خبرگزاری فارس: حجتالاسلام نصرالله پژمانفر نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی، گفت: سه بار دولت برای احیای وزارت بازرگانی از مجلس درخواست کرده است و حتی رئیسجمهور گاهی اوقات با تعابیر غیرمناسب نمایندگان مجلس را خطاب قرار داده بود و وی انتظار موافقت مجلس با احیای وزارت بازرگانی را داشت.
وی افزود: اکثریت نمایندگان مجلس با اینکه همراه دولت بوده و همطیف سیاسی آن که از جریانهای اصلاحطلب و اعتدالیون محسوب میشوند، اما با این حال نمایندگان منطق را در طرحها و لوایح رعایت کرده، با احیای وزارت بازرگانی مخالفت کردند.
نماینده مردم مشهد در مجلس تصریح کرد: بخشهای مختلف دولت با رایزنیهای مستمر و بیشتر با نمایندگانی که تعلق خاطر بیشتری به دولت داشتند، موضوع احیای وزارت بازرگانی را پیگیری کرد تا این احیا در قالب طرح در صحن علنی مجلس مطرح شود.
پژمانفر گفت: طرح احیای وزارت بازرگانی به این دلیل از طرف دولت مطرح شد که اعلام شود این طرح هزینهای برای دولت ندارد. پس از آن با پرسشها و مباحث جدی مطرح شد.
وی خاطرنشان کرد: هماکنون نامهای با امضای 100 نماینده مجلس که در آینده نزدیک به 150 امضا خواهد رسید، مخالفت پارلمان را با احیای وزارت بازرگانی اعلام کرده و خواهیم کرد، ضمن اینکه این کار کاملاً غیرکارشناسی و به ضرر نظام و باعث حیف و میل بیتالمال میدانیم.
نماینده مردم مشهد در مجلس اظهار داشت: وقتی دولت و نمایندگان حامی دولت تعداد بالای امضای مخالفان احیای وزارت بازرگانی را دیدند، مشخص شد که بدنه مجلس آمادگی پذیرش چنین امری را ندارد و شنیدهام که از هیأت رئیسه مجلس خواستهاند که طرح احیای وزارت بازرگانی از دستورکار خارج شود.
پژمانفر خاطرنشان کرد: نگرانی بعدی ما آن است که دولت با استفاده از روشهای دیگر به دنبال احیای وزارت بازرگانی باشد؛ چراکه امکان دارد در جلسه سران سه قوه اقدام غیرقانونی که مجلس با احیای وزارت بازرگانی با آن مخالفت کرده بود را مطرح کرده و معاونت بازرگانی را در یکی از وزارتخانهها احیا کنند.
وی ادامه داد: همچنین احتمال تاسیس معاونتی ذیل نهاد ریاست جمهوری با کارکرد بازرگانی وجود دارد، این در حالی است که این اقدام مخالف با قانون اساسی بوده و نمایندگان نسبت به این اقدام احتمالی اتخاذ تصمیم خواهند کرد و اجازه نمیدهند کشور در مسیر عبور از قانون حرکت کند.
نماینده مردم مشهد در مجلس اظهار داشت: اگر منظور رئیسجمهور از کم بودن اختیاراتش آن است که همه قوانین بالادستی در کشور جمع شده و در اختیار رئیسجمهور قرار گیرد تا وی هر کاری در کشور خواست انجام دهد، قطعا با چنین رفتار و منشی مخالف بوده و جلوی آن را خواهیم گرفت.
فراکسیون «مقابله با تحریم» در مجلس رسمیت یافت
فراکسیون «مقابله با تحریم» مجلس شورای اسلامی، امروز تشکیل جلسه داد و طی اعضای هیأترئیسه آن مشخص شدند.
تحریم 25 کشور جهان توسط آمریکا در موضوعات متنوع، نمایندگان مجلس شورای اسلامی را بر آن داشت که با تشکیل فراکسیون «مقابله با تحریم» مقدمات و زمینه تشکیل باشگاه تحریمها یعنی تجمیع 25 کشور تحریمشده در مقابله با استکبار جهانی را فراهم سازند.
برای تحقق این مهم، ایجاد یک کانال رسمی در ایران جهت ارتباط با دیگر کشورهای جهان ضروری به نظر می رسید. فراکسیون مقابله با تحریم امروز تشکیل جلسه داد و طی انتخاباتی اعضای آن مشخص شدند.
اعضای هیاترئیسه فراکسیون «مقابله با تحریم» بدین شرح است:
*محمدعلی پورمختار رئیس فراکسیون
*حسن بهرامنیا نایب رئیس اول
*سیدتقی کبیری نایب رئیس دوم
*سید احسن علوی سخنگو
*سلیمی دبیر اول
*ابراهیم رضایی دبیر دوم
*علیرضا فرقانی دبیر اجرایی
گفتنی است سال گذشته، تشکیل کمیسیون مقابله با تحریم در صحن علنی به رای گذاشته شد که با 88 رای مثبت و 111 رای منفی تصویب نشد.
عباسی سخنگوی هیأت رئیسه شد
اعضای هیأت رئیسه مجلس در نشست امروز خود اسدالله عباسی را به عنوان سخنگوی هیأت رئیسه در اجلاسیه چهارم انتخاب کردند.
یک عضو هیأت رئیسه مجلس با اشاره به نشست امروز هیأت رئیسه مجلس گفت: اعضای هیأت رئیسه در نشست امروز خود اسدالله عباسی عضو ناظر هیأت رئیسه را به عنوان سخنگو برای اجلاسیه چهارم انتخاب کردند.
وی افزود: در این جلسه قرعهکشی در خصوص جایگاه دبیران در هیأت رئیسه انجام و وظایف هریک از دبیران مشخص شد.
عضو هیأت رئیسه مجلس اظهار داشت: براساس این قرعهکشی اکبر رنجبرزاده به جای محمدعلی وکیلی کار اداره در خصوص اعلام اسامی موافقان و مخالفان طرحها و لوایح نمایندگانی که میخواهند در صحن تذکر دهند را عهدهدار شد و محمدعلی وکیلی به جای علیاصغر یوسفنژاد مشغول قرائت تذکرات کتبی و همچنین اعلام اسامی تذکردهندگان شفاهی پایان صحن شد.
وی افزود: یوسفنژاد در این قرعهکشی جایگزین علیرضا رحیمی و مسئول اعلام وصول طرحها و لوایح و نیز اسامی میهمانان حاضر در جلسه شد و رحیمی نیز به جای اکبر رنجبرزاده مسئولیت قرائت اسامی ناطقان میاندستور را برعهده گرفت و امیر آبادی نیز در جایگاه خود در هیأت رئیسه باقی ماند.
عضو هیأت رئیسه در پایان گفت: جایگاه سیدامیرحسین قاضیزاده نیز جایگاهی است که در مورد آن قرعهکشی نمیشود و دراختیار رئیس مجلس است و رئیس مجلس مسئول این صندلی را انتخاب میکند و با توجه به اینکه این صندلی مربوط به دستورات جلسات صحن است، ثابت است.
رنجبرزاده: رحمانی برای گزارش در خصوص وضعیت خودرو به مجلس میآید
عضو هیأت رئیسه مجلس گفت: وزیر صنعت، معدن وتجارت برای گزارش در خصوص وضعیت بازار خودرو و برنامههای این وزارتخانه برای تنظیم بازار در این زمینه هفته آینده به مجلس میآید.
اکبر رنجبرزاده نماینده مردم اسدآباد در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، گفت: رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت یکشنبه هفته آینده به مجلس میآید.
وی افزود: در این جلسه که علاوه بر وزیر صنعت، رئیس اتاق بازرگانی نیز در آن حضور خواهد داشت، وزیر صنعت گزارشهایی را از برنامههای این وزارتخانه برای کنترل و کاهش قیمت خودرو و تنظیم بازار آن به نمایندگان ارائه خواهد کرد.
عضو هیأت رئیسه مجلس اظهار داشت: مجلس طبق برنامه بنا دارد تا با توجه به مشکلات اقتصادی کشور در حوزههای مختلف، در جلسات صحن در هفتههای پیش رو، موضوعات مختلف اقتصادی را با حضور وزرای مربوطه مورد بحث و بررسی قرار دهد.