ماهان شبکه ایرانیان

۱۴ اردیبهشت؛ سالگرد مرگ آیزاک بارو ریاضیدان و خداشناس سرشناس انگلیسی

۳۴۰ سال پیش در چنین روزی (۴ می سال ۱۶۷۷ میلادی)، آیزاک بارو، ریاضیدان مسیحی در شهر لندن دیده از جهان فروبست. وی یکی از بزرگ‌ترین ریاضیدانان عصر خود بود.

14 اردیبهشت؛ سالگرد مرگ آیزاک بارو ریاضیدان و خداشناس سرشناس انگلیسی

آیزاک بارو در اکتبر سال 1630 میلادی در لندن متولد شد. زمانی که آیزاک 4 سال داشت مادرش را به خاطر بیماری از دست داد و سپس پدرش او را نزد پدربزرگش فرستاد تا نزد او پرورش یابد. آیزاک تحصیلات خود را در مدرسه چارترهاوس آغاز کرد و سپس به مدرسه فلستد رفت و در آنجا به فراگیری زبان یونانی، زبان لاتین و منطق پرداخت و خود را برای ورود به دانشگاه آماده کرد. او سپس وارد کالج ترینیتی در کمبریج شد و در این دانشگاه به تحصیل پرداخت و با تلاش فراوان توانست به‌عنوان دانشجوی ممتاز در سال 1648 فارغ‌التحصیل شود. آیزاک بارو تحصیلات خود را ادامه داد و فوق لیسانسش را در سال 1652 از دانشگاه کمبریج دریافت کرد. او بعد از فارغ‌التحصیلی چند سال در کالج دانشگاه باقی ماند و حتی به وی پیشنهاد استادی زبان یونانی در دانشگاه داده شد؛ اما آیزاک این پیشنهاد را نپذیرفت و ترجیح داد به سفر خارج از کشور بپردازد و بدین ترتیب چهار سال بعد را در کشورهای ایتالیا، فرانسه و عثمانی سپری کرد.

آیزاک بارو بعد از سفرهای زیاد و ماجراجویی‌های فراوان سرانجام سال 1659 به انگلستان بازگشت. بعد از بازگشت به انگلستان به‌عنوان استاد مذاهب یونانی در دانشگاه کمبریج مشغول به کار شد، سال 1662 به خاطر مهارت بالا در ریاضیات به‌عنوان استاد علم هندسه در کالج گرشهام مشغول به تدریس شد و سال 1663 به‌عنوان اولین دارنده‌ی کرسی ریاضیات لوکاسین دانشگاه کمبریج انتخاب شد. کرسی ریاضیات لوکاسین، یک سمت معتبر علمی در جهان است که در سال 1663 به وسیله‌ی هنری لوکاس در دانشگاه کمبریج انگلستان ایجاد شد. آیزاک بارو تا سال 1669 این کرسی را در اختیار داشت و بعد از آن نوبت به آیزاک نیوتن رسید تا در  این سمت فعالیت کند. در این دوران، آیزاک بارو دستاوردهای مهم خود را منتشر کرد و به تربیت افرادی نظیر آیزاک نیوتن پرداخت که به‌شدت تحت تأثیر وی قرار داشت.

آیزاک بارو نخست دستاوردهای مهم خود را در هندسه منتشر کرد و زیربنای نظریه حساب دیفرانسیل و انتگرال را پی‌ریزی کرد و در ادامه دانش خود را در فیزیک نور منتشر کرد که آن نیز زیربنایی بود برای گسترش علم فیزیک نور. آیزاک بارو که استاد آیزاک نیوتن بود در سال 1669 از کرسی‌های استادی خود استعفا داد و آیزاک نیوتن را به‌عنوان جانشین خود پیشنهاد و از وی حمایت کرد. بعد از آن آیزاک بارو بیشتر زمان خود را صرف ساخت و توسعه کتابخانه دانشگاه کرد و تا پایان عمر در آنجا باقی ماند.

آیزاک بارو، در تاریخ 4 می سال 1677 در سن 46 سالگی دیده از جهان فروبست.

از اتفاقات مهم روز 14 اردیبهشت (4 می) می‌توان به تولد موسیقی‌دان ایتالیایی، بارتولومئو کریستوفوری در سال 1655 اشاره کرد که مخترع ساز پیانو است. کانو جیگارو، بنیان‌گذار ژاپنی ورزش جودو نیز در این روز و در سال 1860 فوت کرده است.

این مطلب در تاریخ 1‍4 اردیبهشت 1396 به‌روزرسانی شده است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان