ماهان شبکه ایرانیان

یاسین رامین چگونه اموال شرکت رشد را حیف و میل کرد؟

خبرگزاری تسنیم: درباره پرونده یاسین رامین در یکی - دو سال اخیر زیاد شنیده‌اید؛ پرونده‌ای که در ابتدا می‌گفتند مربوط به واردات شیر‌های خشک آلوده است، اما تکذیب و بعداً مشخص شد این پرونده مربوط به حیف و میل‌هایی است که رامین در مقام مدیرعامل شرکت رشد وابسته به جمعیت هلال احمر کرده و اکنون نیز از آن به عنوان «اختلاف مالی» یاد می‌کند.

ناگفته نماند که در این پرونده برای رامین از سوی شعبه 1058 دادگاه کیفری دو تهران ویژه کارکنان دولت اخیراً حکم صادر و این فرد جمعاً به 17 سال حبس محکوم شده است که در صورت قطعیت، مجازات اشد یعنی هفت سال حبس اجرا می‌شود.

نامبرده در گفت‌وگویی که اخیراً با بی بی سی داشته گفته «اتهامات من انتقال مال غیر و خیانت در امانت و مجموعاً 888 هزار یورو است.»

بر اساس پرونده تشکیل شده برای رامین، اتهام‌های او خیانت در امانت و دو فقره انتقال مال غیر است.

طبق اسناد و مدارک رسیده به دست خبرنگار قضایی خبرگزاری تسنیم، در مطلب پیش رو تخلفات رامین در پرونده شرکت رشد را بررسی می‌کنیم.

یاسین رامین از کارمندان سابق پیمانی جمعیت هلال احمر بوده که در تاریخ 24 دی سال 86 از سوی مدیرعامل وقت سازمان تدارکات پزشکی هلال احمر به عنوان عضو هیئت مدیره شرکت رشد معرفی و در تاریخ دهم آگوست 2009 میلادی (19 مرداد سال 88) توسط مجمع عمومی فوق‌العاده به عنوان مدیرعامل شرکت رشد انتخاب می‌شود.

قبل از مدیرعاملی رامین، جمعیت هلال احمر 65 درصد از سهام شرکت رشد را در اختیار داشت و از اولین اقدامات او پس از تعیین به عنوان مدیرعامل، خرید 35 درصد سهام باقی‌مانده و انتقال 100 درصد مالکیت شرکت رشد به هلال احمر است.

با این اقدام، سهامداران محلی شرکت رشد که امانت‌داری خود را قبلاً برای جمعیت هلال احمر به اثبات رسانده بودند، از نظارت بر اقدامات رامین کنار گذاشته می‌شوند. بر اساس نظر کارشناسی یک موسسه حسابرسی آلمانی، ارزش شرکت رشد در بدو مدیرعاملی رامین، 540 هزار یورو تعیین و بر اساس همین ارزیابی نیز 35 درصد سهام باقی مانده نیز توسط شرکت رشد خریداری می‌شود.

یکسال بعد از تعیین رامین به عنوان مدیرعامل شرکت رشد در آلمان، مدیرعامل وقت سازمان تدارکات پزشکی طی نامه‌ای از او می‌خواهد یک نسخه از صورت‌های مالی شرکت را به این سازمان ارسال کند و این درخواست در تاریخ 25 خرداد سال 90 و 28 تیر همان سال تکرار می‌شود.

وقتی وضعیت به اینجا می‌رسد، مدیرعامل وقت سازمان تدارکات پزشکی برای تعیین وضعیت شرکت رشد به رامین نامه می‌نویسدو می‌گوید: شایسته است در اسرع وقت نسبت به تعیین تکلیف دارایی‌ها، مالکیت و میزان بدهی، با هماهنگی معاون اجرایی سازمان (سازمان تدارکات پزشکی) اقدام کنید در غیر این صورت این سازمان هیچ گونه تعهدی در خصوص حمایت از آن شرکت را نداشته و برابر مقررات و ضوابط قانونی با شما برخورد می‌شود.

جالب اینکه رامین هیئت اعزامی سازمان تدارکات برای بررسی وضعیت شرکت رشد را نمی‌پذیرد و نهایتاً در تاریخ 20 فروردین سال 91، مدیرعامل وقت سازمان تدارکات پزشکی او را برای مشخص شدن وضعت نهایی شرکت به تهران می‌خواهد.

یاسین رامین که تا اینجای کار هیچ جوابی به مسئولان هلال احمر نمی‌داد، در تاریخ 21 فروردین 91 لب به سخن می‌گشاید و طی نامه‌ای به مسائل فرعی و حاشیه‌ای پرداخته و باز هم از دادن کوچکترین گزارش مالی به سازمان تدارکات خودداری می‌کند.

عدم همکاری رامین به عنوان مدیرعامل شرکت رشد با صاحب سرمایه اصلی یعنی سازمان تدارکات پزشکی جمعیت هلال احمر، منجر به این می‌شود که در تاریخ 30 خرداد سال 91 هلال احمر طی نامه‌ای رسمی اعلام می‌کند رامین از هرگونه اقدام تجاری و اقتصادی در شرکت رشد ممنوع است و یک نفر نیز به عنوان نماینده سازمان تدارکات برای رسیدگی به اسناد و مدارک شرکت رشد معرفی می‌شود، ولی رامین به رغم حضور نماینده هلال احمر در آلمان، از همکاری با وی به منظور حسابرسی و بررسی اسناد و مدارک مالی خودداری می‌کند و حتی محل نگهداری اسناد را به او نمی‌گوید.

جالب این است که رامین در تاریخ دهم شهریور سال 91 یعنی سه ماه پس از ممنوع شدن از فعالیت تجاری و اقتصادی در قالب مدیرعامل شرکت رشد، خودروی جگوار متعلق به شرکت را به ارزش 18 هزار یورو می‌فروشد که البته مدعی است این خودرو را بابت پرداخت دیون شرکت فروخته است.

ماجرا از این جا جالب‌تر می‌شود که معاون اجرایی وقت سازمان تدارکات پزشکی هلال احمر از شرکت رشد درخواست تحویل قالب پلانگر انسولین را می‌کند و متذکر می‌شود تمامی هزینه‌های ساخت آن (873 هزار یورو) به طرف آلمانی پرداخت شده است، ولی رامین طی نامه‌ای به سازمان تدارکات پزشکی اعلام می‌کند که این شرکت (رشد) بنا به نامه خودتان (سازمان تدارکات) تا اطلاع ثانوی از هرگونه فعالیت منع شده است و بعد هم مشخص می‌شود شرکت رشد به جای اینکه مبلغ مذکور را به طرف آلمانی پرداخت کند، به حساب ریالی خود در شعبه بانکی در کرج واریز کرده است.

سازمان تدارکات پزشکی که از رفتار‌های رامین به تنگ آمده بود، در تاریخ پنج اسفند سال 92 فرد جدیدی را به عنوان مدیرعامل شرکت رشد منصوب می‌کند. رامین که قرار بوده آبان سال 93 با مدیرعامل جدید شرکت برای انجام مراحل نقل و انتقال مدیرعاملی در آلمان ملاقات کند، با اخذ پنج هزار یورو تنخواه و هزینه بلیت هواپیما به مبلغ سه میلیون و 400 هزار تومان به آلمان می‌رود، اما سر قرار نمی‌رود و با استفاده از همین تنخواه دریافتی به آلمان رفته و در تاریخ هفتم خرداد 93 سهام شرکت رشد را به نام خود منتقل می‌کند.

مسئولان سازمان تدارکات پزشکی معتقدند هستند انتقال سهام شرکت رشد، آخرین ترفند رامین برای جلوگیری از دسترسی هلال احمر به اسناد و مدارک این شرکت بوده است و از این تاریخ به بعد، هلال احمر سمت خود را به عنوان صاحب سرمایه از دست می‌دهد و نهایتاً شرکت رشد در تاریخ دوم مهر سال 95 به علت فقدان دارایی منحل می‌شود.

بر خلاف آنچه رامین گفته که فقط به 888 هزار یورو محکوم شده، او از حیث ارتکاب بزه خیانت در امانت موضوع تصاحب 873 هزار و 887 یورو وجوه خرید پلانگر انسولین به سه سال حبس و رد مال، از حیث ارتکاب بزه خیانت در امانت وانتقال مال غیر (سهام شرکت رشد به ارزش 540 هزار یورو) به جهت تعدد معنوی، علاوه بر رد مال به تحمل هفت سال حبس و پرداخت هفت میلیارد ریال جزای نقدی در حق صندوق دولت و از حیث ارتکاب بزه خیانت در امانت و انتقال مال غیر موضوع خودروی جگواربه لحاظ تعدد معنوی علاوه بر رد مال به تحمل هفت سال حبس و پرداخت دویست میلیون ریال جزای نقدی در حق صندوق دولت محکوم شده است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان