ماهان شبکه ایرانیان

نمک؛ عامل اصلی افزایش فشار خون

همزمان با آغاز فاز اجرایی بسیج ملی کنترل فشارخون بالا، به شناسایی یکی از عوامل اصلی افزایش فشارخون پرداخته‌ایم

نمک؛ عامل اصلی افزایش فشار خون

همزمان با آغاز فاز اجرایی بسیج ملی کنترل فشارخون بالا، به شناسایی یکی از عوامل اصلی افزایش فشارخون پرداخته‌ایم. نمک کمتر، زندگی بهتر؛ شعاری که عمل به آن می‌تواند تا حدودی از مصرف این سم سفید که منجر به افزایش فشارخون می‌شود، جلوگیری کند.

به گزارش ایسنا، اگر مهم‌ترین پیام کیلدی این باشد که «فشارخون، اصلی‌ترین عامل مرگ‌ومیر در جهان است» می‌توانیم به ریسک فاکتورهای افزایش دهنده این بیماری بپردازیم. مصرف نمک زیاد سبب پرفشاری خون شده و در نهایت به بیماری‌های قلبی _ عروقی که عامل اول مرگ‌ومیر در کشور است، منجر می‌شود.

میزان نمک مجاز مصرفی، کمتر از پنج گرم (کمتر از یک قاشق مرباخوری) در روز در افرد کمتر از 50 سال است. افراد بالای 50 سال و بیماران قلبی و مبتلا به فشارخون بالا نیز باید کمتر از سه گرم در روز نمک مصرف کنند.

تا حد امکان مصرف نمک خود را کاهش دهید و البته نمک مصرفی شما باید از نوع تصفیه شده یددار باشد. البته نمک تصفیه یددار هم به اندازه سایر نمک‌ها موجب افزایش فشارخون می‌شود. در چند سال اخیر موضوعی تحت عنوان بی‌ضرر بودن نمک دریا در کشور مطرح می‌شود که بیانی به شدت غلط است. باید از محل تهیه ماده‌ غذایی که به بدن وارد می‌شود، مطلع بود، اما آیا بر بسته بندی تمام نمک‌هایی که تحت عنوان نمک دریا در فروشگاه‌ها به فروش می‌رسد، محل استخراج نمک ذکر شده؟ امروزه با توجه به سموم و آلاینده‌های موجود در آب دریاها نمی‌توان نسبت به سالم بودن نمک برداشت شده از دریا مطمئن بود.

از طرفی برخی خانواده‌ها با توجیه این‌که سنگ نمک نسبت به نمک تصفیه شده می‌تواند کم‌ضررتر باشد مانند گذشته اقدام به مصرف سنگ نمک می‌کنند که این موضوع نیز بدون مشکل نیست. سنگ نمک استخراج شده از معادن در کارخانه‌جات تولیدی نمک، تصفیه می‌شود و ید به آن اضافه می‌شود. در سال‌های اخیر با مصرف نمک یددار تا حدودی مشکلات ناشی از کمبود ید در بدن کاهش یافته است.

بیماری پرفشاری خون می‌تواند از کودکی آغاز شود. البته مانند سایر بیماری‌های غیرواگیر قابل پیشگیری بوده و مهم‌ترین اقدام در این زمینه، کاهش مصرف نمک است. تخمین زده می‌شود که اگر همه افراد در دنیا به اندازه توصیه شده نمک مصرف کنند، می‌توان از مرگ 25 میلیون نفر در سال جلوگیری کرد.

شکل‌گیری ذائقه غذایی افراد در کودکی اتفاق می‌افتد و بهتر است والدین این ذائقه را به گونه‌ای شکل دهند که از دوره کودکی میل به مصرف نمک در افراد بوجود نیاید. یک راهکار مهم این است که فرزندان را به خوردن تنقلات شور مانند چیپس، پفک، آجیل‌های شور، سس کچاپ و…عادت نداده و سعی کنید ذائقه کودک به سمت مصرف آجیل خام و میوه و سایر مواد مغذی سوق پیدا کند.

بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، از دیگر عوارض جدی مصرف زیاد نمک ابتلا به پوکی استخوان است که یکی از مشکلات شایع سلامت در کشور ما است. بر اساس مطالعات انجام شده، سالیانه 472 نفر به ازای هر 100 هزار نفر افراد بالای 50 سال در کشور به علت پوکی استخوان دچار شکستگی استخوان لگن می‌شوند. همچنین مطالعات نشان می‌دهد که مصرف غذاهای کم نمک در دختران در سنین بلوغ خطر ابتلاء به پوکی استخوان در سنین میانسالی را کاهش می‌دهد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی