به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان، روسها از معدود کشورهایی هستند که امروز موتور جستجوی خود را در کنار گوگل دارند و میتوانند به شکلی خودکفا نیاز مردم را در داخل این کشور به خدمات برخط تأمین کنند، بهتر است بگوییم وقتی وارد روسیه میشوید بهتر است به جای آنکه به برنامههای عمومی در سطح جهان برای دریافت خدمات متعدد مراجعه کنید از نسخه روسی آن استفاده کنید چرا که هم هزینهها کمتر میشود و هم خدمات به شکل مطلوبتری در اختیارتان قرار میگیرد.
ضمن اینکه طبق قانونی که به تازگی در روسیه تصویب شده است این کشور باید هرچه سریعتر به اینترنت مستقل ملی مجهز شود تا در صورت هر اقدامی از سوی آمریکا برای قطع احتمالی شبکه اینترنت، خدمات برخط ارائه شده به مردم روسیه متوقف نشود.
به باور خیلیها در روسیه امروز چهارمین انقلاب تکنولوژیک در جهان بروی اینترنت سیار، هوش مصنوعی و یادگیری ماشین استوار شده است و ولادیمیر پوتین رئیس جمهور 66 ساله بزرگترین کشور جهان از هوش مصنوعی به عنوان مهمترین وسیله برای حکمرانی و رهبری بر جهان در آینده نزدیک یاد کرده است هر چند که خیلیها در غرب و شرق معتقدند در نهایت جنگ سوم جهانی، میان هوشهای مصنوعی آغاز خواهد شد و دنیا را به ویرانه تبدیل خواهد کرد از این رو این دسته از افراد که برخی از آنان صاحبان شرکتهای پیشرو در هوش مصنوعی هستند از هم اکنون به دنبال تبیین شرایطی از طریق سازمان ملل متحد هستند که دیگر کشورها را در بکارگیری هوش مصنوعی در تجهیزات نظامی محدود کنند.
گرمان گرف رئیس اسبربانک یکی از بزرگترین بانکهای روسیه که مشابه آن در ایران را میتوان یکی ازبانک های دولتی مثال زد، به تازگی در برنامه "روسیه. کرملین. پوتین" شبکه روسیه یک گفته است که روسیه بزودی در زمره کشورهای برتر که قادر به توسعه و پیشرفت هوش مصنوعی هستند قرار میگیرد.
به گفته وی، روسیه از تمام امکانات برای رسیدن به این هدف برخوردار است هر چند که برای روسیه شانس اول شدن در این عرصه با توجه به حضور آمریکا وجود ندارد اما مسکو میتواند در زمره پنج کشور اول جهان باشد که از عناصر مهم ساختارهای دیجیتالی برخوردارست.
یادآور میشود که روسیه اکنون به موازات آمریکا، ژاپن، کره جنوبی و چین دارای شبکه اجتماعی و سیستم جستجوی ویژه خود است و خیلیها این کشور را در حال حاضر از جمله پنج کشور پیشرو در عرصه هوش مصنوعی میدانند هر چند که به نظر میرسد پوتین چندان از این وضعیت راضی نیست چرا که همواره بر این مساله تاکید میکند که باید اقدامات سریعتر و بهتری در این زمینه صورت بگیرد.
انتشار مطالبی همچون تجهیز بمب افکن روسیه به هوش مصنوعی، ربات جنگجو و یا ساخت زیردریایی بدون سرنشین اتمی از جمله اخباری است که در یک سال گذشته بارها در صدر اخبار رسانههای روسیه قرار گرفتهاند که گویای این واقعیت است روسیه حساب ویژه ای بر روی مجهز کردن خود در تمام حوزهها به هوش مصنوعی باز کرده اگرچه در حوزه اقتصادی به دلیل تحریمها و خام فروشی چندان موفق نبوده است اما به مانند حوزه نظامی، در حوزه فناوری اطلاعات به سرعت در حال متحول شدن است.