حتما این جمله معروف را شنیده اید که پا قلب دوم ماست و مراقبت از آن بسیار پر اهمیت است. خرید کفش مناسب یکی از راه های مراقبت از این عضو مهم بدن است و مطمئنا برایتان پیش آمده است که راه رفتن با کفش نامناسب موجب درد و کوفتگی پای شما می شود.
انتخاب کفش مناسب و راحت پا صدمات ناشی از آن بر قسمت های مختلف پا را کاهش می دهد اما به نظرتان خرید یک کفش مناسب کار راحتی است ! اگر انتخاب یک کفش مناسب برای شما دشوار است این مقاله را از دست ندهید و با دقت بیشتری نسبت به انتخاب کفش مناسب اقدام نمایید.
نکات مهم خرید کفش
خرید کفش مهم ترین وظیفه کفش حفاظت از پا و ممانعت از آسیب رسیدن به آن است ولی متاسفانه بسیاری از کفش ها به پا آسیب میرسانند. کفش نامناسب یکی از علل مهم بسیاری از بیماری های پا است و می تواند موجب بروز بیماری هایی مانند انحراف شست پا، سائیدگی شست پا، میخچه، انگشت چکشی و فرو رفتن ناخن در انگشت شود. کفش جدای از زیبایی باید با دوام و راحت هم باشد.
انتخاب کفش مناسب
کفش مهم ترین پوشاکی است که سالیانه برای خرید آن هزینه میشود. پای انسان، قلب دوم بدن اوست و مسلماً کفش هم به عنوان محافظ قلب دوم بدن، باید به اندازه کافی پا را از خطرات و آسیبهای احتمالی مراقبت کند. اما اگر کفش که خریده شده است، مناسب پا نباشد و به اصطلاح بعد از مدتی راه رفتن با کفش پاشنه پا، قوزک پا و یا زردپی پا درد بگیرد و آسیب ببیند. انتخاب کفش مناسب میتواند جلوی تمام این اتفاقات را بگیرد.
کفش استاندارد: یک کفش استاندارد، سه مشخصه بارز دارد * کفش استاندارد باید جنس خوب داشته باشد. * پاشنه استاندارد کفش بسیار مهم است. * قالب و پنجه کفش باید استاندارد باشد.
کفش هم اندازه با سایز پایتان بپوشید
برای خرید یک کفش مناسب، مطمئن شوید که سایز پایتان تغییر نکرده باشد زیرا به مرور زمان یکی از پاها بزرگ تر یا کوچک تر از پای دیگر می شود.
انتخاب کفش طبی برای جلوگیری از کمر درد
برای رهایی از کمر درد با حاسسیت بیشتری کفش هایتان را انتخاب کنید و از کفش های طبی استفاده نمایید چرا که پوشیدن کفش نا مناسب گاهی موجب کمر درد می شود.
کفه کفش هایتان را با دقت بیشتری انتخاب کنید
برای انتخاب کفش مناسب حتما باید کفه کفش هایتان را با دقت بیشتری انتخاب کنید. مثلا اگر می خواهید یک کفش پیاده روی مناسب انتخاب کنید، کفشی را انتخاب نمایید که کفه آن نازک نباشد زیرا هنگام پیاده روی فشار زیادی به پاشنه پا وارد می شود و اگر کفی کفش نازک باشد مچ درد خواهد گرفت.
هنگام پیاده روی، حرکت و تماس پا با زمین از پاشنه به سمت پنجه است، کفشی که کفه آن انعطاف پذیری زیادی دارد، انتخاب نمایید.
کفش مناسب با شرایط تان بپوشید
اگر دیابتی هستید باید با آگاهی از بیماری و شرایط آن انتخاب صحیح داشته باشید اما ممکن است انتخاب های شما به دلیل این بیماری محدود باشد.
نکات مهم و ضروری هنگام خرید کفش
1- سعی کنید خرید کفش را در انتهای روز انجام دهید چون در طول روز و پیاده روی پا ورم می کند و بزرگ تر می شود.
2- سایز کفش خود را بدانید، برخی افراد دو سایز هستند، ممکن است پای چپ و راست آن ها کمی با هم تفاوت داشته باشند. این افراد باید به خوبی سایز پاهای خود را دانسته و بر اساس آن خرید کنند.
3- از خرید کفش های با کفی بسیار ضخیم یا پاشنه بلند پرهیز کنید.
4- کف زیر کفش نباید صاف باشد بلکه باید آجدار بوده تا از لیز خوردن جلوگیری کند. کفشی که کف آن لغزنده و سُر است، کفش مناسبی نیست.
5- کفش سبک بخرید، اگر جنس کفش مناسب و مرغوب باشد وزن آن هم در یک حد مناسب است کفش های بی کیفیت اغلب وزن بیشتری دارند و در پا احساس سنگینی بوجود می آورد. پس سعی کنید کفشی راحت و سبک خریداری کنید.
6- قالب کفشهای مختلف متفاوت است بنابراین به صرف سایز کفش، آن را نخرید.
7- بهترین قالب کفش مدلی است که یک تا 2 سانتیمتر پاشنه داشته و قسمت جلویی آن گرد باشد.
8- بدترین مدل کفش مدلی است که بیش از چند سانتیمتر پاشنه داشته و نوک تیز باشد. کفش های نوک تیز به دلیل نوع طراحی که دارند به انگشتان پا آسیب می رسانند و آن ها را تحت فشار ثرارر می دهند و باعث دفرمه شدن پا و انگشتان می شود.
9- کفش باید انعطاف لازم را داشته باشد زیرا حالت سفتی در آن مانع راه رفتن طبیعی شده و باعث ایجاد پینه و میخچه در پا میشود.
10- هرگز کفشی را که تنگ است به خیال اینکه جا باز میکند، نخرید.
11- صندلهای لاانگشتی که در فصل تابستان بسیار متداول میشود، انتخاب بسیار بدی است زیرا پوشیدن این مدلها باعث تغییر در نحوه حرکات عادی و طبیعی شده و در نهایت به پاها و زانو آسیب میرسانند.
12- به آستر و پوشش داخلی کفش توجه کنید، کفشی را بخرید که از کیفیت پوشش داخلی آن مطمئن باشید و بدانید باعث عرق کردن و بو گرفتن پاها نمی شود و هنگام راه رفتن راحتی و آرامش را هم برای پاهای شما بوجود می آورند.
13- کفش های رو باز، مچ پا را نگه نمیدارد. این کفش ها به خصوص برای کودکان ایمنی چندانی ندارند.
14- قسمت جلویی کفش که فضای لازم برای حفظ انگشتان را تامین میکند، باید گرد باشد. مدلهای به اصطلاح نوک تیز فضای کمی را برای انگشتان تامین میکنند و به همین علت توصیه نمیشود.
15- توجه داشته باشید فضای اضافی جلوی کفش باعث میشود که پا درون آن بلغزد و تاول بزند. بهتر است بین نوک بلندترین انگشت پا و نوک کفش حدود یک سانتیمتر فاصله باشد.
16- جنس رویه کفش بسیار مهم است. بهترین رویه برای کفش، همان رویه چرم طبیعی است. چرم طبیعی، به علت دارابودن منافذ طبیعی در بافتش، امکان تبادل هوا میان بیرون و داخل کفش را فراهم میکند. رویه مصنوعی به علت عدم تبادل هوا، باعث بوی بد پا و عرق کردن بیش از حد آن میشود.
17- برای خرید کفش اگر لازم است جوراب بپوشید.
اندازه های مختلف پاشنهی کفش
کفش های تخت
شاید شما هم از آن دسته افرادی هستید که برای کفش های تخت و ساده ساخته شده اید. احتمالاً هر وقت خواستهاید کفش پاشنه بلند بپوشید کمی تلوتلو خورده اید و بعد با پادرد آن را کنار گذاشته اید. پیشنهاد ما این است که تمرین پاشنه بلند پوشیدن را با پاشنه های پهن آغاز کنید. قرار نیست همه کفش هایی با پاشنه های باریک به پا کنند.
البته کفش های تخت نیز کفش های ایده آلی برای سلامت پاهای شما نیستند اما حداقل این توان را به شما می دهند که در روز چند کیلومتر راه بروید و یا سرعت انجام کارهای خود را حفظ کنید.
اگر نمی توانید کفش پاشنه دار بپوشید نگران نباشید کفش های تخت با بسیاری از لباس های شما هماهنگ هستند اما اگر می خواهید به پوشیدن کفش های پاشنه بلند و باریک حتی برای یک مهمانی یک ساعته عادت کنید، با پاشنه های سه یا پنج سانتیمتری آغاز کنید.
کفش های تخت با بسیاری از لباس های شما هماهنگ هستند.
پاشنه پنج سانتیمتری
در میان پاشنه های بلند، این مورد شرایط خوبی را فراهم می کند که بتوانید مانند زمانی که کفش های تخت می پوشید، گام های بلند بردارید؛ پاشنه هایی که در عین حال به پای شما نیز فشار زیادی وارد نمی کند.
این پاشنه برای کفش های پشت باز، کفش هایی که با بند در پشت مچ پا بسته می شوند، مناسب است. اما اگر باز هم ترجیح می دهید که با پاشنه ی کوتاهتر راه بروید، یک پاشنه ی سه سانتیمتری را انتخاب کنید. هر دوی این پاشنه ها برای کسانی که هنوز به کفش پاشنه بلند عادت ندارند، می خواهند در محیط های رسمی کفش پاشنه دار داشته باشند و نیز افرادی که به دلیل مشکلات پادرد و یا ستون فقرات، توان پوشیدن پاشنه های بلندتر را ندارند، مناسب است.
پاشنه 5 سانتی برای کفش های پشت باز، که با بند در پشت مچ پا بسته می شوند، مناسب است.
پاشنه هفت سانتیمتری
کلاسیک ترین اندازهی پاشنهی کفش است. پاشنه ای مناسب و متداول در مراسم رسمی و مهمانی ها؛ در عین حال بهترین گزینه ی ممکن برای لباس های شب، پیراهن ها و دامن ها. اگر طرفدار پاشنه های هفت سانتیمتری باریک نیستید، پاشنه های پهن این اندازه نیز به همان اندازه مرسوم هستند.
اگر به پاشنه های بلند عادت دارید و نمی خواهید پاشنهی کفشتان خیلی اغراق داشته باشد، مناسب ترین اندازه را انتخاب کرده اید.
پاشنه 10 سانتیمتری
برای مهمانیها و مراسم غیر کاری مناسب است. پا با این پاشنه زیباترین حالت خود را خواهد داشت به شرط آنکه آرام و با طمأنینه راه بروید. بیشتر خانمها ترجیح میدهند کفشهای با پاشنه ی 10 سانتیمتری و بلندتر از آن، یک پلتفرم حداقل دو سانتیمتری نیز داشته باشند؛ منظور از پلتفرم، کفی زیر پنجهی کفش است. با این پلتفرم پا حالت طبیعی خود را بیشتر حفظ میکند و حفظ تعادل در هنگام قدم برداشتن راحتتر می شود.
پاشنه 12 سانتیمتری
شما را بسیار مجلل و پر زرق و برق نشان میدهند اما انتظار نداشته باشید که بتوانید با آنها بهراحتی راه بروید. همچنین فکر پاشنههایی با این ارتفاع و بدون پلتفرم را از سرتان بیرون کنید.
پاشنه 14 سانتیمتری
این پاشنه ها بیش از آنچه فکر کنید مجلل اند! پاشنه هایی که غیر قابل پوشیدن هستند مگر آنکه یک حرفه ای تمام عیار و یا یک سوپر مدل باشید!
منبع :بیتوته
بیشتر بخوانید: