جولیو ناتا در 26 فوریه سال 1903 میلادی در شهر ایمپریای ایتالیا متولد شد. بعد از پایان دورهی دبیرستان وارد دانشگاه فنی میلان شد و از این دانشگاه در سال 1924 مدرک کارشناسی مهندسی شیمی دریافت کرد. در سال 1927 با قبولی در امتحان استادی توانست بهعنوان استاد رشتهی شیمی در دانشگاه میلان مشغول به کار شود.
جولیو ناتا در سال 1933، استاد تمام رشتهی شیمی دانشگاه پاویا شد و تا سال 1935 در آنجا باقی ماند تا اینکه بهعنوان استاد تمام رشته فیزیک شیمی دانشگاه رم انتخاب شد. وی در این دوران ریاست تعدادی مؤسسه تحقیقاتی در رشته فیزیک شیمی را بر عهده گرفت و در همین دوران بهصورت اتفاقی با دکتر کارل زیگلر آلمانی آشنا شد و بهبودی که وی در روش زیگلر ایجاد کرد و به کاتالیزور زیگلر-ناتا مشهور است، تبدیل به بزرگترین دستاورد علمی وی شد که جایزهی نوبل شیمی سال 1963 را برای وی و دکتر زیگلر به همراه داشت. کارل زیگلر، شیمیدان سرشناس آلمانی بود که در دوران بعد از جنگ جهانی دوم با مشکلات فراوانی به خاطر همکاریهای قبلی خود با حکومت نازی مواجه شده بود. زیگلر با اینکه تمایلی به فعالیتهای سیاسی نداشت، قبل از جنگ جهانی دوم از حزب نازی آلمان حمایت میکرد و به همین خاطر بعد از پایان جنگ تحت فشار شدید متفقین قرار داشت. او در این شرایط بسیاری از دستاوردهای خود را مخفی کرده بود و از مطرح کردن آنها بیم داشت که یکی از این دستاوردها در خصوص پلیمرها بود.
در سال 1952 دکتر کارل زیگلر در مورد یک کاتالیزور که توسط وی کشف شده بود با یک شرکت ایتالیایی برای تولید انبوه مذاکره کرد و اطلاعاتش درباره این کاتالیزور را در اختیار آنها قرار داد. در آن دوران کشور آلمان و دانشمندان آلمانی با مشکلات مالی شدید روبرو بودند و دکتر زیگلر این مذاکره را با هدف تولید انبوه و کسب درآمد انجام داد. در این دوران جولیو ناتا بهعنوان مشاور در همان شرکت ایتالیایی مشغول کار بود و زمانی که اطلاعات کاتالیزور جدید دکتر زیگلر را مشاهده کرد، شگفتزده شد. جولیو ناتا کاتالیزور زیگلر را کمی اصلاح کرد و پیشنهاد تولید انبوه پلیاتیلن، اتیلن و پروپیلن را به شرکت ایتالیایی ارائه کرد. موضوع کاتالیزور زیگلر در زمینه ترکیب پلیمرها آنقدر مهم بود که جوامع علمی بهسرعت از این موضوع مطلع شدند و کشف دکتر کارل زیگلر جهانی شد. به لطف همین کشف، در سال 1963 جایزهی نوبل شیمی به کارل زیگلر و جولیو ناتا اختصاص یافت.
از دیگر اتفاقات مهم روز 2 می میتوان به کشته شدن اسامه بن لادن توسط نیروهای ویژهی ارتش آمریکا در پاکستان اشاره کرد. این اتفاق در سال 2011 افتاده است.
این مطلب در تاریخ 12 اردیبهشت 1396 بهروزرسانی شده است.