ماهان شبکه ایرانیان

آغاز نصب زنجیره ۲۰ تایی سانتریفیوژ IR۶ در نطنز

خبرگزاری فارس:امروز (سه‌شنبه) در سیزدهمین سالگرد روز ملی فناوری هسته‌ای از 114 دستاورد هسته‌ای با حضور حسن روحانی رئیس جمهور، علی‌اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی، تعدادی از وزرا و مقامات کشوری و لشکری در محل سالن اجلاس سران رونمایی شد.

چهار دستاورد صنعت هسته‌ای به صورت ویدئو کنفرانس و چند دستاورد هم در محل سالن اجلاس سران رونمایی و در نمایشگاه جنبی در محل سالن نیز بقیه دستاورد‌ها به نمایش درآمد.

*نصب زنجیره 20 تایی سانتریفیوژ IR6 در مجتمع نطنز

بر همین اساس، اولین دستاوردی که در این مراسم به صورت ویدئو کنفرانس مورد بهره‌برداری قرار گرفت، نصب زنجیره 20 تایی سانتریفیوژ IR6 در مجتمع نطنز (شهید احمدی روشن) بود.

حسن روحانی در مراسم بهره‌برداری از این دستاورد آن را دستاورد بسیار بزرگی برای ملت ایران خواند و افزود: به نام خداوند بزرگ و با توسل به روح حضرت ابی عبدالله الحسین (ع) آغاز نصب زنجیره 20 تایی ماشین سانتریفیوژ IR6 در سایت شهید احمدی‌روشن را اعلام می‌کنم.

صالحی هم درباره این دستاورد گفت: این ماشین از صفر تا صدش در مرکز مدرن مونتاژ سانتریفیوژ ساخته شده است. این مرکز را بنا به دستور مقام معظم رهبری که فرموده بودند زیرساخت‌های ساخت سانتریفیوژ‌های جدید را آماده کنید، آماده کردیم و این سانتریفیوژ‌ها در آنجا ساخته شده است.

*بهر‌ه‌برداری از مرکز ملی فناوری خلاء

حسن روحانی همچنین دستور افتتاح و بهره‌برداری مرکز ملی فناوری خلاء ایران را صادر کرد.

کارشناس مربوطه در این خصوص توضیحاتی ارائه کرد و گفت: این پروژه به نام حضرت قمر بنی هاشم در پنج سال گذشته کلنگ آن زده شد و پس از 5 سال کار تحقیقاتی ظرف هشت ماه عملیات اجرایی آن آغاز و انجام شد. این مرکز به منظور فعالیت‌های مرتبط با تولید، تست، صحه گذاری و کالیبراسیون تجهیزات خلاء در سطح سازمان انرژی اتمی و ارائه خدمات به مراکز علمی، تحقیقاتی و صنعتی کشور، طراحی و احداث مرکز ملی فناوری خلاء ایران پس از مطالعات همه جانبه در دستورکار سازمان انرژی اتمی ایران قرار گرفت و با راهبری ریاست سازمان آقای صالحی در سال 1397 عملیات اجرایی آن در مجتمع غنی سازی شهید علیمحمدی (سایت فردو) در زمینی به مساحت 1500 مترمربع با زیربنایی به مساحت حدود سه هزار و 300 متر مربع با نام قمر بنی هاشم و با عزمی راسخ و تلاشی شبانه روزی آغاز شد.

این مرکز شامل آزمایشگاه‌های مرتبط با انواع اتصالات، شیرآلات، فشارسنج‌ها، پمپ‌ها و محفظ‌های خلاء، آزمایشگا‌ه‌های پشتیبان شامل آب‌بند‌ها و پوشش دهی، برق و الکترونیک، بخش خدمات فنی و مهندسی و تعمیرات و تست کالیبراسیون تجهیزات می‌باشد. همچنین در بخش دیگر این مرکز خط تولید فشارسنج‌های خازنی مشتمل بر تجهیزات شستشو، جوش شیشه، فعال سازی ماده جاذب و کالیبراسیون می‌باشد که با همکاری یکی از دانشگاه‌های کشور منجر به تولید آزمایشی فشارسنج‌های خازنی برای صنعت غنی سازی و تدوین دانش فنی آن می‌باشد.

حسن روحانی در این باره بیان کرد: بسیار خوشحالیم هر روز صنعت جدیدی در فردو نصب می‌شود. فردویی که آرزوی دشمنان این بود که برای همیشه بسته شود. نه تنها فردو باز ماند بلکه فردو هر روز میزبان یک تکنولوژی جدید است و امروز بسیار خوشحالیم که یک مرکز ملی بسیار مهمی در فردو افتتاح می‌شود و باز هم در آینده فردو میزبان فناوری‌های دیگر خواهد بود.

بر همین اساس حسن روحانی به نام خدا و با توسل به روح پرچمدار ابی عبدالله الحسین قمر بنی هاشم (ع) راه‌اندازی مرکز ملی مهندسی و فناوری خلاء ایران در سایت فردو را صادر کرد.

*بهره‌برداری مرکز مدیریت پسمان غنی سازی در مجتمع غنی سازی نطنز

به گزارش خبرنگار فارس، در این مراسم همچنین مرکز مدیریت پسمان غنی سازی در مجتمع غنی سازی نطنز (شهید احمدی‌روشن) از طریق ویدیو کنفرانس بهره‌برداری شد.

کارشناس حاضر در این مراسم در این باره گفت: در مجتمع غنی سازی شهید احمدی روشن پس از راه‌اندازی و بهره‌برداری از زنجیره‌های غنی سازی و تولید مقادیری از پسمان پرتوزا و برخی نیاز‌های دیگر، طراحی و ساخت مرکز مدیریت پسمان‌های غنی سازی به منظور جمع آوری پسمان‌ها، طبقه بندی، پیش آمایش، آمایش، آماده سازی، تثبیت و انبارش موقت پسمان‌های جامد پرتوزا و عملیات رفع آلودگی از ماشین‌های سانتریفیوژ و سایر تجهیزات فرآیندی در دستورکار سازمان انرژی اتمی ایران قرار گرفت. طراحی و ساخت و اجرای این مرکز از سال 1394 آغاز شد. این مرکز دارای زیربنای تقریبی پنج هزار و 600 متر مربع می‌باشد و شامل چهار بخش اصلی، عملیات پسمانداری مواد جامد پرتوزا، عملیات رفع آلودگی از ماشین‌های سانتریفیوژ از IR1 تا IR8 و سایر تجهیزات غنی سازی شامل مخازن، پمپ‌های خلاء و انواع شیرها، عملیات شستشو و سرویس سیلندر‌های خوراک دهی و جمع آوری UF6، آمایش خاک‌ها و حلال‌های آلی آلوده، خشک نبودن پسماند‌های مرطوب و رفع آلودگی وسایل نقلیه آلوده در بخش‌های مختلف آن با رعایت مسائل ایمنی و استاندارد انجام می‌شود. تجهیزات اصلی مرکز شامل خردکننده صنعتی، دستگاه فشرده ساز، دستگاه برش، حوضچه‌های رفع آلودگی، پکیج بازیابی و تصفیه روغن، بسته‌بندی و ابزار دمونتاژ ماشین سانتریفیوژ و سایر تجهیزات فرآیندی با هدف مدیریت پسمان‌های غنی سازی در فاز اول تا آستانه غنی سازی به میزان 190 هزار سو طراحی، اجرا نصب و راه‌اندازی شده است که این ظرفیت در آینده تا یک میلیون سو قابل افزایش است.

به گزارش فارس، روحانی در این باره گفت: برای ما بسیار خوشحال کننده است که سایت نطنز در هر سال یک بخش مهم آن تکمیل و افتتاح می‌شود. پارسال بخش اختلاط آن افتتاح شد و امسال بخش پسمانداری افتتاح شد که این‌ها جز‌های لاینفک غنی سازی در نطنز است که بحمدالله هر بخش آن تکمیل میَ‌شود.

رئیس جمهور به نام خداوند بزرگ و با برکت ایام مبارک ماه رجب و اعیاد شعبانیه راه‌اندازی واحد رفع آلودگی و مدیریت پسماندسازی در سایت نطنز را اعلام کرد.

*بهر‌ه برداری از دستگاه شتاب دهنده الکترون خطی پزشکی به نام امید

به گزارش فارس، دستگاه شتاب دهنده الکترون خطی پزشکی به نام «امید» با انرژی 6 مگاالکترون ولت نیز دستاورد دیگری بود که امروز با دستور رئیس جمهور مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

در این خصوص «طاهره چنگیز» رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: با بهره‌گیری از توان متخصصان داخلی در پروژه‌ای با همکاری مشترک سازمان انرژی اتمی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و یکی از شرکت‌های دانش بنیان موفق به بومی سازی دانش فنی و ساخت دستگاه شتاب دهنده الکترون خطی پزشکی شدیم.

رئیس جمهور هم با تشکر از زحماتی که این سازمان در زمینه سلامت مردم انجام می‌دهد و با بیان اینکه این طرحی است که در زمینه پزشکی استفاده می‌شود، به نام خداوند بزرگ و با توسل به روح سالار شهیدان حضرت ابی عبدالله الحسین طراحی و ساخت شتاب دهنده خطی پزشکی در اصفهان شهرک سلامت را صادر کرد.

*رونمایی از رادیوداروی پیشرفته در تشخیص و درمان سرطان کبد

به گزارش خبرنگار فارس، در این مراسم از دستاورد‌های زیر توسط روحانی و صالحی در سالن اجلاس سران رونمایی شد از جمله سیستم کنسولی سامانه سنجش فرآیندی، سامانه کوانتوم تکنولوژی یا در هم تنیدگی کوانتومی، دستگاه سانتریفیوژ زونال پیوسته، دستگاه FTIR که با رونمایی از این دستاورد، جمهوری اسلامی ایران در جایگاه پنجمین کشور دارنده این فناوری قرار خواهد گرفت. همچنین در این مراسم از رادیوداروی پیشرفته در تشخیص و درمان سرطان کبد رونمایی شد که با این رونمای جمهوری اسلامی ایران در جایگاه دوم جهان قرار می‌گیرد و نمونه اکسیژن 18 هم توسط رئیس جمهور رونمایی شد.

حاضران در این مراسم با اهتزاز پرچم‌های جمهوری اسلامی ایران در دست‌هایشان، دانشمندان هسته‌ای کشور را مورد تشویق قرار دادند.

به گزارش فارس، علی اصغر زارعان دستیار رئیس سازمان انرژی اتمی در امور اجرایی و دبیر ستاد برگزاری مراسم روز ملی فناوری هسته‌ای روز یکشنبه (18 فروردین ماه) در نشستی خبری در این باره عنوان کرد: امسال 114 دستاورد رونمایی می‌شود، البته 155 دستاورد به دبیرخانه و ستاد مراسم واصل شده و بعد از ممیزی 114 دستاورد انتخاب شده است.

وی عنوان کرد: 5 دستاورد داخل سالن اصلی رونمایی می‌شود و 4 دستاورد به صورت ویدئو کنفرانس رونمایی می‌شود شامل دو دستاورد در سایت نطنز (شهید احمدی روشن) که پروژه‌های بسیار ویژه‌ای است و یکی از آن‌ها حتی در بعد بین‌المللی می‌تواند اثربخش باشد. یک پروژه ملی در فردو و یک پروژه هم در اصفهان.
وی افزود: 105 دستاورد در سالن جنبی محل برگزاری مراسم با حضور رئیس جمهور، تعدادی از وزرا و مسئولان کشوری و لشکری رونمایی خواهد شد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان