بررسیها نشان میدهد میلیونها مورد مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی عروقی از مصرف ناکافی میوهها و سبزیجات ناشی میشود.
به گزارش ایسنا، یافتههای اولیه یک مطالعه جدید بینالمللی حاکیست مصرف ناکافی انواع میوهها و سبزیجات موجب میشود سالانه میلیونها نفر بر اثر بیماری قلبی و سکته مغزی جان خود را از دست بدهند.
در این مطالعه برآورد شده که تقریبا از هر هفت مورد مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی عروقی یک مورد به مصرف کم انواع میوه و از هر 12 مورد مرگ بر اثر این بیماریها، یک مورد به مصرف ناکافی سبزیجات نسبت داده میشود.
در سال 2010 میلادی مصرف میزان ناچیزی از میوه به مرگ نزدیک به 1.8 میلیون نفر بر اثر بیماریهای قلبی عروقی منجر شده درحالیکه مصرف میزان ناکافی از سبزیجات مرگ یک میلیون نفر را به دنبال داشته است.
«ویکتوریا میلر» نویسنده ارشد این مطالعه از دانشکده علوم تغذیه دانشگاه تافتس آمریکا گفت: میوهها و سبزیجات عنصر تعدیل کننده رژیم غذایی هستند که مصرف آنها میتواند بر مرگ و میرهای قابل پیشگیری در سطح جهان تاثیرگذار باشد. یافتههای بدست آمده نشان دهنده نیاز به اقداماتی است تا میزان مصرف انواع میوهها و سبزیجات در جهان افزایش پیدا کند.
میوهها و سبزیجات منبع غنی از فیبر، پتاسیم، منیزیم و آنتی اکسیدانها هستند که کاهش فشار خون و کلسترول را به همراه دارند. همچنین این مواد غذایی سلامت و تنوع باکتریهای مفید روده را در دستگاه گوارش تقویت میکنند. افرادی که از میزان بیشتری از این خوراکیها مصرف میکنند کمتر احتمال دارد دچار اضافه وزن یا چاقی شوند و در نتیجه احتمال ابتلای آنان به بیماریهای قلبی عروقی کمتر است.
به گزارش مدیکال اکسپرس، تاثیر مصرف ناکافی انواع میوهها و سبزیجات بیشترین پیامد را برای مردم کشورهایی دارد که مقدار مصرف این نوع خوراکیها در آنها پایینترین میزان است. در کشورهای واقع در جنوب و شرق آسیا، آفریقای سیاه کمترین میزان مصرف میوه و بالاترین نرخ مرگ و میرهای ناشی از سکته گزارش شده است. کشورهای آسیای مرکزی و اقیانوسیه نیز پایینترین میزان مصرف سبزیجات را به خود اختصاص دادهاند و میزان بالایی از بیماری کرونری قلب در آنها مشاهده میشود.