ماهان شبکه ایرانیان

خط و نشان برای گرانفروشان برنج/رشد۱۵۰درصدی قیمت هرکیلو گوسفند زنده

خبرگزاری مهر: به نقل از وزارت صنعت، معدن و تجارت، محمدرضا کلامی اظهار داشت: طبق مصوبه ستاد تنظیم بازار مقرر بود عرضه خرما با قیمتی 10 تا 15 درصد کمتر از بهای مصوب میادین میوه و تره‌بار عرضه شود و اقدامات لازم در این حوزه طبق اعلام مسئولان این حوزه صورت گرفته است.

وی با اشاره به اینکه با هدف حمایت از سفره خانوار عرضه بسیاری از اقلام مهم و پرمصرف در میادین میوه و تره‌بار با قیمت‌هایی پایین‌تر از سطح شهر آغاز شده است، گفت: خوشبختانه مرغ در بازار بدون مشکل در حال توزیع است و کمبودی در این بخش وجود ندارد.

مدیر کل دفتر برنامه ریزی تأمین، توزیع و تنظیم بازار ادامه داد: بسیاری از کالاهای اساسی با نرخ‌های ترجیحی در میادین توزیع می‌شوند، به عنوان مثال برنج تولید داخل نیز در تخفیفات ماه مبارک رمضان در میادین عرضه می‌شود.

وی در پاسخ به این سوال که ارز مبنای واردات برنج آیا تغییر کرده است؟ یا خیر گفت: واردات برنج همچنان با ارز 4200 تومانی ادامه دارد و بررسی‌ها نشان می‌دهد تولید برنج در سال جاری بیش از سال گذشته خواهد بود.

کلامی در پاسخ به این سوال که آیا کمبودی در بازار برنج وجود دارد یا خیر؟ تاکید کرد: بازار با کمبودی مواجه نیست، بررسی‌ها نشان می‌دهد سیل آسیبی به تولید برنج کشور نزده است از این رو دستگاه‌های نظارتی با کسانی که قصد آشفته کردن بازار برنج را دارند، برخورد لازم را خواهند کرد.

وی در توضیح این مطلب ادامه داد: نه تنها میزان ذخایر برنج کشور دو برابر سال گذشته است بلکه آمار موید رشد قابل توجه میزان واردات برنج در سال 97 است.

این مقام مسئول در وزارت صنعت، معدن و تجارت در بخش دیگری از سخنانش تاکید کرد: در راستای مدیریت تأمین برنج کشور و با توجه به ضرورت جلوگیری از سواستفاده برخی از اعمال ممنوعیت فصلی و از طرفی قابل نگهداری بودن کالایی مانند برنج در سال جاری، ممنوعیت فصلی واردات برنج لغو گردیده است.

کلامی در جواب پرسشی در خصوص اقدامات صورت گرفته برای توزیع کالاهای اساسی در ماه مبارک رمضان تاکید کرد: ستاد تنظیم بازار پیش از این با هدف تأمین اقلام اساسی مورد نیاز خانوار پیش بینی‌هایی در خصوص برگزاری فروش فوق العاده کالا در سراسر کشور داشت. در این راستا ستاد تنظیم بازار در هر استان می‌تواند به فراخور نیاز برای برگزاری نمایشگاه ضیافت نیز تصمیماتی اتخاذ نماید و اقدامات لازم در این حوزه نیز صورت گرفته است.

قیمت مرغ به 12 هزار تومان رسید
چهارآیین از افزایش 400 تومانی نرخ مرغ خبر داد و گفت: امروز قیمت هر کیلو مرغ آماده به طبخ در خرده فروشی‌ها 12 هزار تومان است.

برومند چهار آیین عضو هیئت مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، از افزایش 400 تومانی نرخ مرغ در بازار خبر داد و گفت: امروز نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری 7 هزار و 500 تا 8 هزار و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشی‌ها 11 هزار و 500 تا 12 هزار تومان است.

وی افزود: اگرچه قیمت مرغ ناشی از کاهش جوجه ریزی و پیش بینی‌های صورت گرفته در بازار افزایش یافته است، اما مرغداران همچنان در حاشیه زیان هستند.

چهار آیین نرخ واقعی هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری را 9 هزار و 200 و مرغ گرم در خرده فروشی‌ها را 13 تا 14 هزار تومان اعلام کرد و گفت: این در حالی است که مرغداران در فروش هر کیلو مرغ زنده یک هزار و 200 تا یک هزار و 500 و مرغ آماده به طبخ 2 تا 2 هزار و 500 تومان روبرو هستند.

وی از زیان روزانه 8 میلیارد تومانی مرغداران خبر داد و افزود: اگر ستاد تنظیم بازار هر چه سریع‌تر نرخ مصوب مرغ را اعلام نکند، استمرار این روند به قیمت نابودی صنعت تمام می‌شود.

عضو هیئت مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی قیمت مرغ در بازار را پیش بینی کرد و گفت: با توجه به شرایط کنونی عرضه و تقاضا پیش بینی می‌شود که قیمت مرغ تا عید فطر با تلورانس 200 تا 300 تومان در نوسان باشد.

چهار آیین با اشاره به اینکه قیمت نهاده‌های دامی در بازار همچنان آشفته است، بیان کرد: هم اکنون مرغداران هر کیلو کنجاله سویا را با نرخ 4 هزار و 200 تا 4 هزار و 300 و ذرت یک هزار و 750 تومان از بازار آزاد خریداری می‌کنند که این امر بر افزایش هزینه‌های تولید دامن می‌زند.

به گفته وی، قیمت کنونی هر کیلو کنجاله سویا در بازار آزاد با نرخ مصوب حدود یک هزار و 800 و ذرت 400 تومان فاصله دارد.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه کنجاله سویا طی روز‌های اخیر یک هزار و 300 تومان در بازار کاهش داشته است، افزود: قیمت ذرت نسبت به ماه‌های اخیر تغییری نداشته است و همواره پیش بینی می‌شود که ظرف 2 هفته آینده قیمت کنجاله سویا در همین حد باقی بماند.

چهار آیین در پایان درباره تاثیر حذف ارز 4200 تومانی بر قیمت تمام شده تولید مرغ تصریح کرد: اگر تصمیم اخیر دولت مبنی بر تغییر ارز واردات نهاده‌های دامی از 4200 به نیما اجرایی شود، از این رو قیمت تمام شده تولید مجدد باید محاسبه شود چرا که دیگر نرخ واقعی مرغ زنده 9 هزار و 200 تومان نخواهد بود.

نرخ تخم مرغ به کیلویی 4 هزار و 200 تومان رسید

باشگاه خبرنگاران نوشت: نبی پور از کاهش نرخ تخم مرغ در بازار خبر داد و گفت:هم اکنون متوسط نرخ هر کیلو تخم مرغ درب مرغداری 4 هزار و 200 تومان است.

ناصر نبی پور رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار استان تهران از کاهش نرخ تخم مرغ در بازار خبر داد و گفت: هم اکنون متوسط نرخ هر کیلو تخم مرغ درب مرغداری 4 هزار و 200 معادل شانه‌ای 8 هزار و 400 تومان است.

وی افزود: با توجه به آنکه مرغداران در فروش هر کیلو تخم مرغ با زیان حداقل 3 هزار تومانی روبرو هستند، از این رو گله‌های جوان خود را به کشتارگاه می‌برند که این امر فاجعه‌ای بیش نیست.

نبی پور ادامه داد: با استمرار روند کنونی ظرف 5 تا 6 ماه آینده باید منتظر فروش هر کیلو تخم مرغ با نرخ 10 هزار تومان درب مرغداری یا تامین نیاز کشور از خارج بود.

این مقام مسئول قیمت تمام شده هر کیلو تخم مرغ از سوی مسئولان دولتی را 7 هزار و 500 تومان اعلام کرد و افزود: از دیدگاه تشکل‌ها قیمت تمام شده هر کیلو تخم مرغ 8 هزار و 400 تومان است که این نرخ با قیمت فروش فاصله معناداری دارد.
به گفته وی، با توجه به نرخ کنونی تخم مرغ درب مرغداری، مرغداران گله‌های جوان خود را به کشتارگاه می‌برند که در 6 ماه آینده عواقب این امر مشخص خواهد شد.

نبی پور با انتقاد از سکوت مسئولان دولتی نسبت به شرایط فعلی بازار تخم مرغ بیان کرد: با وجود زیان حداقل 3 هزار تومانی مرغداران در فروش هر کیلو تخم مرغ، هیچ گونه حمایتی از مرغداران صورت نمی‌گیرد. این در حالی است که در مواقعی که قیمت بالاست، دستگاه‌های نظارتی برای جریمه کردن مرتب به سراغ ما می‌آیند.

رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار درباره آخرین وضعیت صادرات تخم مرغ اظهار کرد: با وجود رفع ممنوعیت، تاکنون توفیقی در صادرات نداشتیم وتن‌ها مقادیری به صورت غیر قانونی به افغانستان صادر شده است.

وی با بیان اینکه مرغداران روزانه با مازاد حداقل 300 تنی تولید مواجه هستند، گفت: در شرایطی که مازاد تولید برای مرغداران درد سر ساز شده است، پشتیبانی امور دام از ترکیه اقدام به می‌کند و در واکنش به انتقاد مرغداران می‌گوید مقادیر واردات مربوط به خرید قبلی است.

نبی پور با اشاره به اینکه بازار نهاده‌های دامی همچنان آشفته است، بیان کرد: با توجه به آنکه راننده‌ها برای هر تن نهاده دامی 200 تا 300 هزار تومان پشت بارنامه دریافت می‌کند، از این رو این امر بر افزایش هزینه‌های تولید دامن می‌زند.

این مقام مسئول نرخ کنونی هر کیلو کنجاله سویا در بازار آزاد را 4 هزار و 500 تا 4 هزار و 600 و ذرت یک هزار و 600 تا یک هزار و 700 تومان اعلام کرد و گفت: با توجه به مشکلات حمل و نقل، نهاده خریداری شده مرغداران مربوط به تاریخ بهمن هنوز به آن‌ها تحویل داده نشده است که با این وجود مرغداران مجبورند نیاز خود را با نرخ آزاد از بازار خریداری می‌کنند.

رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار استان تهران در پایان قیمت تخم مرغ در بازار پیش بینی کرد و گفت: با استمرار شرایط کنونی بازار، تولید دوام زیادی نخواهد داشت چرا که گله‌های 60 و 70 هفته به کشتارگاه می‌روند. به عنوان مثال یک واحدی که روزانه 10 تن تخم مرغ تولید می‌کند روزانه رقمی حدود 30 میلیون تومان باید از جیب دهد که بدیهی است که با ادامه این روند تولید و صنعت مرغداری نابود می‌شود.


میانگین قیمتی محصولات کشاورزی/رشد150درصدی قیمت هرکیلو گوسفند زنده

در زمستان سال ١٣٩٧ قیمت فروش یک کیلوگرم گوسفند و بره زنده در کل کشور ٤١٦ هزار و ٥٨٩ ریال بوده است که نسبت به فصل مشابه سال ٩٦ معادل 150.1 درصد افزایش داشته است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مرکز آمار ایران، قیمت فروش یک کیلوگرم ذرت دانه‌ای در زمستان سال ١٣٩٧ در کل کشور ١٧٩٩١ ریال بوده است. قیمت فروش این محصول نسبت به فصل مشابه سال ٩٦، معادل 0.4 درصد کاهش داشته است.

در زمستان سال ١٣٩٧ قیمت فروش یک کیلوگرم پیاز در کل کشور ٣٥٦٢٦ ریال بوده است. استان هرمزگان با ٤٨٠٠٨ ریال بالاترین قیمت و استان سیستان و بلوچستان با ١٨٠٨٨ ریال پایین‌ترین قیمت فروش را در کل کشور داشته اند. قیمت فروش این محصول نسبت به فصل مشابه سال قبل 280.9 درصد افزایش داشته است.

در زمستان سال ١٣٩٧ قیمت فروش یک کیلوگرم گوسفند و بره زنده در کل کشور ٤١٦٥٨٩ ریال بوده است. استان سیستان و بلوچستان با ٤٧٣٧٣٦ ریال بالاترین و استان کهگیلویه و بویراحمد با ٣١٦٧٥٣ ریال پایین‌ترین قیمت فروش را در کل کشور داشته اند. قیمت فروش این محصول نسبت به فصل مشابه سال ٩٦ معادل 150.1 درصد افزایش داشته است.

همچنین در فصل زمستان سال ١٣٩٧ قیمت فروش گاو پرواری کمتر از دو سال زنده در کل کشور از قرار هر کیلو ٣٥٩٠٣٣ ریال بوده است. استان تهران با ٤١٨٩٣٥ ریال بیشترین و استان البرز با ٢٤٣٧٤١ ریال کمترین قیمت فروش را در کل کشور داشته اند. قیمت فروش این محصول نسبت به فصل مشابه سال ٩٦ معادل 152.7 درصد افزایش یافته است.

در زمستان سال ١٣٩٧ قیمت فروش یک کیلوگرم شیر گوسفند چرخ نشده در کل کشور ٥٢٨٤٦ ریال بوده است که نسبت به فصل مشابه سال٩٦ افزایش 24.5 درصدی داشته است. استان آذربایجان شرقی با ٥٧٥٦٤ ریال بالاترین و استان سیستان و بلوچستان با ٢١٠٦٩ ریال پایین‌ترین قیمت فروش را در کل کشور داشته‌اند.اطلاعات بیشتر از طریق فایل پیوست قابل دستیابی است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان