 16 تیم به صورت رفت و برگشت در 30 هفته برگزار میشود البته مسابقات در لیگ دسته یک تک بازی است و در دو گروه 11 تیمی، تیمها به مصاف هم می روند. قهرمان لیگ برتر بزرگسالان به مسابقات لیگ دسته 3 کشوری صعود می کند. در سایر رده های سنی قهرمان لیگ برتر به مسابقات کشوری در رده های خودشان می روند.
مشکل بزرگ پیش روی تیم ها
در صورتی که تیم ها قهرمان استان تهران شوند به مسابقات کشوری می روند این در حالی است که حضور در مسابقات کشوری بودجه زیادی از هر باشگاه را صرف سفر و محل اسکان می کند. به همین خاطر باشگاهها ترجیح می دهند که در مسابقات کشوری حضور پیدا نکنند.
لیگ امسال بهتر از سالهای گذشته
سطح لیگ امسال که گذشت (1395) از سالهای قبل به اعتقاد مربیانی که در این لیگ ها کار می کنند بهتر شده است و تیم ها از کیفیت بهتری برخوردار شده اند. در این میان برخی مربیان نیز دانش خود را افزایش داده اند که همین امر در بالا رفتن کیفیت بازیها تاثیرگذار بوده است.
مشکل سخت افزاری و امکانات
یکی از مهمترین مشکلات برای تیم ها مشکل سخت افزاری بود. تقریبا تمام تیم ها در زمین چمن مصنوعی بازیهایشان را برگزار می کنند؛ موضوعی که چندان برای فوتبالیست آن هم برای سنین پائین خوب نیست حتی برخی از زمین رختکن، سرویس بهداشتی و حمام مناسبت را ندارد باید روی انتخاب آن ورزشگاهها به عنوان محل برگزاری مسابقات تجدیدنظر صورت بگیرد.
برگزاری بازیها طبق برنامه
مسابقات امسال از نظر برنامه ریزی سروقت و با کمترین تغییر برگزار شد اما مشکلی که در نیم فصل اول وجود داشت این بود که بازیها هر 4-5 روز یک بار برگزار می شد که این مسئله برای سطوح سنی پائین سنگین بود. پس از اعتراض مسئولان باشگاهها و مربیان تیم ها تجدیدنظر روی این موضوع صورت گرفت و هر تیم هفته ای یک مسابقه برگزار می کرد.
ساعت نامناسب برگزاری مسابقات
این بازیها معمولا هر سال در اولین ماه تابستان که هوا به شدت گرم است برگزار میشود این در حالی است که مسابقات در زمین های چشمن مصنوعی صورت می گیرد با این وجود نکته جالب اینجاست که ساعت برگزاری بازیها مناسبت نیست و معمولا مسابقات بین ساعت 12 تا 15 انجام میشود؛ موضوعی که بعضا باعث ایجاد برخی مشکلات برای بازیکنان شده این در حالی است که طبق قوانین فیفا نباید بازی در زمانی برگزار شود که به سلامت بازیکن لطمه بزند.
داوری ها بهتر از قبل
کیفیت داوری های لیگ امسال بهتر از سال های گذشته بود و تیم ها دیگر مانند قبل به داوری ها معترض نبودند با وجود اینکه خیلی از مشکلات هم هنوز پا برجا است.
صغر سن هنوز هم هست
خیلی از مربیان در لیگ های پایه به ویژه در لیگ نونهالان و نوجوانان معتقدند که بازیکنان صغر سنی در این رده ها بازی میکنند و باید نظارت دقیق و ویژه ای روی این موضوع صورت بگیرد. البته هنگامی هم که این تخلف محرز میشود خود بازیکن محروم می شود و جریمه شامل حال تیم نمی شود.
تاخیر آمبولانس و نیروی انتظامی یک مشکل
مسابقات در لیگ پایه ها به صورت منظم و طبق ساعت و زمان مقرر برگزار میگردد اما مشکلی که وجود دارد تاخیر آمبولانس و نیروی انتظامی در مسابقات است طبق قوانین تا زمانی که آمبولانس و نیروی انتظامی در محل برگزاری مسابقه حاضر نیستند، مسابقه آغاز نمیشود در خیلی از مسابقات بازیکنان به زمین میآیند و خودشان را گرم میکنند تا برای بازی آمده شوند اما تاخیر آمبولانس و یا نیروی انتظامی در زمین باعث تاخیر در آغاز بازی می شود.
مشکل در لیگ های پایین
ظاهرا قانون حضور آمبولانس در محل برگزاری بازی ها فقط مربوط به لیگ برتر است و در لیگ های پایین هیچ قانونی نیست که ملزم کند بازی باید در حضور آمبولانس و نیروی انتظامی برگزار شود چرا که به گفته یکی از مربیان مسابقات در این لیگ ها در غیاب آمبولانس و نیروی انتطامی انجام می گیرد.
اعتراض به چیدمان داوری
با وجود اینکه اعتراضات به داوری امسال کمتر از سال های گذشته بود اما نحوه چیدمان داوران جای تعجب داشت چرا که بارها پیش امد که یک داور دو مسابقه متوالی را برای یک تیم سوت میزند.
فساد هنوز هم وجود دارد؟
برخی تیم ها برای جذب بازیکن از والدین آنها پول می گیرند و حتی برای بازی کردن بچه هایشان نیز این والدین باید مبلغ خاصی بدهند. از طرفی مشکلات اخلاقی هم وجود دارد و باید پیش از اینکه به افراد مجوز کار در تیم ها داده می شود صلاحیت اخلاقی آنها از سوی مراجه مربوطه احراز شود.